Ha a nagyszülőknek nagyon nem tetszene az a név amit akarok adni babátoknak, mit tennétek?
Már csak párom szülei élnek, de ők egyértelmű nem tetszésüket fejezték ki az adandó névvel kapcsolatban, és nem azért mert olyan extrém nevet találtunk volna ki, benne van a top100-ban a név, nekik volt valami régi ismerősük akit így hívtak vagy valami ilyesmi.
Ti ilyen esetben másik nevet keresnétek vagy kitartanátok akkor is ha a nagyszülők nagyon ellene lennének?
Sógornőméket nem érdekelte anyósomék véleménye. Azt a nevet kapta a gyerek, amit választottak. Tettszik, nem tettszik, ez van.
mi átlag nevet választottunk, így azt egyből elfogadták, de ha nem tettszett volna nekik, én sem másítom meg. azt választottuk, az lesz. Mi gyerekünk, had döntsünk mi. És ha most engedtek, mindenbe beleszólnak majd...
Természetesen nem hagynám, hogy a nagyszülők beleszóljanak.
Ebbe sem...
Ilyen esetben én sem foglalkoznék vele.
Az szerintem fontos, hogy a gyerek nevét a nagyszülök is kitudják mondani. De hogy mert valakit hívtak így és stb... Na az engem sem érdekelne annyira.
Semmi közük hozzá. Ti vagytok a szülei, a ti jogotok eldönteni, hogy mi legyen a neve.
Majd megszokják. Vagy nem. :)
Ez a ti döntésetek, a nagyszülőké pedig a párod neve. Én nem foglalkoznék a véleményükkel.
Vagyis nem is teszem.. a férjem Csaba, minden elsőszülött fiú Csaba. Anyósomék nem boldogok mert az unoka nem Csaba lesz de mi így döntöttünk és pont. Pedig egyértelműen mondták, hogy szerintük a választott nevünk lehetne második név is. Hát hogyne.. biztos nem ők döntik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!