Mi az a 3 napos láz? Annyit beszélnek itt erről! Ezen minden gyereknek át kell esni? Mikor? Mitől van? És mit kell tennem?
Vírusfertőzés, és nem törvényszerű, hogy minden gyerek elkapja.
Ha elkapja, semmit nem kell csinálnod, csillapítani a lázat és kivárni, amíg elmúlik.
Ahogy előttem írták.
Vírus okozza, általában nagyon magas, nehezen csillapítható lázzal jár és 3.-4. nap kiütés szerű pöttyökkel. Semmi tennivaló vele, lázcsillapítás, a pöttyök meg elmúlnak 1-2 nap alatt és nem is viszketnek.
Legkésőbb közösségbe kerülve a legtöbb gyerek elkapja, és elkaphatja akár többször is mert több vírus okozza. Az én lányom már 2× elkapta mindkétszer majdnem 40 fokos láza volt, a lázcsillapítás ellenére sem ment 38 alá.
Csillapítod a lázát. Nekünk amit javasolt a dokinéni: 2 óránkénti lázcsillapítás 38-38-5 fok fölött, váltogatva a lázcsillapítókat, ha a lázcsillapító ellenére feljebb megy, akkor hűtőfürdő. Mást nem tudsz!
Második voltam
Hát szerintem minden vírus fertőzést nem fogtok tudni kihagyni és a legtöbb, különösen, amelyek egyébként veszélytelenek, csillapíthatatlan, magas lázzal járnak.
Illetve csillapodik, de 3-6 óránként felmegy újra.
3 nap, minden lázcsillapítót max 3 napig ajánlott adni, úgyhogy ezen sem kell aggódnód.
De ha egy 40 fokosláz miatt ekkora patáliát csapsz, mit csinálsz mondjuk leukémia esetén, az sem ritka betegség, gyermekeknél? Hogy egy gyakori és talán a legsúlyosabb lefolyású betegséget említsek. És akkor még ott vannak az egyéb súlyos betegségek.
Szedd össze magad, egy ártalmatlan vírusfertőzéstől és láztól nem kell megrémülni.
Nem lesz ez jó a gyerekednek sem, mert fognak még tőle vért venni, átesik fájdalmas beavatkozásokon és ha zokogsz meg pánikolsz annál rosszabb a gyerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!