Van értelme 2 keresztnevet adni a babának, fogja használni vagy csak "macera"lesz neki később?
Nekem is két nevem van, de amásodikat csak a személyimnél, jogsimnál és az útlevelemnél használtam.
Minden hivatalos dolgon (hitelszerződés, banki dolgok, közüzemi, stb.) csak az első keresztnevem van. Még nem kötött bele senki.
A fiamnak is két nevet adtunk, mert így hosszabb, dallamosabb, de nem haragszom meg rá, ha csak az elsőt használja.
Én nem adtam második nevet. Úgy gondolom, hogy macera mert egy bank telefonos ügyfélszolgálatán dolgozom ahol be kell azonosítanunk a hívót különböző adatokkal, jelszóval. Rendszerint mindenki csak az egyik keresztnevét mondja bár már tudom, hogy Ő lesz az de nem adhatok ki semmit amíg ki nem mondja a teljes nevét és olyankor barkóbázunk. :p Szóval a lényeg, hogy senki nem használja és szerintem sokkal frappánsabb is ha egy neve van.
14 hónapos anyuka
Mi azért adtunk a lányunknak két nevet, mert az egyik névbe az apuka volt beleszerelmesedve, a másikba én. Az apjának két neve van. Azt használja, amelyiket szereti.
Hát, ha majd nem tetszik neki hogy kettő van, utólag módosíthatja felnőttkorában.
Az én kislányomnak is 2 neve van és ha lesz kistesó neki is 2 lesz!Nekem így tetszik és vélhetőleg neki is fog!:)
Viszont ha egyik nem is akkor ott a másik!
Egyébként Zoé Dorina a neve!:)És mi is mindkét nevén szólítjuk,viszont ha rossz fát tett a tűzre akkor mindkettőt egyszerre és tudja hogy akkor anya picit mérges rá:)
nekem is és a páromnak is egy nevünk van. A kisfiam neve Sebestyén lett, csodálkozott az egész család a névválasztáson, meg is kérdezték, hogy nem adjuk még az apja nevét is mellé, hogy legyen szegénynek egy normális neve is (ezt nem mondták, csak gondolták :)). Mivel a vezetéknevünk rövid, végül mi úgy döntöttünk, hogy két vezetéknevet adunk a fiúnak, így aztán tényleg egyedi lett. Szerintem is szép, ha valakinek két keresztneve van, bár végülis az a lényeg, hogy hangzatos és megfelelően hosszú legyen, így egyáltalán nem bánom, hogy mindhármónknak 2 vezetékneve lett. Így is 3 nevünk van.
(A)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!