Mi az a 3 napos láz? Annyit beszélnek itt erről! Ezen minden gyereknek át kell esni? Mikor? Mitől van? És mit kell tennem?
Értem.
Szokott herpeszem lenni. Igazából, ha meleg a gyerek, de jókedélyű, sosem jutott még eszembe lázat mérni. Most elég meleg és kiütéses is a hasán.
De gondolom az azért komolyabb lenne.
Mindegy, most persze hogy megrémültem ilyet hallani, hiszen még sosem volt beteg, de ha helyzet van, vsz nem magamat fogom sajnálni és sápítozni. Azért kérdeztem, hogy mit kell tennem majd.
Kösz mindenkinek!
A szájherpesz(HSV-1) és a (nemi (HSV-2) is), akkor fertőz, amikor aktiválódnak a vírusok. ha valaki egyszer megkapja, onnatól nem lehet "kigyógyulni' belőle. Amikor nem aktívak, akkor a gerinc idegdúcaiban tanyáznak. Általában az immunrendszer legyengülésével vagy lelki megterhelés miatt (stressz) aktiválódnak.
Amikro aktív akkor kerülni kell a testi kontaktust, főleg gyermekekkel. Az első fertőzés nagyon kellemetlen tud lenni, magas lázzal is járhat, a sebek hegesedhetnek...
Talán az az összefüggés, hogy egy környezetben vagytok, ugyanaz a hatás ér titeket, és mindkettőtökön kijön a a saját baja...De uyge ez csak ötlet..
ismét én
,megtaláltam miért kell óvni a kisgyerekeket tőle, főleg a csecsemőket...(mármint a herpesztől)
"Herpesz (újszülöttkorban)
herpesz, újszülött
Újszülöttekben a herpesz szimplex a jelentősebb szerveket (agy, máj, tüdő) érintő súlyos vírusos fertőzés, gyakran okoz maradandó károsodást vagy halált. A herpesz szimplex vírus fertőzés minden 2500-5000 újszülöttből egy gyermeket érint. A baba fertőződhet a szülés előtt vagy után. A herpesz szimplexes újszülött édesanyja általában nincs tudatában annak, hogy herpesze lenne, és tünetmentes a szülés idején.
Tünetek és kórisme
Az első tünetek általában az első és második élethetek között jelennek meg, azonban az is lehetséges, hogy a negyedik hétig semmi tünet nincs. A betegség kezdődhet kicsiny, folyadékkal telt, hólyagos, vörös bőrkiütésekkel, a fertőzött újszülöttek több mint 45%-ának azonban nincs bőrjelensége. Ha a kezelést nem kezdik meg időben, gyakran 7-10 napon belül súlyos tünetek jelentkeznek: ingadozó hőmérséklet, aluszékonyság és az agy fertőződése miatt kialakuló görcsök, izomtónus-zavar, légzészavar, májgyulladás (hepatitisz) és az erekben a vér általános fokozott alvadékonysága.
Az orvos könnyen felismeri a herpeszre jellemző folyadékkal telt hólyagokat, a többi tünet azonban nem jellegzetes. A fertőzés diagnózisát általában a hólyag folyadékából vett minta 24-48 órát igénylő laboratóriumi tenyésztése erősíti meg. A herpesz szimplex vírust ki lehet mutatni vizeletből, a szemhéj és az orrlyukak váladékából, vérből vagy agyvízből is.
Kórjóslat és kezelés
Kezelés nélkül az egész szervezetet érintő betegségben szenvedő újszülöttek 85%-a meghal. Ha a betegség csak a bőrre, a szemekre, a szájra korlátozódik, a halálos kimenetel nem gyakori, azonban ezen újszülöttek kb. 30%-ának agy- vagy idegkárosodása lesz, amely esetleg 2-3 éves kor előtt nem észlelhető.
A kezelés vírusellenes szerek, például aciklovir, intravénás adásával 50%-kal csökkenti a halálozási arányt és nagymértékben növeli a tünetmentesen gyógyuló herpeszes csecsemők számát. A szem fertőzéseit általában trifluridin cseppel vagy kenőccsel, valamint idoxuridin kenőccsel kezelik. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!