Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van értelme 2 keresztnevet...

Van értelme 2 keresztnevet adni a babának, fogja használni vagy csak "macera"lesz neki később?

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 18:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk két keresztneve van mindnekinek.

apum a háboruban eltünt nagybátyja után kapta a nevét tiszteletből, de azt nem használja, csak a másodikat. anyumnak eredetét nem tudom. a bátyámnál nagyon teteszett midnkét név anyuéknak.

az én második nevem a nagyapának a kedvenc neve volt, ő mindig is úgy hívott, de sajnos már 19 éve nem hívhat úgy.

a bátyám lányának a második neve szeretett gyermekorvosunk után kapta, akit imádtunk.a fiának is kettős neve van.

Ha nekünk lesz babánk(márpedig úgy néz ki szeptemberben eljön közénk) akkor mi is két nevet adunk neki.

nekem egyáltalán nem volt macera a két név, ráadásul én "né" képzővel vettem fel a férjem vezetéknevét. tehát hivatlosan: pl: kovácsné szakács Tímea annamária....ez csak kitalált név, de az enyém éppoly hosszú! :-) eddig talán ha kétszer kellett leírnom teljesen, de a személyibe, jogsiba...stb. elég volt egy keresztnév is.én büszke vagyok rá!!!!!

2010. márc. 29. 15:08
 22/33 anonim ***** válasza:
50%
15.08-as vagyok. még annyit, hogy semmivel sem nagyobb macera mint az egy keresztnév!!!! :-)
2010. márc. 29. 15:08
 23/33 anonim ***** válasza:
65%

Kisfiunknak is ket nevet adtunk.Az elso nevet en adtam mert mindig is ez volt a kedvenc nevem(Erik).A masodik nevet azert kapta mert az apukajat igy hivjak(Tibor) es a ferjem nagyon szerette volna,hogy az O nevet kapja a fiunk de en azert nem egyeztem bele mert aposomat is meg a sogornom ferjet is igy hivjak meg a dedit is.

Igy megkapta masodik nevkent a Tibort viszont az Erik most mar apjanak is jobban tetszik:)

Lanynevunk is ketto volt mert az egyik nekem tetszett a masik apanak es szepen ossze is cseng a ketto.

Raadasul a vezeteknevunk is rovid(Gal)

9 honapos kisfiu anyukaja

2010. márc. 29. 18:39
 24/33 anonim ***** válasza:
65%
Mi csak egy nevet adtunk a kislányunknak, mivel a férjemnek két neve van és vállalkozó és sok hivatalos papírt visszadobtak, hogy vagy egy vagy két név kell rá. Nála nem csak macera, hanem fontos dolgok elhúzódtak a neve miatt. Egy átlag munkavállalónak nincs ezzel gondja.
2010. márc. 30. 04:07
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

-attól függ, milyen a családnév. ha egyedi, akkor nem szükésges 2 keresztnevet adni. ha Kiss, Tóth, Varga..., akkor érdemes

-ha fiú lesz a babátok, akkor megint nem célszerű, mert szegény jövendőbelije ha -né akar lenni, elég hülyén hangzik majd pl. Kiss Csaba Vincéné.

Ha lány lesz, akkor meg amiatt nem túl jó, hogy ha a férje nevét+leánykori nevét szeretn, akkor negyon hosszú pl. Kiss Csabáné Varga Kata Csilla vagy Kissné Varga Kata Csilla (mert sajnos automatikusan nem hagyhatja el az utolsót, csak névváltoztatással, sok papírmunkával).

2010. márc. 30. 10:13
 26/33 anonim ***** válasza:
65%

a 15.08-as vagyok!

apukám a második keresztevét használja de neki még sosem kellett leírni amindkét keresztnevét és anyu is azt a keresztnevet használja név képzővel! tehát nem kell az elsőt is leírnia anyunak. a bátyámnak sem kell leírni, mondjuk ő is és én is az előst használjuk.

szerintem ha két név is tetszik megéri az a "macera" mait mások írnak erről. nekem egyedül az anyakönyvvezetőnél kellett leírni teljesen a nevemet , meg egyzser a bankban....és ennyi...

2010. márc. 30. 12:02
 27/33 A kérdező kommentje:

Köszi csajok,jó sok jó külünböző vélemény:-)

Kislány lesz és kétnév tetszik-Léna és Petra

vagy Léna Petra.Már nem sokat agyalhatunk a nevén,mert

csütörtökön érkezik(prog.császár)!

--A Léna túl rövidnek tűnik(azt mindenképp szeretnénk)a kérdéses a Petra,hogy legyen-e plusszban...

2010. márc. 30. 12:10
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mivel a Lena es a Petra is rovid ezert nem lenne hosszu a ketto egyutt.Persze ez attol is fugg,hogy milyen hosszu a vezeteknev.

En adnam mind a kettot:)

Majd megirod,ha megszuletett meg,hogy mi lett a neve?

9 honapos kisfiu anyukaja

2010. márc. 30. 17:16
 29/33 A kérdező kommentje:

Mindenképp!!!

:-)

Még a holnapunk van kitalálni...

2010. márc. 30. 18:57
 30/33 anonim ***** válasza:
75%

ha jobban tetszik a 2 keresztnév, akkor biztos megéri. Főleg, hogy 1 különleges és 1 átlag nevet választottatok, így tényleg majd eldöntheti, melyiket szeretné használni.

De aki azt állítja, hogy nincs vele több macera, az még nem sok ügyet intézett. Nekem sajnos 2 keresztnevem van, és már előfordult, hogy pl.földhivatalban azért akadt el lakásos ügyintézés, mert az egyik helyen a teljes nevemet írták be, a kérvényben meg csak az szerepelt, amit használok. És közölték, hogy az nem ugyanaz az ügy. Meg minden más pl.banki ügyintézésnél mondtam a rövidebb nevemet, és reklamáltak, hogy a teljesre szükség van. Mellesleg meg tanárként is elég rossz vezetni az adminisztrációt a több nevűeknél. Ellenőrzéskor szeretnek rámenni arra, hogy a naplóban szerepel-e mindenhol a 2 kersztnév (pl.hiányzásnál), mert ha nem, akkor belekötnek. Úgyhogy nálunk garantáltan 1 nevet kap a pocaklakó (szerencsére a családnév szép és nem gyakori).

2010. márc. 31. 07:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!