Tényleg fura, hogy baba mellett 'elengedem' a férjemet ilyen helyekre?
A legkisebb gyerekünk 3 hetes, a férjem ma indult a barátaival nyaralni tíz napra.
Tegnap voltunk anyukáméknál születésnapi ebéden és mondtuk, hogy nem maradunk sokáig, mert még be kell pakolnia és még semmi nincs kész. Erre a tesóm hüledezve nézett, hogy mégis hogy engedhetem el, hiszen nemrég volt síelni is, meg nem egészséges a kapcsolatunk, ha ennyi időt kibírok nélküle.
De nem értem, nem az anyja vagyok, hogy folyton a sarkában legyek. Megbízom benne, ahogy ő is bennem és kell neki a kikapcsolódás. Ha itthon van, ő is rengeteget vigyáz a gyerekekre, hogy nekem jusson időm magamra és a szórakozásra.

Ha nektek így jó, akkor csináljátok így :-)
Igen, nekem furcsa hogy újszülött mellől valaki elvágyódik. Az is, hogy ilyen hosszú időre. Én is szeretem, amikor a férjem lelép a gyerekekkel szombat reggel és csak este látom őket újra, de nekem ennyi elég nélkülük. A barátnőimmel is eljárok erre-arra, de nem napokra hanem csak pár órára. Szerencsére évente 1x a férjemmel is el tudunk menni pár napra kettesben a nagyszülőknek köszönhetően. Neked biztos ez a furcsa :-)

Nekem az fura, hogy az utat nyilván nem tegnap fizette be, tehát amikor befizette, akkor még nem tudhatta, hogy mikor fogsz szülni. Lehetne a pici baba akár két hetes is, akkor kb. egy hete vagytok otthon. Nem tudom persze a szülés körülményeit, hogy mikorra voltál kiírva, hogy zajlott. De amikor befizette, jó eséllyel még azt sem tudhatta, hogy Te mennyire gyorsan épülsz fel.
Tehát én azt mondom, hogy az a Ti dolgotok, hogy Nektek belefér-e amúgy az ilyen utazgatás, de az időzítés mindenképpen nagyon furcsa.

Nekem is sok lenne. A rendszeretekkel semmi probléma, én sem gondolom, hogy a gyerekkel meg kéne szűnjenek az igényeinknek, ugyanakkor nekem gyerek nélkül is borzasztóan hiányzik, ha elmegyek ilyen hosszú időre.
Az hogy 3-4 napos utazásra elmegy az teljesen rendben van, de én nem bírnám nélküle ennél tovább. :) Illetve ő sem hagyna itt ennyi időre egyedül.

Ha nektek így jó, akkor nem mindegy ki mit gondol?!
De nekem is az a fura, hogy a férjed egy pár hetes baba mellől nyaralni megy....hiszen nemrég volt síelni is, az írod.
Hány évesek a nagyobb gyerekek? Őket pl. miért nem vitte magával?
Nekem is sokat vigyáz a férjem a gyerekekre, de sokat is dolgozik, így vagyunk külön eleget!!!! Neki eszébe nem jutna nélkülünk nyaralni menni, ahogy nekem sem!

Nekem az a legfurcsább, hogy nemrég volt síelni, feltételezem, akkor még nem is szültél meg? Otthagyta a mindenórás feleségét két gyerekkel? Jó, biztos akkor meg tudtátok oldani a gyerekfelügyeletet, ha mondjuk menned kéne a kórházba, de azért ha a férjem napokra elkóricálna a 9. hónapban, azt én nem venném jó néven. De erről persze nem írtál részleteket, csak feltételezem.
Hogy most elutazik, a ti dolgotok, ha meg tudod oldani az életet egy újszülöttel és két nagyobb gyerkőccel, gondolom van segítséged is, de nem tudom, valahogy nem érezném magam biztonságban egy ilyen pasi mellett. Attól, hogy te "engeded" és nem bánod, még nagyon antipatikus, hogy képes tényleg elmenni. De ha neked ez rendben van, hát akkor engedd el a füled mellett a rokonaid megjegyzéseit.
De összességében a kérdésedre a válasz, igen, tényleg fura, szokatlan, amit csináltok, de ettől még nem feltétlenül rossz. Lehet, hogy később titeket fog igazolni az élet.

Háát.. amíg meg nem nyitottam a kérdést, azt hittem heti 1-2 pár órás haveros programról van szó. De ez nekem furcsa egy kicsit, de ti tudjátok.
Nekünk 5 hetes a kicsi, 2,5 a nagy, de nekem nem férne bele még most hogy elmenjen ennyi időre csak úgy szórakozni. Nem is menne.
Már kérdés amikor kötelező menni, mert olyan melóhelyen dolgozik (pl. a déli határra a bevándorlók miatt, oda menni kell a férjemnek több hétre), de ilyen a melóhelye, ezt tudomásul vettem és elfogadtam.
Programozott császárom volt, így az időpont biztos volt.
A két "nagy" 3 és 6 évesek. Ez inkább pasi-buli, senki nem vitt gyerekeket, szóval fura lett volna, ha ő odaállít velük. Mennek szórakozni, egész nap fürdenek, szerintem ott inkább nyűg lett volna, ha ott vannak a gyerekek.
Rengeteg a segítségem, ezért nem érzem fárasztónak egyedül sem a három gyereket itthon.

Nézd, ha nektek ez így normális, akkor senkinek semmi köze hozzá! De, véleményekre vagy kíváncsi...
Én ilyen fickónak tuti nem szültem volna gyereket, de az is igaz, hogy én egy wellnesért nem hagynám itthon a kisgyerekeimet. Mi együtt járunk nyaralni. Lehet nem a szó szoros értelmében pihenés, de közös élmény.

Ez abszolút a ti magánügyetek, de ha már feltetted a kérdést, én is beállok a sorba: igen, fura.
Nem az elengedés, hanem maga a szituáció, méghozzá több szinten:
- 3 gyereketek van, a legkisebb szinte "tegnap" született, és ő itt hagy egyedül velük.
- 10 teljes nap
- van egy újszülött babája, és ő több napra elmegy bulizni
Számomra furcsa, ellenszenves és taszító viselkedés. Valószínűleg számodra nem az, hiszen feleségül mentél hozzá, szültél neki 3 gyereket.
Egy párkapcsolatban/házasságban mindig a két fél akarata és döntései szabják meg a normákat, így ha ez mindkettőtöknek megfelel, ne foglalkozz mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!