Ti tornáztattátok a babátokat? Többi lent
Tegnap voltunk 6 hetes vizsgálaton és mondta a doki hogy tornáztassam hogy erősödjön a nyaka!
ha a mellkasomra teszem szépen kinyomja a kisfejét.hason is felemeli de nem forgatja át a másik oldalra.nektek ilyen idősen miket tudod már a babátok?és hogy tornáztattátok ha tornáztattátok?
Nekünk erre azt mondta a védőnő, tegyem gyakran hasra, hagy "küszködjön". A fejét szépen tartotta, de az egyik oldalra fordította csak a fejét. Úgy külön a nyakát nem kellett tornáztatni. Próbáltam forgatni a kiságyban, mert mindig a bal oldalra nézelődött, és mindig azon az oldalon aludt. Mindig tettem a jobb oldalra érdekes játékokat, hogy arra nézzen inkább. Amikor nagyobb volt, a jobb oldalra pakoltam neki a csörgőket, hogy azokhoz nyúlkáljon. Akkor már nagy nehezen fordult arra is. a gyerekorvos azt mondta, elég gyakori a kisbabáknál a féloldalasság, mert gyenge a nyakizmuk, de ne féljek, nem fog úgy maradni(pedig attól féltem), hát tényleg kialakult.
Szóval ami nekünk segített:
-gyakori hasrafektetés
-kiságyban forgatás a másik oldalra(mondjuk hetente váltogattuk)
- a gyengébb oldalára figyelemfelkeltő dolgokat helyezni.
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!