Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy döntöttétek el, hogy...

Ti hogy döntöttétek el, hogy mi legyen a neve a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
2016. márc. 22. 19:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
60%
Ne foglalkozz a hülyéjével, amúgy az én kisfiam is Leó. ;) Valamelyik előző voltam. :)
2016. márc. 23. 09:13
 22/38 anonim ***** válasza:

1. gyerek: nagy csatákat vívtunk, mind a ketten megvétóztuk a másik által felsorolt neveket, végül a finisben találtunk egy olyan fiúnevet, ami mind a kettőnknek tetszett.

2. gyerek: Kamaszkorom óta volt egy kedvenc lánynevem, meg is kapta az első kislányunk. Nem igazán tetszett a férjemnek, de sikerült meggyőznöm.

3. gyerek: Nagy csaták voltak megint, végül a férjem egyik ajánlatán változtattam 1 betűt, és ezt kapta a 2. kislányunk.

2016. márc. 23. 09:16
 23/38 anonim ***** válasza:
16%
Nem én vagyok a hülye. A következő gyerek mi lesz? Kiara vagy Simba?
2016. márc. 23. 09:18
 24/38 anonim ***** válasza:
23# Ha már ennyire el vagy telve magadtól igazán megoszthatnád, hogy szerinted milyen nevet kéne adni egy gyereknek.
2016. márc. 23. 09:24
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

De te vagy a hülye. :)

A Kiarával semmi baj nincsen, Leó meg volt 13 sorban a pápák között is.

2016. márc. 23. 09:29
 26/38 anonim ***** válasza:

A fiamnál, mikor megtudtuk a nemét, egyszerűen jött egy sugallat,de tényleg. Ráadásul olyan név, ami soha nem tetszett, sőt...de egyszerűen nem tudtam mást elképzelni, a férjemnek tetszett, így könnyű volt.

A lányinknál voltak gondok. Voltak régebben favorit neveim, de mikor terhes voltam, semmi, de tényleg semmi nem tetszett. Végignéztem többször is az összes lánynevet, és mikor már komolyan elgondolkodtam, hogy legyen Baba, vagy engedélyeztetem a Katalindát, nos, akkor átadtam a férjemnek a döntést :) Aki nagyon örült, mert mindig is azt szerette volna, ha lánya lesz, akkor z anyukája nevét kapja, aki gyerekkorában meghalt. Nekem ugyan nem nagyon tetszett, de ma már neki sem tudnék más nevet elképzelni.

2016. márc. 23. 09:29
 27/38 anonim ***** válasza:
61%

Én egyetértek #23-mal, ami a neveket illeti, ettől függetlenül hozzá kell tennem, hogy egy sggfej vagy. :)

Mi az, hogy apaként téged illet?! Az persze lófsz, hogy a feleséged kihordta a gyerekedet. Szerencsétlen..

Szerintem is nevetséges nevek, de a hozzáállásod, elveid még annál is inkább. Azért ugye a feleségednek nem Kuss! a neve?

Egyébként én a klasszikus neveket szeretem.. Sára, Eszter, Teodóra, Veronika, Nóra, Anna, Tamás, Péter, Gábor, Vince, Vencel

2016. márc. 23. 09:46
 28/38 anonim ***** válasza:

60%-os, te milyen nevet kegyeskedtél adni? Elárulod? Szegény feleséged, már ha egyáltalán létezik:)

Mi közösen döntöttünk, bár a fiúnév nekem tetszett jobban 16 éves koromtól, a lány pedig a férjemnek.

Végül 2 lányunk és egy fiúnk lett.

2016. márc. 23. 09:47
 29/38 anonim ***** válasza:

A férjem külföldi, teljesen más kultúrából, így elsődleges szempont az volt, hogy a választott név könnyen kimondható legyen, úgy lehessen írni, mint mondani, inkább nemzetközi legyen vagy legalábbis olyan, ami ismert lehet sok helyen és természetesen passzoljon hangzásra a családnevünkhöz (ami a férjem családneve- így sajnos eleve sok kifejezetten magyaros hangzású vagy duplabetűs írású név kiesett).

Még a tervezett gyermekvállalás előtt megállapodtunk abban, hogy a rövid vezetéknevünkre és a két kultúrára tekintettel 2 - rövidebb, egyszerűbb- keresztnevet kap a születendő gyermekünk. Lehetőleg olyanokat, amelyek hangzásukban jól illenek egymáshoz, de egyben tükrözik is a mi származásunkat, hazánkat, kultúránkat.

Ha kisfiú lesz, akkor a férjem adja az első, én a második nevét, ha kislány, akkor én választom az elsőt, ő a másodikat.

Kisfiunk lett, de szuper neveket találtunk és nem, volt konfliktusunk belőle.

3*5 betű a teljes neve, nincs benne duplabetű, ékezet és úgy kell ejteni, ahogy írjuk.

2016. márc. 23. 11:42
 30/38 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekünknél átnéztük a neveket a neten, külön-külön felírtuk melyikünknek mi tetszik és a végén egyeztettünk, mi viszonylag hamar eldöntöttük, azonnal megegyeztünk.
2016. márc. 23. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!