Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik 2 keresztnevet...

Anyukák, akik 2 keresztnevet adtatok a babának írjatok!?!

Figyelt kérdés

Fiúnk lesz és nem tudunk megegyezni,azaz apa után nevezzük el amivel különösebben nincs semmi bajom,nem rossz név de szeretném ha lenne még egy neve ami nekem nagyon tetszik.

Van értelme hogy 2 neve lesz vagy csak a hátrányát fogja érezni ebből később?

Tapasztalat?

2010. ápr. 4. 15:59
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Persze,mi döntünk csak gyakorlatilag kiíváncsi vagyok ki hogy élte meg a 2 keresztnevet.

Apának annyira fontos hogy az ő nevét kapja,első fia,és ezért ez nekem is fontos de a Noel viszont annyira szép név:-))

2010. ápr. 4. 16:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Adjál nyugodtan 2 keresztnevet neki.

Nálunk a férjemnek és a lányaimnak is 2 keresztnevük van, soha nem volt semmi hátrányuk belőle. Sem a hivatalokban, sem az iskolákban. Pedig elég sokat jártak suliba, a férjem is és a nagylányom is két diplomát szerzett, a kicsi most jár felsőfokúra. A nagylányom csoporttársai között volt olyan, akiknek ugyanaz volt a nevük, és az egyiknek volt második keresztneve is, így tudták megkülönböztetni őket a zh íráskor, meg a jelenléti íveken. Sokkal jobb, mint pl. Majoros Boglárka 1 és M. B. 2. Nekem csak egy keresztneven van, az se hosszú, viszont a születési vezetéknevem olyan hosszú, hogy a férjezett nevem nem fér ki a bankkártyámra.

2010. ápr. 4. 17:45
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Nekem is 2 nevem van sajna.Hivatalos ügyekben tényleg nehezített de inkább azért mert mind2 hosszú (Annamária Kleopátra).Mindenhol mind2-t leírni, hát borzalom.Ráadásul én a másodikat használom, de suliban mégis mindig az elsőn szólítottak.De a lakásvételnél macerás volt 150 oldalon keresztül mindenhová leírnom.

Szépen cseng a kinézett név és fiúknál szerencsére nincs is olyan sok hosszú név.

Ha szeretnétek adjátok nyugodtan, tényleg szép együtt a kettő.

2010. ápr. 4. 18:24
 14/21 anonim ***** válasza:
40%
Nekem is 2 van, néha nagyon megszenvedek vele (Zsuzsanna Renáta). A vezetéknevem 9 betűből áll és felvettem a férjem nevét, ami plusz 13 betű, azaz a teljes nevem 37 betű hosszú. Nem kívánom senkinek.
2010. ápr. 4. 18:28
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem is 2 nevem van és a lányaimnak is,a fiamnak egy:apa nem akart neki 2 adni.Én Izabella Éva vagyok,lányaim: Míra Bernadett,Lara Diána,a fiam Niko.A hivatalos aláírásnál macerásabb kicsit,mer ki kell írni a teljes nevet olvashatóan.Egyébként én szeretem:)
2010. ápr. 4. 18:34
 16/21 anonim ***** válasza:
33%

az én kisfiamnak második névként adtuk apuka nevét, ami László, és elé kapta az Áron nevet.

így mindenki elégedett.

2010. ápr. 4. 19:15
 17/21 anonim ***** válasza:
30%

Tudom, hogy olyanokat kérdezel akik a gyereknek 2 keresztnevet adtak, de lehet inkább azokat kellene akiknek 2 keresztnevük van. Nekem kettő van. Szép, együtt jól hangzó neveket ki tudnak találni a szülők, de a gyerek lehet, hogy jobban örülne, ha csak egy lenne.

Én ezért nem adtam a kislányomnak 2 nevet.

Vagy az is lehet, hogy most ennek lesz divatja és nem fognak ámulni rajta "Neked két neved van?" stb..

2010. ápr. 4. 20:48
 18/21 anonim ***** válasza:

A mi kisfiúnknak is két nevet adtunk, Szabolcs Áron (a Szabolcsot kapta apukája után és egyelőre azt is használjuk, de mindenhol feltüntettem mindkettőt, ha ő a másik szeretné majd használni, ne legyen gondja)

Mivel egy éves múlt, így hátránya még nem származott belőle, sőt, eddig mindkét névnapját megünnepeltük ;)

2010. ápr. 4. 21:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Mi kettőt adtunk a fiunknak, mert az első neve ugyanaz, mint az apjáé, a nagyapjáé, a dédapjáé stb. De a második nevén szólítjuk, és azt kértük mindenkitől, hogy így szólítsa. Nem vagyunk biztosak benne a férjemmel, hogy örülni fog neki, mikor le kell írnia, de nem akartuk megszakítani a családi tradíciót. Egyébként István Boldizsár a két keresztneve.
2010. ápr. 4. 22:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem es a 2 testveremnek is 2 keresztnevunk van.

A lanyomnak is 2-t adtunk.

Nekem eddig gondom nem volt belole pedig kulfoldon elunk.

Szerintem igy kulonlegesebb.

De mindenki ugy dontson ahogy neki jobban tetszik a nev.

Boldog babavarast tovabbra is es kesobb pedig jo babazat Nektek :)

2010. ápr. 4. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!