Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van értelme 2 keresztnevet...

Van értelme 2 keresztnevet adni a babának, fogja használni vagy csak "macera"lesz neki később?

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 18:21
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem jó dolog, mert így sokkal egyedibb és azt használja amelyiket akarja.
2010. márc. 28. 18:24
 2/33 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem smemi értelme,ha Bélának hivják 40 évig nem fogja Lajosra változtatni ,akkor sem ha megtehetné mert ez a második neve.
2010. márc. 28. 18:27
 3/33 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt jó mert ha mondjuk ugyanolyan nevű van az oviban iskolában stb. akkor megkülönböztetheti a másiktól. Vagy esetleg ha nem tetszik neki az egyik, használhatja a másikat.

Illetve érzelmi értelme is lehet mondjuk egy szeretett nagyszülő nevét kapja másodiknak stb.

A mi gyerekeinknek is 2 neve van, sokszor hajlamosak mások lehagyni a második nevüket, de mindig szólok:)

Amúgy kicsit tényleg macerás lehet, a férjemnek pl. szintén 2 neve van és ahány irata vagy bankkártyája van más más nevet írnak rá.

2010. márc. 28. 18:28
 4/33 anonim ***** válasza:
77%
mi mindkét nevén szólitjuk a gyerekeket
2010. márc. 28. 18:30
 5/33 anonim válasza:
72%

Hát igen, a gyerek csak azt a nevét fogja használni, ami neki jobban tetszik.

De lehet az is, hogy ha pl. Kovács Dóra Eszter a neve, akkor összevonja a 2 nevét, így Deszti lesz. Tudom, hülyeségnek hangzik, de a tinédzsereknél trendi.

2010. márc. 28. 19:09
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Az elso lanyomnak 2 keresztneve van, de csak az elsot hasznaljuk, a masodik lanyunknak mar csak egyet adtunk, most kisfiut varunk, neki is csak 1 lesz.
2010. márc. 28. 19:19
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van a családban 2 keresztnevű, illetve hivatalban dolgozom, sokszor találkozom kétnevűekkel, és én azt tapasztaltam, hogy csak a baj van vele.
2010. márc. 28. 19:29
 8/33 anonim ***** válasza:
72%

Mi két nevet adtunk a fiúnknak. Én mindkettőt mondom neki, és a család többi tagja is. Szerintem egyedi...

Én még emlékszem arra, amikor annó az iskolában valakinek két neve volt, mindig irigyeltem..:)

Most várjuk második fiúnkat is, neki is két nevet fogok adni.

2010. márc. 28. 20:07
 9/33 anonim ***** válasza:
55%
Mi direkt egy nevet adtunk a már meglévő és a "folyamatban" lévő gyerekünknek, pont a macera elkerülése miatt. Hátha ügyvezető lesz belőle, és pont elég lesz napi 100x leírni az egykeresztneves nevét... :)
2010. márc. 28. 20:08
 10/33 anonim ***** válasza:
58%

Amikor a gyereknek a személyi igazolványát készítitek majd, ott fogják megkérdezni, hogy a második neve is benne legyen-e. Ha igen, akkor hivatalos dolgokban úgy írhat alá, és a papírjain is a két nevének kell szerepelnie.

Annó én kértem, mert a nagymamám neve a második, viszont tuti király, hogy ügyvezető lettem. :)

2010. márc. 28. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!