Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van értelme 2 keresztnevet...

Van értelme 2 keresztnevet adni a babának, fogja használni vagy csak "macera"lesz neki később?

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 18:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is két nevem van, de amásodikat csak a személyimnél, jogsimnál és az útlevelemnél használtam.

Minden hivatalos dolgon (hitelszerződés, banki dolgok, közüzemi, stb.) csak az első keresztnevem van. Még nem kötött bele senki.

A fiamnak is két nevet adtunk, mert így hosszabb, dallamosabb, de nem haragszom meg rá, ha csak az elsőt használja.

2010. márc. 28. 20:55
 12/33 anonim ***** válasza:
79%
Mi nem adtunk neki kettőt, fel sem merült. Nekem is kettő van és UTÁLOM! Szerintem semmi értelme, csak a gond van vele. Szerencsére a férjem is így gondolta, de ha ő akart volna 2 nevet, akkor sem mentem volna bele, az tuti!!!!
2010. márc. 28. 20:55
 13/33 anonim ***** válasza:
87%

Én nem adtam második nevet. Úgy gondolom, hogy macera mert egy bank telefonos ügyfélszolgálatán dolgozom ahol be kell azonosítanunk a hívót különböző adatokkal, jelszóval. Rendszerint mindenki csak az egyik keresztnevét mondja bár már tudom, hogy Ő lesz az de nem adhatok ki semmit amíg ki nem mondja a teljes nevét és olyankor barkóbázunk. :p Szóval a lényeg, hogy senki nem használja és szerintem sokkal frappánsabb is ha egy neve van.

14 hónapos anyuka

2010. márc. 28. 21:34
 14/33 anonim ***** válasza:
62%

Mi azért adtunk a lányunknak két nevet, mert az egyik névbe az apuka volt beleszerelmesedve, a másikba én. Az apjának két neve van. Azt használja, amelyiket szereti.

Hát, ha majd nem tetszik neki hogy kettő van, utólag módosíthatja felnőttkorában.

2010. márc. 28. 22:26
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Egy keresztneve van a lányomnak, viszont vezetékneve kettő is (mindkettőnkét kapta). Egyrész ezért nem adtunk másodikat, másrészt ismerek néhány embert, aki csak szív miatta, pl. apuka ragaszkodott az elsőhöz, mindenki a másodikon hívja, de az összes papírján, levelén az első szerepel. Meg nem is tudom, bennem skizofrén érzést kelt, de lehet, hogy csak azért, mert nekem sincs második.
2010. márc. 28. 22:45
 16/33 anonim ***** válasza:
65%
Én azért adtam a kisfiamnak 2 nevet mert Péter lett mint az apja és ha majd nagy lesz ne ugy irják a nevét hogy ifjabb!! És igy a másik neve lett Dominik!!!
2010. márc. 28. 22:47
 17/33 anonim ***** válasza:
70%
Csak macera,fölösleges.
2010. márc. 29. 12:30
 18/33 anonim ***** válasza:
74%

Az én kislányomnak is 2 neve van és ha lesz kistesó neki is 2 lesz!Nekem így tetszik és vélhetőleg neki is fog!:)

Viszont ha egyik nem is akkor ott a másik!

Egyébként Zoé Dorina a neve!:)És mi is mindkét nevén szólítjuk,viszont ha rossz fát tett a tűzre akkor mindkettőt egyszerre és tudja hogy akkor anya picit mérges rá:)

2010. márc. 29. 12:30
 19/33 anonim ***** válasza:
31%

nekem is és a páromnak is egy nevünk van. A kisfiam neve Sebestyén lett, csodálkozott az egész család a névválasztáson, meg is kérdezték, hogy nem adjuk még az apja nevét is mellé, hogy legyen szegénynek egy normális neve is (ezt nem mondták, csak gondolták :)). Mivel a vezetéknevünk rövid, végül mi úgy döntöttünk, hogy két vezetéknevet adunk a fiúnak, így aztán tényleg egyedi lett. Szerintem is szép, ha valakinek két keresztneve van, bár végülis az a lényeg, hogy hangzatos és megfelelően hosszú legyen, így egyáltalán nem bánom, hogy mindhármónknak 2 vezetékneve lett. Így is 3 nevünk van.

(A)

2010. márc. 29. 14:28
 20/33 anonim ***** válasza:
48%
Nekem 2 keresztnevem van, és nagyon nem szeretem a 2.-at (édesanyám után Magdolna), és megfogadtam, hogy a gyerekemnek csak 1 neve lesz. A férjemmel nem tudtunk dönteni 2 név közül, így végül 2 keresztneve lett. Ha a 2. gyerekem kislány lesz, neki tuti, hogy csak 1 neve lesz! (ne legyen neki olyan hosszú, ha x-né y. Hédi lesz
2010. márc. 29. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!