Kisfiatok kukiján a bőrt mennyire sikerül visszahúzni? Milyen idős, és 'tornáztattátok'-e? Ha igen, mikortól?
Figyelt kérdés
2016. máj. 5. 20:36
1/18 anonim válasza:
3 eves. A bal oldalon eleg jol, a jobbon kevesbe. Nem tornaztattam, orulok, h mosni hagyja :-(. Az orvosunk szerint 6 eves korig "belefer", h feloldalas.
2/18 anonim válasza:
A tornáztatás nálunk annyi volt, hogy fürdéskor megmostuk, és amennyire engedte, annyira "hátrahúztuk", ez pár mm volt. Két évesen húzta hátra a doktornő, két napig volt tiltakozás amikor mi is hátrahúztuk és ennyi, utána már nem volt gond. Örülök, hogy nem vártunk tovább, magától nem javult volna, mert tényleg csak pár mm-t engedett 2 év alatt is.
3/18 A kérdező kommentje:
2-es!Nektek full 'hátratépte' a doki?
2016. máj. 5. 20:52
4/18 anonim válasza:
Igen, teljesen hátraránotta a doktornő. Teljesen kilátszik a makk azóta, ha hátrahúzza magának a fiunk. Nem gondoltam volna egyébként, hogy ilyen egyszerű a dolog. Fél pillanat volt, mire elkezdtem vigasztalni, már végzett és 2 perc múlva már nem is sírt. Másnap este meg már magának mosta, játszott vele., de mondom 2 napig tiltakozott, ha mi húztuk hátra, de a lelkünkre kötötte a doktornő, hogy pár napig minden pelenkázásnál húzzuk hátra és kenjük be kenőccsel és tényleg semmi gond nem volt és nincs azóta is. Több ismerősöm viszont szenved vele. Van, aki várt tovább (van aki kamaszkorig, és a fiú maszturbáláskor oldotta meg magának, és a kórházban kötött ki), volt, aki előbb hátrarántatta, volt, aki nagyjából ennyi idősen húzatta hátra, de utána ő otthon nem merte, ezért visszatapadt és újra hátrarántotta neki a doki, és újra nem merte otthon, így szenvedtek vele évekig. Nem tudom, nem egyszerű döntés volt, de úgy voltunk vele, hogy megbíztunk a doktornőnkben, és bevált.
5/18 anonim válasza:
21 hónapos, az első naptól "kezeltük" és már egy ideje teljesen hátra lehet húzni neki.
6/18 anonim válasza:
Újszülött kora óta minden fürdésnél hátrahúztam a bőrt amennyit engedett, és kb. másfél kora óta teljesen hátra lehet húzni. Akkor már a kisfiam saját maga is "játszott" vele:)
7/18 anonim válasza:
Születésétől húztam fürdésnél és 1,5 évesen már teljesen hátrajött. Inkább ez, mint orvosi hátrarántás vagy sebészeti beavatkozás, ahogy pár ismerősnél...
8/18 anonim válasza:
Akkor most tisztazzunk vmit: mosaskor mindenki hatra huzza, nem? Hiszen csak ugy lehet rendesen tisztitani. Az nem minosul kulon "tornaztatasnak", az csak a napi tisztalkodasi rutin. En legalabbis errol az alaprol indultam a valaszadaskor...
1.
9/18 anonim válasza:
Ez az a tèma amibe mèg az orvosok sem èrtenek egyet... Ebből csak vita lesz hiszen mindenki a saját igazát erőlteti.
A fiam 6hónapos. Nálunk a dokinő ès a vèdőnő is megtiltotta h húzogassuk..
Neki fitymaszűkülete is van, születèse óta, szóval nagy húzohatást nem is lehet vele csinálni..de az orvos javaslatára nem piszkálom, 6hónaposan korai mèg.
De nagyon negoszlanak a vèlemènyek ès tapasztalatok.
10/18 A kérdező kommentje:
Én egyszerűen csak a tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 6. 07:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!