Mekkora és milyen tipusú zárt cipőt vegyek járni tanuló 10 hónapos babámnak?
Ha jót akarsz neki, puhatalpút vegyél.
Én 2éves koráig a LittleBlueLamb cipőket adtam a fiamra, kintre is, bentre is.
Természtesen nem a nagy hóban-sárban, de ilyen időben ami most van, abban volt kint.
Én már teljesen összezavarodtam. :)
Bár az én fiam még pici a járáshoz, de akkor mikortól kell a rendes cipő nekik ami fogja a bokájukat? Amikor már stabilan járnak? Amíg csak tanulhatják addig nem fontos, hogy a cipő tartsa a bokáját? Én is nézegettem a puhatalpúakat, de azoknak csak gumis a teteje, hogy ne essen le a kis lábukról. Bocsánat, hogy nem írtam ki erre külön kérdést!
Én úgy tudom, hogy járás tanuláshoz bent és kint is cipő kell, mégpedig kemény talpú, szupinátoros, magasabb szárú. Mezitláb csak akkor hasznos, ha kisebb kavicson, fűben jár a baba. Ezért is kérdeztem, hogy ti milyen cipőt ajánlanátok (akik adnak cipőt a babára).
11 cm a talpa hossza. olyat szeretnék, amit még az ősszel hordani fog, de most is felbirja emelni benne a lábát. Sokszor kell kivenni a babakocsiból, mert járkálna.
Ne kérdezzétek, hogy most mi van a lábán amikor kiveszem :)
Mindenki mást ajánl. :) 10hónaposnak elméletileg még az lenne a jó, ha puha talpú cipője lenne, ami tartja a bokát is... de ez mégis milyen? :)
ergo- olyat vegyél, amit te jónak látsz majd, kényelmes a picidnek.
A supináló cipő a lúdtalpas babáknak kell, erről is oszlanak a vélemények. Azt is hallottam, hogy csak lúdtalp esetén, meg azt is, hogy először minden kisbaba lúdtalpas- így mindenkinek az kéne?
Én 2ortopédusnál is voltam a gyerekemmel (egyhez járunk, egy meg az oviban mérte fel őket) - mind a kettő homlokegyenest mást mondott, hogy mit ajánl a gyereknek. Amikor kicsi volt voltunk dévény tornán- ott egy harmadik félét modntak, hogy majd mibe járassam. Szóval??? A lényeg az, hogy a millió infóból neked kell eldönteni, hogy mégis melyik tanács mellett állsz ki, mit tartasz jónak.
:)
Amit biztosan ne vegyél neki, az olyan, aminek full merev talpa van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!