Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg fura, hogy baba...

Tényleg fura, hogy baba mellett 'elengedem' a férjemet ilyen helyekre?

Figyelt kérdés

A legkisebb gyerekünk 3 hetes, a férjem ma indult a barátaival nyaralni tíz napra.

Tegnap voltunk anyukáméknál születésnapi ebéden és mondtuk, hogy nem maradunk sokáig, mert még be kell pakolnia és még semmi nincs kész. Erre a tesóm hüledezve nézett, hogy mégis hogy engedhetem el, hiszen nemrég volt síelni is, meg nem egészséges a kapcsolatunk, ha ennyi időt kibírok nélküle.

De nem értem, nem az anyja vagyok, hogy folyton a sarkában legyek. Megbízom benne, ahogy ő is bennem és kell neki a kikapcsolódás. Ha itthon van, ő is rengeteget vigyáz a gyerekekre, hogy nekem jusson időm magamra és a szórakozásra.

2016. márc. 8. 08:36
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
76%
Igen, fura. Nem az a fura, hogy elengeded, hanem az, hogy elmegy. Én is simán elengedem a férjem mindenhova, mégsem megy szinte sehova.
2016. márc. 8. 10:17
 22/37 anonim ***** válasza:
47%

Ha nektek ez anyagilag, szabadidő szempontjaból belefér, és persze így érzitek jól magatokat nincs ezzel gond.

De mivel mi pl mindketten dolgozunk es sem annyi szabadsagunk sem annyi penzunk nincs hogy adott esetben egy ilyen kiruccanas mellett az is beleferjen, hogy csaladilag, kettesben is el tudjunk menni, ezert en nem orulnek ha a csaladi ill. kettesben toltott ido rovasara a barataival utazgatna.

2016. márc. 8. 10:22
 23/37 anonim ***** válasza:
77%

Attól, hogy programcsászár,a szülés bármikor beindulhat!!!

Gondolom a gyerekek előtt is elmentetek külön szórakozni..... mi együtt megyünk ilyen helyekre nem külön, nekem ez a normális, meg pici baba mellől ne menjen már el szórakozni, de eszébe nem jutna!!!!

De ha nektek ez így jó, akkor lényegtelen más mit is gondol!

2016. márc. 8. 10:23
 24/37 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is programozott császárnak indult, aztán mégis más időpontban született.

Az első férjemmel voltam ilyen, mint Te. Vallom a mai napig, hogy nem szabad korlátozni a másikat, de ehhez kell a másik fél is. Ezt nyilván Te tudod, mi nem ismerjük a férjedet. Nálam nem jött be az elsőnél, hogy engedtem szórakozni. Becsajozott pár év után. Sosem tudom már meg, hogy ha nem jár el, akkor is megteszi-e, de az biztos, hogy így a lehetősége jobban megvolt erre.

Azóta van egy rendes férjem, és itt nem kell tiltanom már (mert már nem lennék ilyen laza), neki nincs igénye rá, hogy tőlünk külön legyen. Fura is lenne, hiszen családos ember, mi vagyunk a társasága. Szórakozni együtt szoktunk, nyaralni szintén. Vannak barátai, kb. két havonta találkozik velük egy délután erejéig, és ennyi.

2016. márc. 8. 10:34
 25/37 anonim ***** válasza:
54%

Vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Exem simán csinált hasonló kiruccanásokat, nekem nem okozott problémát, de utólag be kell látnom, hogy az élet számos területén rendesen elhanyagolta a családját, és önmaga volt a legfontosabb maga számára. Ezért is mentünk szét.

Nekem bizony rosszul esne, ha a párom egy újszülöttel hagyna magamra ilyen hosszú időre. Megértem, hogy fontos a saját élete, a privát szférája, nekem is fontos az enyém, de vannak olyan "egészséges" arányok a magán- és a családi élet között, ami a kapcsolatot összetartja.

Például arra lennék kíváncsi az esetetekben, hogy ok, most hirtelen kétszer van a barátaival közös programja, de a családdal közösen mikor és mennyi időt töltöttetek együtt hasonló módon? Mert ha mondjuk egy éven belül elmegy kétszer a haverokkal, de négyszer-ötször meg a családdal, vagy mondjuk még a baba születése előtt kettesen elmentetek felöltődni, ha a gyerekekkel is csinál közös programokat, akkor az úgy szuper! De ha az egész családból CSAK neki jár a szabadidő és kikapcsolódás, akkor az számomra nagyon nem okés...

2016. márc. 8. 10:58
 26/37 anonim ***** válasza:
62%
Nekem furcsa. A férjemnek szerencsére nincsenek ilyen igényei. Főleg nem egy 3 hetes gyerek mellett.
2016. márc. 8. 11:03
 27/37 A kérdező kommentje:

Évente 2-3 alkalommal megyünk síelni, plusz egy téli "nyaralás" is van valami tengerparti helyen, ez általában 2-3 hetes szokott lenni decemberben, vagy ha már nagyon elegünk van a hidegből, márciusban is összejön egy.

Szinte havonta megyünk wellnessezni pár napra, van, hogy a gyerekekkel, de kettesben is elég gyakran.

Szóval ránk is jut elég ideje, rengeteget vagyunk együtt és bármiben számíthatok rá.

2016. márc. 8. 11:05
 28/37 anonim ***** válasza:
75%

Szóval ez egy szimpla dicsekvés részedről. Ha nektek így jó, akkor miért is kérdezel?

:)

2016. márc. 8. 11:06
 29/37 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, ez így ilyen formában nem véleménykérés, hanem szimpla felvágás, ami szerintem alapjáraton kutyát nem érdekel.

A reakcióid alapján tökéletesen összepasszoltok, teljesen ideálisnak tartjátok az életmódotokat, innentől nem értem, hogy mi vitt rá arra, hogy klaviatúrát ragadj ... (költői kérdés, ne válaszolj.)

2016. márc. 8. 11:15
 30/37 anonim ***** válasza:
52%

Csatlakozom, nekem is fura. Férjem a 6,5 hónapos mellől se vágyik el 10 napra, munka után rohan haza, hiányzunk neki. Nekem is bőven elég, ha fél napra "megszabadulhatok" tőlük vásárlás, ügyintézés vagy egy kis csevej kedvéért, de utána alig várom, hogy hazaérjek.

Mások vagyunk, mások az igényeink. Ha neked ez így jó és nem csak megfelelési kényszerből "engeded" el, akkor nincs gond.

Ha nem azért teszel így, mert félsz, hogyha kiesel a "laza csaj" szerepéből, akkor a férjed besokall és örökre lelép, akkor ne érdekeljenek mások.

Nekem ez nem tetszene.

De nekem az is fura, ha egy kisbaba mindenkivel több időt tölt, mint a saját szüleivel. Másnak pedig teljesen normális, ha a 0-6 hónapos kézről kézre jár és kalákában gondozzák.

Megint másoknak a swingerezés is belefér a boldog házasságba.

Utóbbi kettővel természetes nem rád céloztam, kérdező. Csak példák, hogy mi minden fura. Másoknak én vagyok fura.

2016. márc. 8. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!