Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy döntöttétek el, hogy...

Ti hogy döntöttétek el, hogy mi legyen a neve a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
2016. márc. 22. 19:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
92%

"Természetesen a fiú nevét én választottam ki. Apaként ez engem illet. A lánynak már adhatott a nejem, de rá kellett bólintanom arra is."

Húha... :D

2016. márc. 22. 21:30
 12/38 anonim ***** válasza:
Kislany korom ota tudtam,ha kislanyom lesz hogy fogjak hivni. Es tenyleg azt a nevet kapta:) a kisfiam nevet az apukaja valasztotta. Olyan nevet keresett,ami nem alliteral a vezeteknevvel,nem maganhangzoval kezdodik es nem lehet becezni.
2016. márc. 22. 21:41
 13/38 anonim ***** válasza:
70%

Először ikrek jöttek. Ekkor a férjem és én is választottunk 1-1 fiú és 1-1 lány nevet. Nagyjából hasonló az ízlésünk, így nem kellett attól tartani, hogy rosszul leszünk a másikunk választásától. Megbeszéltük, hogy vegyes páros esetén az én fiúnevem és az ő lányneve lesz a befutó. Végül fiúk jöttek, szóval egyikük az általam választott fiúnevet, másikuk a férjem által választottat kapta.

Utána egy kicsi jött. A lánynév adott volt, a férjem által régebben választott lánynév. (mert én tudtam, hogy úgyis fiú lesz :P )

Soroltam a nekem tetsző fiúneveket a naptárból, de ő lefitymálta mindet. Végül a kezébe nyomtam a naptárat, tessék, mondj egyet. Felkészültem én is a fikázásra. Rábökött egy névre, felolvasta, és azonnal éreztük, hogy ez az! :D

2016. márc. 22. 22:52
 14/38 anonim ***** válasza:
53%

Mindketten leültünk az MTA neves listája elé és A-tól Z-ig kiírtuk az összes nevet ami tetszik. Utána (még mindig külön) kiszedegettük azokat, amik már vannak a családban, illetve amik nem tetszenek annyira, hogy azt adjuk a babának. Az ezután maradt listáinkat összevetettük. A fiúnevek közül egyetlenegy volt rajta mindkettőnkén. Így nem volt kérdés. 2. névnek egy olyan nevet kapott, ami az én listámon nem volt rajta, de mélyen motoszkált már a fejemben.

A lánynevekkel már nagyobb gondban voltunk, mivel 5 olyan volt, ami mindkettőnk listáján szerepelt. Mindketten kiválasztottuk, hogy melyik az, ami a legjobban tetszik. Természetesen nem egyezett, így mindkettőt dobtuk. A maradék háromból pedig már simán kiválasztottunk kettőt. Utána pár napig rágódtunk rajta, hogy melyik legyen az első illetve a második keresztnév. Végül az győzött, amelyik külföldön is létezik. Így a neveink Alexander Leó és Maja Boglárka lettek és mindketten imádjuk őket. A baba nemét pedig majd megtudjuk, ha megszületik. :)

2016. márc. 23. 06:12
 15/38 anonim ***** válasza:
8%
Szerencsétlen gyerekek utolsó. Na ezért nem az asszony adott nálunk.
2016. márc. 23. 08:24
 16/38 anonim ***** válasza:

A férjem a kapcsolatunk kezdete óta mondta, hogy neki 2 elég hasonló keresztnév nagyon tetszik. Az egyik lányunknak ebből választottam én egyet. A másik lányunk nevébe meg évek óta szerelmes voltam.

A fiunk nehezebb meló volt, végül a férjem bedobott egy elég ritka nevet, amire előtte még soha nem gondoltunk, és azt mondta, ne röhögjek, de megálmodta. Megtetszett nekem is, és az lett. :)

2016. márc. 23. 08:34
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
#15 Remélem feltűnt, hogy #14 a férjével együtt közösen választott..tehát a férjnek a listáján rajta voltak ugyanezek a nevek. ;)
2016. márc. 23. 09:04
 18/38 anonim ***** válasza:
42%
Kedves #15-ös. A fiúnevünk alapvetően a férjem ötlete volt, én csak beleegyeztem. Még így is szerencsétlen?
2016. márc. 23. 09:05
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
Akkor külön gratulálok. Ilyen neveket a feltűnési viszketegségben szenvedő anyukák szoktak adni. A lányé még elmegy, de a fiú rettenetes.
2016. márc. 23. 09:09
 20/38 anonim ***** válasza:

Olyan nevet szerettünk volna, ami nemzetközileg is kimondható, vállalható, de magyarországon is "normális" névnek számít... (mindketten külföldi partnerekkel dolgozunk ezért volt ez szempont, hogy később a gyereknek ebből ne legyen hátránya)

rövid nevet szerettünk volna, és fontos volt a jelentése is.

így írtuk össze, amik tetszenek mindkettőnknek, az első gyereknél a férjem szerette volna jobban azt a nevet és engedtem egy kicsit, a második gyereknél pedig mikor még nem tudtuk a nemét, én álmodtam meg, hogy mi volt a karszalagjára írva,...

Mindkét gyerek neve teljesen ráillik és szeretik is..

2016. márc. 23. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!