Ti hogy döntöttétek el, hogy mi legyen a neve a gyereketeknek?
A fiút elég könnyen. A párom elmondta, hogy ő mindenképpen szeretné, ha X-nek hívnák majd a fiát, nekem pedig tetszik a név és azt mondtam, hogy oké. Valószínű nem ezt a nevet adtam volna neki ha én döntök, de mivel fiúból nincs abszolút kedvencem, a páromnak pedig van és nekem is megfelel, ezért ez könnyen ment.
A nőiből pedig mindketten összeírtuk a neveket amik tetszenek, aztán megbeszéltük.
hát a lányunk az utca név keresztnevét kapta ahol laktunk, mert nekem és a férjemnek is nagyon megtetszett.
Nem volt kérdés.
Most a testvérkénél szépen fogtuk a naptárat, végig mentünk valamennyi lány és fiú néven, és kiválasztottunk 1-1 nevet ami mindkettőnknek tetszik.
Részben az utónév könyvből. Mindegyikőnknek az L betűs nevek tetszettek igazán, így a két lányunk is ezekből kapott (Léna, Lotti), a 2. keresztnevüket úgy választottuk hozzá közösen.
Ha fiúnk lesz, Dominik Attila lenne, a Dominik mindkettőnknek tetszik, az Attila pedig a párom után.
Most harmadszorra is kislány lesz. A Lilla, Lilia, Liza, Lara nevek vannak versenyben, de még nem döntöttünk, a második keresztnévről sem.
Nekem volt egy kedvenc fiúnevem az lett az első fiunk neve. Még akkor kinéztünk egy másikat is, ami a férjemnek jobban is tetszett, nekem is amúgy. De maradtunk az "én nevemnél". A másodiknál nekem evidens volt, hogy ez lesz, de a férjem akkor már azt mondta, hogy neki ez mégsem tetszik. Elkezdtük bújni az utóneveket, a szimpinek talált gyerekek nevét megkérdeztük akárhol:D de egyik sem volt az igazi. Én azt mondtam már vègül nekem mindegy. Válasszon ő, majd szóljon. Így is lett :) Miután "döntött" két nap múlva már tökéletesnek éreztem.
Lányneveken soha nem gondolkodtam, valahogy mindig éreztem, hogy fiaim lesznek.
Férjem most szeretne harmadikat, ha meggyőzne valahogy ragaszkodnék ahhoz a névhez amiről màr lebeszéltük egyszer-egyszer egymást. Ès lànyban is van egy ami tetszett mindkettőnknek és van egy-egy ilyen nevű nagymamánk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!