Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik 2 keresztnevet...

Anyukák, akik 2 keresztnevet adtatok a babának írjatok!?!

Figyelt kérdés

Fiúnk lesz és nem tudunk megegyezni,azaz apa után nevezzük el amivel különösebben nincs semmi bajom,nem rossz név de szeretném ha lenne még egy neve ami nekem nagyon tetszik.

Van értelme hogy 2 neve lesz vagy csak a hátrányát fogja érezni ebből később?

Tapasztalat?

2010. ápr. 4. 15:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Nekem is és nővéremnek is két nevünk van, igy nekem egyértelmű volt, hogy a kisfiamnak is kettő lesz. Pláne, mert a vezetékneve Kovács. Igy lett Márton Gergely, hangzás után, nem családi tiszteletből.
2010. ápr. 4. 16:01
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is két nevem van, a hátrányom az belőle, hogy én a második nevemet használtam mindig, de sokhelyen csak az elsőt írják be, és mindenki így szólít.
2010. ápr. 4. 16:10
 3/21 anonim ***** válasza:
82%

A volt cégemnél külföldröl egy nagyobb összeget kellett küldenem minél elöbb magyarországra. A leggyorsabb ebben az esetben a western unionon keresztül. Ott csak a fel vevö nevét és címét kell megadni, mivel a felvevö nekem nem adta meg a második nevét így nem vehette fel a pénzt. elég hátrány volt, mert csak másnap küldhettem a pénzt.

Szerintem egynevesként hátránynak tartom. Nekm mind a kereszt mind a családi nevem nehéz. a keresztnevem csak magyarprszágon ismert hosszú név a családi nevem német eredetü és hosszú az is. Mivel éltem/ek sokat angol és német nyelvterületen (kb 5 évet)sokat szenvedtem miatta egy egyszerü bemutatkozásnál is. De mindenhol elírják a nevemet, és a keresztnvemet kimondani sem tudják.

Ha jót akarsz a gyerekednek akkor egyszerü egy nevet adsz neki.

2010. ápr. 4. 16:12
 4/21 anonim ***** válasza:

nekem 2 keresztnevem van,semmi probléma nem volt vele soha,mintha ott se lenne...szóval simán adhatsz 2keresztnevet.

a vezeték nevemet írja meg hallja félre mindenki pedig magyar:D

2010. ápr. 4. 16:25
 5/21 anonim ***** válasza:

Nekem kettő van, és elég sok macerám volt már belőle, külföldön is, amikor hivatalokban ügyeket intéztem. Úgyhogy velem ebből a szempontból jól kiszúrtak Anyuék. Ráadásul a másikat soha életemben nem használtam, de minden hivatalos iraton szerepeltetni kell. Sőt, még az osztálynaplóban is így szerepeltem a suliban.

Én emiatt pld. nem adtam két keresztnevet a lányomnak. Inkább egy szép, a vezetéknévvel jól összecsengő, de mégis egyszerű nevet adtam neki :)

2010. ápr. 4. 16:25
 6/21 anonim ***** válasza:
szerintem adj neki kettő nevet mert akkor van választási lehetősége neki is, mondjuk ha neki nem tetszik az apja neve akkor nyugodtan használhatja a másikat...meg amúgy is ha már lúd legyen kövér! =D
2010. ápr. 4. 16:29
 7/21 anonim ***** válasza:

Mi hogy ne vesszünk össze a párommal ,ugy neveztük el

hogy megkapta az apa nevét Szkaliczka Patrik Attila !!

Mevel apa Attila a pici is igy mégis attila is lett !!

2010. ápr. 4. 16:43
 8/21 anonim ***** válasza:
Bocsi ha értelmetlen voltam szóval már ő lett volna a 3.Attila de nem akartuk igy lett Patrik attila
2010. ápr. 4. 16:45
 9/21 A kérdező kommentje:

Szépen cseng a neve 2 keresztnévvel is--->Ádám Noel

Csak azon gondolkodtam hogy a hivatalokban való ügyintézések miatt vagy az iskolában nem-e fogják hátrányok érni...!

2010. ápr. 4. 16:48
 10/21 anonim ***** válasza:
Szia! Bár én nem adtam két keresztnevet, de megosztanám veled, hogy miért nem. Családunkban többeknek van két keresztneve, mindenki csak egyet használ, a hivatalokban macera. És amit már írtak többen is, külföldön sem egyszerű, arról már nem is beszélve, ha egyszer netán megnősül és felvenné a felesége családnevét, ami ma már lehetséges, elég hosszú lenne a név. De gondolom azon a keresztnéven szólítanátok, ami neked tetszik, így aztán tényleg nincs sok értelme a két névnek. De persze ti döntötök, ez csak egy vélemény volt.
2010. ápr. 4. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!