Van értelme 2 keresztnevet adni a babának, fogja használni vagy csak "macera"lesz neki később?
Egyrészt jó mert ha mondjuk ugyanolyan nevű van az oviban iskolában stb. akkor megkülönböztetheti a másiktól. Vagy esetleg ha nem tetszik neki az egyik, használhatja a másikat.
Illetve érzelmi értelme is lehet mondjuk egy szeretett nagyszülő nevét kapja másodiknak stb.
A mi gyerekeinknek is 2 neve van, sokszor hajlamosak mások lehagyni a második nevüket, de mindig szólok:)
Amúgy kicsit tényleg macerás lehet, a férjemnek pl. szintén 2 neve van és ahány irata vagy bankkártyája van más más nevet írnak rá.
Hát igen, a gyerek csak azt a nevét fogja használni, ami neki jobban tetszik.
De lehet az is, hogy ha pl. Kovács Dóra Eszter a neve, akkor összevonja a 2 nevét, így Deszti lesz. Tudom, hülyeségnek hangzik, de a tinédzsereknél trendi.
Mi két nevet adtunk a fiúnknak. Én mindkettőt mondom neki, és a család többi tagja is. Szerintem egyedi...
Én még emlékszem arra, amikor annó az iskolában valakinek két neve volt, mindig irigyeltem..:)
Most várjuk második fiúnkat is, neki is két nevet fogok adni.
Amikor a gyereknek a személyi igazolványát készítitek majd, ott fogják megkérdezni, hogy a második neve is benne legyen-e. Ha igen, akkor hivatalos dolgokban úgy írhat alá, és a papírjain is a két nevének kell szerepelnie.
Annó én kértem, mert a nagymamám neve a második, viszont tuti király, hogy ügyvezető lettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!