Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azért nem akarok gyereket,...

Azért nem akarok gyereket, mivel attól félek hogy rám hasonlítana!? (több alant)

Figyelt kérdés
Tehát a tulajdonságaimat apám után örököltem, és mivel feltettem ezt a kérdést, ezért elhihetitek hogy nem a legjobb tulajdonságok: figyelmetlen vagyok, bamba, mindig ideges, kapkodó, mind iskolában-munkahelyen szivatnak, kb. senkivel sem vagyok jóban, csak a családtagokkal beszélek... Jah és kinézetben is apámra hasonlítok, tehát nagy a valószínűsége ha netán gyereket vállalnék az is ilyenre sikerülne, és mivel nem akarom hogy át kelljen élnie mindazt amit nekünk kellett, inkább nem is vállalok. Apámnak sem kellett volna megcsinálnia engem, de régen ugye még hagyomány volt a házasság és utána a gyerek, így végül mégis megszülettem. Már amúgy hozzászoktam a magányhoz, megtanultam főzni, mosni, takaritani, tehát valahogy csak kibírom...

2016. ápr. 30. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
98%

Amíg a fejedben nem raksz rendet, ne is vállalj gyereket.

Nagyon sok minden befolyásolható kornyezettol fuggoen.

2016. ápr. 30. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Olyan rövid az élet nem kell egy perc boldogságot sem elszalasztani. Az én gyerekem pld kinézetre az apjára hasonlít. Egy szerek sok mindenen változtat. Fényt ad a sötét borongós élethez,és a legcsodálatosabb dolog a világon amit egy nő át élhet, ne foszd meg magad ettől pusztán mert nem vagy magaddal meg elégedve. Próbálj rendet tenni a fejedben és hozz áldozatot lehet nem bánod meg :)
2016. ápr. 30. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyerek* bocsi
2016. ápr. 30. 16:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak a külső tulajdonság öröklődik 50-50% arányban, a belső nem. Az környezet alakítja ki.
2016. ápr. 30. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ennyit a belsőről. Te sem vagy még reménytelen.

2016. máj. 28. 14:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Én nem foglak rábeszélni. Miért kellene gyereket vállalnod, ha nem is vágysz rá? Társadalmi, családi elvárások miatt? Ha Te így érzed jól magad, nem muszáj. Ha mégis vállalnál, mindazok ellenére, amiket leírtál, van esélye, hogy megbánnád és potenciálisan három ember életét tennéd tönkre.
2016. máj. 28. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Először is neked kéne egy szakember,mert önértékelési problémáid (is) vannak! A gyerek egyáltalán nem biztos,hogy rád fog hasonlítani,ha igen akkor is változhat.Fiam például ujszülöttként teljesen olyan volt mint az édesapja ujszülöttként, ahogy nőtt egyre jobban a nagyapjára hasonlított. A kislányom külsőleg teljesen olyan mint én.

A figyelemzavart és társait lehet sőt kell is kezelni és ezzel sem lesz gond!

2016. máj. 28. 14:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Miért vagy ennyire önbizalom hiányos? Egy életed van, kezdd el élni.

Valószínűleg nem való neked a bulizás, a nagyvárosi bulizós élet. De ettől még lehet értékes, szép életed. Miért baj az, ha nem vagy a társaság középpontja? Miért baj, ha nincsen sok-sok barátod? Te ilyen vagy. Fogadd el magad.

Kinézet? Mindenki más és más. Vannak emberek, akik szebbek/jóképűbbek. Szerinted ettől boldogabbak? Persze, jó dolog (lehet :)) szépnek lenni, amikor megfordulnak utánad. De ha nem vagy az, attól még nem vagy kevésbé értékes. Valakinek pont te fogsz tetszeni. És ez igaz. Csak nyisd ki a szemed, és találd meg vagy hagyd, hogy megtaláljon. Fogadd el magad. Ez az első lépés. És utána alakíts ki egy olyan életet, amit te szeretsz, ami neked jó lehet. Nem mások életét akard élni.

A gyerekkérdést pedig utána tisztázd magadban. Ahhoz amúgy is kéne először egy hosszabb párkapcsolat, összeköltözés, esetleg esküvő... :)

2016. máj. 28. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!