Egy örökmozgó egy éves mellett hogyan csináltok több fogásos ebédet?
Sehogy.
Sütős kaját, vagy főzeléket, levesnek meg csak amit felteszel, aztán elvan.
Egy hétvégi napon megfőzök egy hatalmas fazék húslevest.Üvegekbe beteszem a fagyóba.
Majd ebből a meglévő alapból variálom.Hol zöldborsó,hol karalábé,zöldbab hol csak síma húsleves lesz belőle.
Másodiknak többnyire egytál étel.Pörkölt,bolognai,tejszínes csirke,fasírt...ezek gyorsan meg vannak.
Előző este, amikor a fiúk már lefeküdtek (van egy 6 évesünk is).
Egyébként az enyém 15-20 percig jön-megy körülöttem, ha kap habverőt, fakanalat, egyéb veszélytelen konyhai cuccokat, elszórakoztatja magát mellettem.
Elég egyszerű ételeket főzők hétköznap (tojásleves, paradicsom leves, gyümölcsleves, zöldségleves, másodiknak pedig tészták, főzelékek, esetleg hirtelen kisütött hús).
Szinte mindig 2 napra főzök.
Szerencsére senki sem igényli nálunk, hogy meleg vacsora legyen, ha minden nap friss főtt ételt kéne prezentálnom estére, nagy bajban lennék (sok barátnőm férjénél ez elvárás).
Sehogy.
Gyors eteleket csinalok. Sutobe hus, tesztak, van, hogy 2-3 napig ugyanazt esszuk. Ha a ferjemnek nem tetszik, majd foz maganak, nem vagyok a szolgaja - de szerencsere nem erdekli a kaja, eszi ami van.
több fogásos nagy ebédeket nem csinálok, csak ami gyorsan meg van. 2 napra szoktam főzni általában, de sokszor azt is úgy, hogy mondjuk egyik nap csinálok egy levest, másik nap egy második fogást, így minden nap van leves is és második is. De ha főzelék van pl. valamilyen feltéttel akkor nem szoktam levest is csinálni. Vagy összeütök egy gyors sütit.
Addig a pici el van egyedül a játékokkal (amerikai konyhás nappali van így egy légtérben vagyunk), a veszélyes dolgok el vannak pakolva úgyhogy nagy bajt nem tud csinálni, persze azért így is rá kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!