Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy élte meg azt az...

Ki hogy élte meg azt az időszakot, amikor a baba járni tanult?

Figyelt kérdés

A fiam 8 és fél hós, még nem ül, viszont már kapaszkodva felállt és pár lépést tett bútor mellett. Egész napom azzal telik, hogy figyelem, mikor akar kapaszkodva felállni (szinte állandóan), egyből ott vagyok, hogy ha esik, elkapjam, mivel nem úgy esik, mint más baba, hogy lehuppan, hanem egész törzzsel vágódik el. Volt már, hogy koppant a feje, de szerencsére nem állásból, mert akkor tuti mentő. A járóka sem lenne megoldás, mert ott is volt, hogy nagyon beverte a fejét a rácsba. Másnak is így leköti az egész napját a folyamatos "eséselhárítás", vagy csak én aggódom túl?

Mikor mászni tanult, többször volt hogy a szája felrepedt, mert elfelejtette megtartani magát/elfáradt a keze. Akkor is a szívem majdnem megállt.

2016. márc. 21. 17:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Nekem a férjem volt itthon a fiunkkal 8 hónapos korától, így ő nyerte meg nagyrészt ez a szórakozást magának. Hát mivel férfi és nem aggódja túl, így hagyta. Az üvegasztalt elraktuk, használtunk sarokvédőket, ami olyan volt, hogy magára ránthatja azt szintén eltettük és ennyi. Soha nem esett akkorát, hogy kórházba kellett volna vinni vagy mentőt hívni hozzá. Sajnos nem lehet mindig mindentől megóvni. Amikor meg már tud szaladni, akkor meg azért fogsz rettegni, mert megbotlik és fejjel neki zuhan az asztalnak, falnak és így tovább. De tudom, hogy hiába mondunk bármit. Te olyan vagy mint a sógornőmék. Ők ha itt vannak nálunk, semmi másból nem áll a beszélgetés, minthogy úristen, elesik, beveri magát, meghal, úristen leesik, beveri magát, meghal. Hiába mondjuk nekik is, hogy nyugalom, nem lesz baj, nem hat. Így hiába mondjuk neked is. Állhatsz mögötte és elkaphatod mindig, de ebből csak az lesz, hogy egyre bátrabban esik, sőt egy idő után még tetszeni is fog neki. Amikor majd megtanul felmászni az ágyra/kanapéra/fotelre, akkor sem ott lenni kell mellette, hogy ne essen le, hanem megtanítani okosan lejönni.
2016. márc. 21. 18:56
 12/25 A kérdező kommentje:
11-es Örülök, hogy ennyiből neked sikerült megjósolnod, hogy milyen vagyok. Nem tudom, hogy ki vagy, és biztos, hogy nem találkoztunk még egyszer sem, mert akkor tudnád, hogy nem csak, és főleg nem a gyerek a téma, ha végre más felnőttel is beszélek. Ha rákérdeznek, válaszolok, de ennyi. De te ezt biztos ismeretlenül is jobban tudod. Gratulálok.
2016. márc. 21. 19:17
 13/25 anonim ***** válasza:

Én nem aggodtam tul magam, inkabb amikor kuszni madzni kezdett akkor lettem biotakaritosmániás kikészített hogy ha felmosok akár háromazor is pl előszobát akkor se marad fehér egy papírzsebkendő ha végigsimítom vele.hihetetlen miken mentem keresztül egyesével mostam a köveket akár napi többször..és persze azon is kivoltam hogy lehet nem kellene kemény talajon mászni..szóval határoljak be mozgásteret..alig vártam hogy megtanuljon járni az idő végtelennek tűnt.

A lenyeg a lényeg kétszer esett igazán nagyot a járni tanulo kapaszkodva botladozo gyermekem. Mindkétszer elcsúszás miatt mert pont vagy kifolyt valami és pont rálépett vagy mert belógott a habos fürdőbe akkorát esett hanyatt és vágódott a koponyája a kőre de repedt hang is kísérte( ha pl neten hallott már valaki fejreesést ahol pl a bungi yumping kötél elszakadt)hogy én sem tudtam hirtelen, meg fog e mozdulni a gyerek.....kb megállt a föld is arra a beköszöntött hirtelen csendre, aztàn a kitörő sírással indult ujra szerintem a szivem is..

Én tartom azt hogy attol hogy járni tanul soha nem esnek életveszélyeset csak ha balesetveszély is fennáll egyúttal.

2016. márc. 21. 19:50
 14/25 anonim ***** válasza:
*Balesetin enyhe hematómát diagnosztizáltak (púp)teendő borogatni..
2016. márc. 21. 19:57
 15/25 anonim ***** válasza:
Az én babám még nem tart ott (6 hós) de nemrég tüsszentés után úgy beütötte a fejét a földbe, hogy alig bírtam megnyugtatni.. Másnap már nyújtott karral támaszkodott, azóta is, hetek óta. Így tanulják meg.
2016. márc. 21. 20:08
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"Másnak is így leköti az egész napját a folyamatos "eséselhárítás", vagy csak én aggódom túl? "

Te aggódod túl. Nagyon is.

2016. márc. 21. 20:22
 17/25 anonim ***** válasza:
A kisfiam 8 hónapos volt mikor először felállt, mindjárt 9 hónapos és szépen lépegek búrorok mellett. Nekem is félelmetes de megmondom őszintén, néha hagyom elesni, az apja azonnal ugrik hogy jajjj a gyerek nagyon megüti magát, én is parázva nézem ahogy próbálkozik de az nem működik hogy a ruhája ujjának a felét se vasalom ki és már áll valahol és bukdácsol. Próbáld kicsit hagyni fejlődni, ügyesedni. Rossz nézni tudom, de 2 puszi, csüccs, ölelés és mehet az esés párjáért mert lesz még bőven sajnos! :)
2016. márc. 21. 20:26
 18/25 anonim ***** válasza:
Az én kislányom már tudott ülni,amikor felállt,de először mégis teljes testel esett el.Tiszta para voltam én is hogy most mi lesz.Nekem is szóltak,h hagynom kell megtanulni esni.És tényleg rájött,kitolja a fenekét és mondja hogy csüccs vagy előre teszi a kezét.Nem mondom hogy nem koppant a buksija azóta,mert volt ilyen,de tényleg picit teret kell neki adni,mert ha nem tanul meg esni,az sokkal rosszabb lesz.Próbálj vele inkább parkettás helyiségben gyakorolni.
2016. márc. 21. 21:20
 19/25 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.A kislányom mostmár rendesen jár vagyis inkább fut,de nem mindig néz a lába elé.Úgyhogy mindig van minn aggódni...
2016. márc. 21. 21:23
 20/25 anonim ***** válasza:
69%
Igen te aggódod tul, balesetek lesznek,folyton nem kaphatod el.
2016. márc. 22. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!