Anyósom tejbegrízzel tömné a 4 hónapos gyerekem! Hagyjam?
Ha csak szopizik, akkor legjobb 6 hónapig csak anyatejet adni neki, hacsak nem indokolja vmi a kicsit korábbi hozzátáplálást (pl mi 5 hónaposan kezdtük, mert rettenetesen keveset evett, védőnő tanácsára elkezdtem a gyümölcsöt, hátha javul az étvágya, vagy pl ha kezd kevesebb lenni a tejed...). DE, akkor is fokozatosan kell elkezdeni, gyümölccsel, majd zöldséggel, 7 hónapos kora körül jönnek a husik, a tejtermékek (túró, joghurt, sajt) 8 hónapos kor köröl, rendes tej viszont csak 1 éves kor után! Addig nem tudja rendesen megemészteni a gyomra. Akármit is mondanak az anyósok, anyukák, nagymamák.
Anyósodnak meg mondd meg, hogy a te gyereked, te döntöd el, h mikor mit kap, ő már felnevelte a sajátját, köszönöd szépen, mert nagyon jól sikerült, de most már rajtad a sor, biztos ő sem örült amikor anno belebeszéltek.
Meg kell szabni a határokat még a legelején, mert később csak rosszabb lesz.
Én attól akadok ki, hogy a 17 hónapos lányomat mindenki édességgel akarja tömni gyümölcs helyett. Hogy ennek mi értelme?!
Barátnőm anyósa meg gyümölcslével tömi a 6 hónapos unokáját, mert szerinte szegénynek nem ízlik a víz... érdekes, otthon simán megissza...
Szóval, jó az ösztönöd, csak így tovább!
Szia
Én könnyebb helyzetbe vagyok mert nekem anyukám nyomatja ezeket állandóan,de őt simán leosztom,hogy majd én akkor és úgy vezetem be a dolgokat ahogy én akarom és ha tetszik neki ha nem,nem fogom az akkor 4 hónapos gyerekemet tehéntejjel és hússal tömni stb mikor még bőven volt tejem.
2. vagyok! Ha anyósod nagyon erőszakos, akkor semmiképp ne hagyd őket kettesben, nehogy titokban tejbegrízzel etesse! Lehet, h semmi baja nem lenne, de inkább jobb félni, mint megijedni...
Ja: fenn említett barátnőm férjének a keresztszülei annyira erőszakosan nyomatták a bolti krémes adását a 6 hónapos fiának, h a férje rámondta, h jól van, mi baja lehet? Hazaértek, este a gyereknek olyan hasmenése lett, h csak néztek... Pont ezért csak azt adhatnak a gyerekemnek, amit jóváhagytam, nem érdekel ki akarja adni, miért akarja adni. Nem vagyok egy túl határozott egyéniség - főleg az állandó megfelelési kényszeremmel - de ebben az egyben nem engedek. A gyerekem az első, belehalnék ha vmi baja lenne azért, mert anyósnak (bárkinek) meg akartam felelni...
Ne hogy adjál neki! Továbbra is szoptasad! Nagyon Pici ő még. Majd 5-6 hónaposan ráérsz elkezdeni a hozzátáplálást, de addig semmiképpen, és főleg nem tejbegrizt.
Tejterméket amúgy sem kaphat 1 éves koráig!
Az anyósadat meg állítsd le! Mondd meg neki, hogy nics szükséged a tanácsaira, ezeket majd a védőnővel megbeszéled!
Ahelyett hogy örülne az anyósod, hogy tud a baba szopizni. Az én doktor nénim azt mondta nekem egyszer:
az ő fiait az akkori módi szerint 3-4 hetesen már feles tejjel mert almalével kellett etetni. Ez ma már MŰHIBA.
A fiai már felnőtt férfiak, gyanítom, az én doktornénim az anyósoddal lehet egyidős :)
Ha értetlenkedik, mondd meg nyugodtan, hogy az orvostudomyány már sokat fejlődött, és ebbe a babák táplálása is beletartozik. És hangsúlyozd, hogy ne merészeljen adni a babának. Túl sok benne az ásványi anyga, és tönkreteszi aveséjét. Plusz még az allergia. Keress a neten rémisztő sztorikat és add elő úgy mintha ismerőssel történt volna. :))
Szia!
Az én anyósom is nagyon sokáig emlegette a tejbegrízt de aztán megértette,hogy az én kisfiamról van szó és én vagyok az anyja majd én eldöntöm,hogy mit eszik!
Nagyon megértő amugy az anyós és jó is a viszonyom vele!
Mostmár beletörödött és kivárjuk az 1 éves kort :)!
Amugy 10,5 hós a kisfiam! :)
Szerintem ne adj neki!! Mondd meg neki,hogy még nem szeretnél neki adni mert ez még nagyon korai!!
Ráér még tejet inni a babád!
Szia
Amíg van tejed szoptass, annál jobb étel úgyse lesz.Aztán szépen a tej mellé be lehet vezetni az ételeket. ha csak 6 hónapos korában kezded nem vagy lemaradva.Ezt a linket egy másik kérdésnél taléltam.Szerintem nagyon jó!
LEGYÉL HATÁROZOTT!!!A GYEREK A TIÉD, NE ENGEDD, HOGY BÁRKI BELESZÓLJON ABBA, HOGY MIT ÉS HOGYAN CSINÁLSZ. AZ ANYUKÁK ÖSZTÖNÖSEN TUDJÁK, HOGY MI A JÓ A BABÁJUKNAK.
TUDOM MIRŐL BESZÉLEK, HASONLÓ CIPŐBEN JÁROK/JÁRTAM, DE PÁR HATÁROZOTTABB FELLÉPÉS ANYÓS, ÉS ANYUKÁM FELÉ ÉS LÁSS CSODÁT MINDENT ÚGY CSINÁLNAK AHOGY MONDOM NEKIK.:))))
KITARTÁS!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!