Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gond, ha az előző párom...

Gond, ha az előző párom keresztnevét akarom adni a babának?

Figyelt kérdés
A mostani párom, a gyerek apja is ismerte, tudja hogy milyen kapcsi volt köztünk... nem tehetek róla, habár már kihunyt a tűz, de a neve nagyon tetszik, és ezt szeretném adni a gyereknek. Szerintetek baj?
2009. okt. 11. 18:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha benned nem kelt nem kivánatos érzéseket, az még nem jelenti, hogy a gyerek apja is repesni fog a boldogságtól.

Vannak férfiak, akik nem igazán tudják elviselni, hogy a feleségük, vagy párjuk élt már azelőtt is, mielőtt megismerkedtek volna, vagy legalábbis úgy tesznek, mintha akkortól kezdődne az időszámitás. Gyakran találkozom ezzel.

A névválasztás kettőtök dolga, mindenféleképp beszélj vele erről, hogy ő mit szeretne, lehet, hogy minden további nélkül tetszik neki is.

Még nem is ismertem a férjem, már tudtam, hogy fogják hivni a gyerekeimet, a névadásnak szerintem semmi köze a régi kapcsolatokhoz ilyen formában.

Ha meg vagy róla győződve, hogy úgy hivják a pocaklakót, akkor győzd meg róla a férjedet is!

2009. okt. 11. 18:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

hát...

én a párod helyében azért megsértődnék.

és gondold el, az ismerőseiteknek vajon mi fordul meg a fejében.

nekem is tetszik egy név, akivel rövid kapcsolatom volt, de nem adnám a fiamnak.

2009. okt. 11. 18:30
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nem baj, szerintem erről a párodnak kell dönteni.
2009. okt. 11. 18:30
 4/11 igabcsy ***** válasza:
100%

Szerintem olyan nevet válasszatok amelyik mind a kettőtöknek tetszik. Az a kisgyerek egész hátralévő életetekben veletek lesz. Ha a párodat zavarja, mert az előző kapcsolatodat juttatja az eszébe, akkor zavarni fogja később is.

Ha a párod részéról nagy az ellenállás, akkor a helyedben én nem erőltetném.

2009. okt. 11. 18:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik ez a tökéletes név, amiért ennyire harcolsz?

:)

Én nem adtam a fiaimnak olyan nevet ami az ismerőseink között szerepel. Nem még, volt párom neve... :)

(Márk és Alexander anyukája)

2009. okt. 11. 19:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát én szíven is szúrtam volna magam,ha azt mondja a férjem,hogy hívják,úgy a gyereket,ahogy az exét.

Igaz,fiúnk van!:)

15 hónapos nagyfiú anykája

2009. okt. 11. 20:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Valahol mégiscsak kötődsz ehhez az exhez...nem adnám a fiamnak egyik volt pasim nevét sem. Nem igy akarnék emlékezni rájuk...szerintem hosszú távon rossz ötlet és ha a párod nem is mondja, biztos jogy nem hagyja hidegen és elgondolkozik...
2009. okt. 11. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Gondolj a férjed érzelmeire! Ahányszor kimondja a gyereketek nevét, a te volt párod jut eszébe. Én nem tudnék így élni. Meg sem említeném neki a dolgot, szerintem gyomorforgató! Ha ezt megteszed a férjeddel nem szereted igazán.
2009. okt. 11. 22:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha azért adod,mert jó ha eszedbe jut róla,valamilyen szinten az exed miatt adod a nevet,kkor gáááz van,nem kicsi.Ha mondjuk előtte is nagyon tetszett a név,és az exedet nem is ismernéd akkor is igy akarnád hivni,akkor nem gond,abban az esedben,ha a párod nem veszi rossz néven,és kicsi ellenérzés sincs benne a névvel kapcsolatban.Viszont ha igen akkor találj más nevet!!
2009. okt. 12. 08:10
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ebben semmi. Miért ne adhadhád? Kérdezd meg a férjedet,tetszik-e neki ez a név. Úgyis együtt kell dönteni,legfeljebb leszavazza. Engem nem zavarna, ha a lányomat úgy hívnák, mint egy volt barátnőt. Ez csak egy név. Engem szeret a férjem, nem a volt barátnőjét. Ez ilyen beteges féltékenység lenne. Ha zavarná a férjedet, hogy neked tetszik egy volt pasid neve, az elég beteges lenne szerintem.
2009. okt. 12. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!