Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az a 3 napos láz? Annyit...

Mi az a 3 napos láz? Annyit beszélnek itt erről! Ezen minden gyereknek át kell esni? Mikor? Mitől van? És mit kell tennem?

Figyelt kérdés
2011. dec. 8. 21:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Vírusfertőzés, és nem törvényszerű, hogy minden gyerek elkapja.

Ha elkapja, semmit nem kell csinálnod, csillapítani a lázat és kivárni, amíg elmúlik.

2011. dec. 8. 21:25
 2/20 anonim ***** válasza:
51%

Ahogy előttem írták.

Vírus okozza, általában nagyon magas, nehezen csillapítható lázzal jár és 3.-4. nap kiütés szerű pöttyökkel. Semmi tennivaló vele, lázcsillapítás, a pöttyök meg elmúlnak 1-2 nap alatt és nem is viszketnek.

Legkésőbb közösségbe kerülve a legtöbb gyerek elkapja, és elkaphatja akár többször is mert több vírus okozza. Az én lányom már 2× elkapta mindkétszer majdnem 40 fokos láza volt, a lázcsillapítás ellenére sem ment 38 alá.

2011. dec. 8. 21:33
 3/20 anonim ***** válasza:
A 3 napos láz a herpesz vírus egy bizonyos fajtája által okozott fertőzés. Az igen magas lázon kívül gyakorlatilag nincs semmi különleges tünete. Max enyhe légúti tünet lehet, de az nem oka a láznak. Pár nap után elmúlik a a magas láz és utána jönnek a kiütések, először a törzsön később a végtagokon. Pár nap alatt elmúlnak a kiütések és a gyerek meggyógyult. A fiamnál annak idején a fogára fogta a doki, mert nem talált más tünetet. Én csóváltam a fejem, hogy a fogától nincs 39 fokos láz. Aztán amikor kijöttek a pöttyök, akkor mondta a doki, hogy "ez a három napos láz". Cseppfertőzéssel terjed ezért elég könnyű "beszerezni". A láz csillapításon és folyadékpótláson kívül nincs rá más gyógymód.
2011. dec. 8. 21:33
 4/20 A kérdező kommentje:
Úristen! Ez komoly, hogy 40°-os lázzal lehet napokig, ami nem megy lejjebb?? Jesszusom, hát ha ez így lesz én tuti kikészülök!! Mit csináljak akkor??
2011. dec. 8. 21:37
 5/20 anonim ***** válasza:

Csillapítod a lázát. Nekünk amit javasolt a dokinéni: 2 óránkénti lázcsillapítás 38-38-5 fok fölött, váltogatva a lázcsillapítókat, ha a lázcsillapító ellenére feljebb megy, akkor hűtőfürdő. Mást nem tudsz!

Második voltam

2011. dec. 8. 21:50
 6/20 anonim ***** válasza:
nekem 1 éves volt a fiam mikor átestünk rajta. az előttem írok már leírták mik a tünetei. Mit csinálsz...aggódsz, nem alszol, próbálod etetni, itatni, és folyamatosan csillapítod a lázát, hűtőfürdőzöd, és várod hogy elteljen az a bizonyos 3 nap, ami nálunk 4 nap volt:-( nekünk 39 fok körüli volt a láz, +én még parás is voltam, mert kicsinek lázgörcsös voltam, és aggódtam nehogy örökölje tőlem...de szerencsére nem (kopp-kopp)
2011. dec. 8. 21:54
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszi előre a segítséget, remélem mi kihagyjuk ezt. Kopp-kopp.
2011. dec. 8. 21:56
 8/20 alaszka ***** válasza:
Az én 4 évesem nem esett át ilyenen, pedig bölcsibe is járt, viszont tüszős mandulagyulladása volt 2x, na az is 40 fokos lázat csinált, két álló nap és éjjel, kétféle kúp felváltva, hűtőfürdő...szegénykémnek.
2011. dec. 8. 23:52
 9/20 anonim ***** válasza:
14%

Hát szerintem minden vírus fertőzést nem fogtok tudni kihagyni és a legtöbb, különösen, amelyek egyébként veszélytelenek, csillapíthatatlan, magas lázzal járnak.

Illetve csillapodik, de 3-6 óránként felmegy újra.

3 nap, minden lázcsillapítót max 3 napig ajánlott adni, úgyhogy ezen sem kell aggódnód.

De ha egy 40 fokosláz miatt ekkora patáliát csapsz, mit csinálsz mondjuk leukémia esetén, az sem ritka betegség, gyermekeknél? Hogy egy gyakori és talán a legsúlyosabb lefolyású betegséget említsek. És akkor még ott vannak az egyéb súlyos betegségek.

Szedd össze magad, egy ártalmatlan vírusfertőzéstől és láztól nem kell megrémülni.

Nem lesz ez jó a gyerekednek sem, mert fognak még tőle vért venni, átesik fájdalmas beavatkozásokon és ha zokogsz meg pánikolsz annál rosszabb a gyerekednek.

2011. dec. 9. 00:24
 10/20 anonim ***** válasza:
Mi sajnos többször is átestünk rajta! Én amit észre vettem az az, amihez tudom kötni (nem biztos, hogy attól van, de én ezt figyeltem meg) ha nekem kijött a herpeszem, rá kb. egy hetére a kisfiamnak 3 napos láza lett! A hangulata ugyanolyan jó volt, semmi nem látszott rajta, csak lázas volt! Szerencsére nálunk nem volt olyan iszonyatosan magas láz, és tudtam is csillapítani! És 3, max. 4 nap után ahogy jött, el is múlt! Kiütéseink is csak pár pötty volt szerencsére, volt, hogy nem is vettem észre a kiütéseket!
2011. dec. 9. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!