Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy élte meg azt az...

Ki hogy élte meg azt az időszakot, amikor a baba járni tanult?

Figyelt kérdés

A fiam 8 és fél hós, még nem ül, viszont már kapaszkodva felállt és pár lépést tett bútor mellett. Egész napom azzal telik, hogy figyelem, mikor akar kapaszkodva felállni (szinte állandóan), egyből ott vagyok, hogy ha esik, elkapjam, mivel nem úgy esik, mint más baba, hogy lehuppan, hanem egész törzzsel vágódik el. Volt már, hogy koppant a feje, de szerencsére nem állásból, mert akkor tuti mentő. A járóka sem lenne megoldás, mert ott is volt, hogy nagyon beverte a fejét a rácsba. Másnak is így leköti az egész napját a folyamatos "eséselhárítás", vagy csak én aggódom túl?

Mikor mászni tanult, többször volt hogy a szája felrepedt, mert elfelejtette megtartani magát/elfáradt a keze. Akkor is a szívem majdnem megállt.

2016. márc. 21. 17:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%

1. vagyok

Én amúgy láttam a felnőttkori hatását az ilyen túlféltésnek: expasim volt ilyen. Gyerekként nem mászókázhatott, mert leesik, nem kirándultak, mert asztmás volt, nem biciklizhetett, mert hülyeség, meg mert eleshet, gyakorlatilag a szobájában töltötte a gyerekkorát kisfelnőttként (már pár évesen úgy bánt vele az apja, mintha felnőtt lenne, csak még kicsi). Csak múzeumba és városnézésre vitték. És általános iskolában is, és gimiben is végig fel volt mentve tornaóra alól (elvileg asztmás volt, gyakorlatilag azt vallotta az apja, hogy az urak - btw. Karinthy, Jókai stb - nem végeznek testmozgást, mert azt csak a parasztok csinálják). 23 éves volt, amikor megismertem, és próbáltam ugyan terelgetni, de totális kudarcba fulladt minden próbálkozásom. Ha elmentünk kirándulni, egy enyhe lejtőn nem bírt lejönni, folyamatosan meg kellett kapaszkodnia vmelyik fában, vagy gatyaféken lassan araszolva jött le (olyan lejtőket képzelj el, mint Dobogókőnél a Thirring-körúton). Szóval én azt mondom, hogy mindenképp hagyd elesni, nem fog szétloccsanni a feje :)

2016. márc. 22. 08:24
 22/25 anonim ***** válasza:

Hú, tényleg túlparázod a dolgot :) Ezen ne sértődj meg, mert ezt kérdezted, anya vagy, természetes, hogy félted.

De higgy nekünk, ez a fejlődéssel jár. Én fiam sem tökéletesen kivitelezett popsira huppanással kezdte, hanem ő is egész testtel dőlt, és bizony többször koppant is a feje, mert mindig úgy helyezkedett persze, hogy hiába raktam le köré habtapit pont mellé esett :-D És hát túlélte, egyszer sem jártunk kórházban, mentőt sem kellett hívni. Az evolúció megoldotta hidd el ezt okosan. Rugalmasak még a csontjaik, és a kutacs megléte is segít, hogy ezek a kis esések ne okozzanak komoly sérülést. Így fogja megtanulni. Mivel nyilván nem kellemes neki sem esni így egyre ügyesebben próbál majd meg landolni. De addig még dőlni fog. Figyelj rá, hogy komoly sérülés ne érhesse (üvegasztal, bútorsarok, járólap), de hagyd esni, mert a büdös életben nem tanul meg szépen esni :)

Kitartást ez egy ilyen időszak.

2016. márc. 22. 14:19
 23/25 anonim válasza:
3%
Szia! Az enyém még nem jár, de már előre félek majd biztos egyik kétségből a másikba esek... Ilyen vagyok... Most is féltem mindentől. Meg lesem, hogy most mi baja lehet ha nyűgöske. Mondjuk nagyon nő a felső két foga fáj szegénynek. Hát, én nem foglalkozok azokkal, akik azt mondják, ne aggódjam túl. Nem lehet nem túlaggódni. Nem tudom. Ha defektes vagyok, akkor vállalom. Persze ha nagyobb lesz mondjuk meg tudom vele beszélni hogy óvatosan, mert ez és ez lesz, akkor más a helyzet. Most még én vagyok a felelős érte hogy ne érje baj. Ez a dolgunk szerintem. Gondolom majd jobb lesz később. Bár mindig lesz mitől félteni. Szóval szerintem, ha "túlfélted" mint én, szerintem ne aggódj ilyeneknek is lenni kell, mint mi. :) Fel a fejjel! :) (Többiek! :) Lehet lehúzni a véleményemért)
2016. márc. 23. 12:50
 24/25 anonim ***** válasza:
nem kell parázni, meg fogja tanulni. Ha félsz, használjatok habtapi szőnyeget, ahol van, vagy oda vidd, ahol nem kő van. A nagyobbik lányom ugyan nem volt esős, de én hagytam, hadd próbálkozzon, így is, véletlen sikerült neki egy lépcsőfokon leesnie amikor még csak kúszott, lett egy lila foltja a homolokán és kész. Máskor meg mászás közben valahogy lefejelte a kőpadlót, akkor meg a száját harapta szét, szörnyen nézett ki, de két hét múlva nyoma sem volt. Fog még nagyobbat is esni, nyugi
2016. márc. 23. 13:37
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő hozzászólásokat.
2016. márc. 23. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!