Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák ti is idegesek vagytok...

Anyukák ti is idegesek vagytok/voltatok a baba mellett? Mikor múlik ez el? Hogyan lehet megnyugodni? Nem akarok folyton ideges lenni!

Figyelt kérdés

Van egy tüneményes 5 és fél hónapos lányom, aki egy igazán nyugodt baba. Két kezemen meg tudom számolni hány alkalommal sírt eddig annak ellenére, hogy sokat szenvedett a hasfájástól és 2 hónapos kora óta a fogzás miatt. Sokat nyűgösködik szegénykém és én annyira ideges vagyok a szenvedései miatt, hogy az valami borzalom. Napi szinten megy már a hasam, ki vagyok teljesen, pedig egy totál vidám nő vagyok alap helyzetben. Minden nem azt várom, hogy teljen el a nap, érjen haza a férjem, mert nem szeretek nélküle lenni a babámmal, pedig annyira imádom a kislányomat, hogy nincs is rá szó.

Más is járt így? Hogyan lehet ezt az idegességet elűzni? Úgy érzem bele fogok betegedni, ezt pedig semmiképp nem akarom!

2015. aug. 17. 13:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Min idegeskedsz?

Csak én nem értem, hogy ha van egy nyugodt gyereked, te min pörögsz???

Csak magaddal szúrsz ki...

2015. aug. 17. 13:23
 2/9 A kérdező kommentje:
A szenvedései miatt idegeskedek, emellett mint minden babának, neki is vannak nyűgjei. Szoptatási gondok a fogzás miatt, altatás gondok szintén a fogzás miatt, éjszakázások, stb..
2015. aug. 17. 13:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne.Rossz egyedül vagy a felelősséggel meg minden.De nyugi most kezd jobb lenni.Én akkoriban nagyon szenvedtem a kialvatlanságtól már olyan ideges voltam hogy aludni se tudtam.

Vettem levendulaolajos fürdőt, citromfűteát, sedatif pct és elkezdtem olvasni.Aztán ahogy elkezdett mászni és jobban aludt este is nappal is én is többet pihentem s kb 10 hónapos korára jobb lett.Azóta kezdek önmagam lenni újra de még most is van hogy elkap az idegesség de ezek a csodaszerek segítenek.

Neked is javaslom hagyd babót a férjedre és menj el kicsit sétálni egyedül telefon nélkül és próbálj vmi szépre gondoln.

2015. aug. 17. 13:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor mégsem annyira nyugodt baba, ha te állandóan idegeskedsz. Nyugodt baba mellett lehet pihenni. Ennyi idősen sokat alszanak. En egyik alvasidőben a házimunkat csinaltam a másikban pihentem, kikapcsolódtam, tornáztam. Nyugi minden babanak van olyan napja amikor minden nehezkes nyűgösen telik a nap. Mint ma front van es kb 10 fokkal kevesebb ez megviseli őt is téged is. Éjszaka alszik? Mi a konkrét dolog amin idegeskedsz? Vagy feszült vagy? Magne b6 es mozgás az kitisztítja a fejed, ha maskent nem hat egy jó hosszú séta babakocsival. En a mai napig 3 km tert gyalogolog sportolas celjaból babakocsival a kisfiam ket eves mar es van kocsim, de a mozgás Kell! Testnek léleknek.
2015. aug. 17. 13:45
 5/9 anonim ***** válasza:
4 es vagyok. En is egyedül vagyok non stop egy idegen varosban segítseg nulla tudom milyen nyomasztó a magány. De csak Te tudsz magadon segíteni. Tessék kimozdulni en is vittem a fiamat. Es szerencsere barhova el lehetett menni vele 6 hetesen mar etteremben ebedeltem vele :) kell a kiszakadas otthonról, ha maskepp nem megoldható hát így.
2015. aug. 17. 13:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Most akkor nyugodt vagy sokat nyűgösködő baba? Egyébként ha Te állandóan idegeskedsz, az kihat rá is. Lazíts egy kicsit, ha ő alszik, Te is pihenj és minden nap menj vele sétálni legalább 1-2 órára.
2015. aug. 17. 13:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is idegesebb vagyok, mint előtte. Mondjuk én nem is tartom magamban és a környezetem sem vonul távolabb, mindig is hangot adtam, ha valami zavart. Hát most a dacos 2 évesemmel megküzdök, amúgy álom jó baba volt, sem betegség, sem fogzás, semmi nem zökkentette ki, én sem aódtam túl soha semmit, de aztán jött a sok "nem" és a földhöz verem magam az utcán is viselkedés részéről. Na ettől elég ideges vagyok, meg tehetetlen, de nem tartom magamban - nem is tudnám. Én egy káromkodós anyuka lettem, ha az apja nincs a közelben, akkor nem cifrázom, a gyerek ne tanulja el, az apja meg kiröhög és mindenre azt mondja, hogy a gyerek ezzel jár, jöhet a következő? -.-
2015. aug. 17. 13:56
 8/9 A kérdező kommentje:

Túl fáradt vagyok a magyarázkodáshoz. :) Aki átélt hasonlót, az tudja miről van szó annak ellenére, hogy tiszta zagyván fogalmaztam.

Természetesen más bajának nem örülök, de jó tudni, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Kicsit megnyugtat. :)

Jó volt olvasni néhány vagány anyuka kommentjét, adtak most egy kis erőt. Remélem az esti altatásnál is eszembe jut majd, ha épp ismét órákig fog tartani a harc. :)

2015. aug. 17. 16:27
 9/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Ne gondold, hogy mindig mindenkinél idilli a helyzet, de meg kell próbálni lazábban kezelni, mert tényleg csak nyűgösebb lesz a babád, ha érzi rajtad a feszkót. Csinálj vele programokat és vidd sokat a levegőre, ha pedig apuka otthon van, vonulj el néha 1-2 órára valahova. Mindkettőtöknek jót fog tenni.

2015. aug. 17. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!