Mikor kezdett el önállóan járni a gyermeketek?
A fiunk kb. 7 hónaposan állt fel és onnantól pakolászott, dohányzóasztal körül lépegetett, bútorok mellett stb.
Ezek után önállóan 13-14 hónapos korában indult meg. Két változás volt akkoriban:
1. megkapta a hosszú nyelű mosót, ami a földig ért a kezében (ezt tolta maga előtt, az ilyesmi játékok nem érdekelték)
2. kapott egy kis tornacipőt, ami nem fogta a bokáját és nagyon stabilan és bátran állt benne + egyáltalán nem csúszott a talpa.
Nem biztos, de szerintem neki ezek segítettek, hogy bátor legyen az önálló járáshoz is. Addig négykézláb rohangált és bútorozott állva csak.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem 13hónapos a kislányom és még nem jár önállóan. Már kapaszkodva bejárja a fél lakást de sehogy sem tudom "rávenni"h induljon el. Pedig azt hittem,h hamar fog menni mert 8 hósan már felállt és kapaszkodva ment is néha-néha. Tudom van idönk,de már olyan jó lenne ha nem a kezével térdeivel és pocakjával mosná fel a lakást + még kutya is van. És nem kéne 5percenként kezet mosni vinni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!