Mit csináljak a szekrényen kívüli konyhai szemetessel, ha a babám most kezdett el járni?
A mosogató alatti szekrénybe egy vödör, az lett a szemetes.
Át kell pakol is a konyhát!
Minden ami veszélyes fentre rakni, szekrényekre, fiókokra szekrényekre, sütőre zár
Meg kell rá tanítani, hogy nem nyúlhat hozzá. Ez melós, mert napjában 100x meg kell fogni, arrébb vinni és határozott "nem"-et mondani. (Fontos hogy nem magyarázz körmondatokkal, hogy "kedvesem ahhoz azért nem szabad hozzá nyúlni mert stb.", mert az sok neki, az egyszerű "nem"-et hamar megértik és megjegyzik, ha mindig ugyanúgy mondod és csinálod hogy elhúzod közben a kezét vagy az egész gyereket arrébb teszed)
És persze valami érdekes más dologgal jó elvonni a figyelmét is, ami leköti.
A babák általában a "felnőtt dolgokat" szeretik ebben az életkorban (is), ezért pl. egy fakanál+láboska jó kombináció lehet.
Nekem beletelt pár hónapba mire megtanulta,h. a szemetesbe csak BE teszünk dolgokat, KI nem veszünk semmit :)))
Bár néha még most is hoz ezt-azt, de már szerencsére ritka.
Milliószor rá kell szólni, előbb-utóbb megtanulja.
Én feltettem egy székre, pár hónapig ott volt, mert állandóan kukázott.
Aztán valahogy elmúlt ez az idõszak, a kuka visszakerült a helyére. Bár már nemsokára 3 éves lesz, néha még néhány utcai kukát megkísérel betámadni, de az otthonit már rendeltetésszerüen használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!