Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hagynátok sírni a 6 honapos...

Ti hagynátok sírni a 6 honapos gyereket?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondta hogy hagyjam sírni, mert csak hisztizik!
2016. márc. 6. 00:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egy csecsemő nem tud szavakkal kommunikálni, tehát sír, ha valami diszkomfort érzése van. Ez esetben nagyívben letojni nem túl értelmes választás, hiszen ki más segíthetne rajta, mint a szülei? Magán nem tud segíteni. Még így is előfordul, hogy sajnos mi sem tudjuk egykönnyen megoldani a baját, de legalább érzi a törődést és odafigyelést. Szerintem mire a kisgyerek oda kerül, hogy tudatosan hisztizzen, addigra a szülő kiismeri annyira, hogy már meg tudja különböztetni a hisztit a valódi problémától.
2016. márc. 6. 15:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Előfordult.

- legtöbbször, mikor wc-n voltam, és nem látott. Akkor bizony megvárta, mg végzek (kb. 2-3 perc).

- meg párszor, amikor már órák óta nyafogott és semmi, de semmi nem volt jó neki. Na, akkor 4-5 percre kimentem az erkélyre, mielőtt földhöz vágok valamit tehetetlenségemben.

2016. márc. 6. 16:09
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Nem hagyom sírni (6 hónapos). Az a baj, hogy nálunk a férjem a keményebb. Anyós bebeszélte neki, hogy lelkinyomorék lesz a gyerek,"ha ugrok minden sírásra", szoknia kell a picinek, hogy nem kap meg mindent és hasonló okosságok. Sajnos, van hogy vitázunk miatta, mert morog velem ha nem hagyom sírni a picit. Lassan ott tartok, hogy a saját férjemre nem merem bízni, mert félek, hogy üvolt magában a gyerek, ha nem vagyok otthon. Pedig egyébként mindenben egyetértés van köztünk, jól megvagyunk, de ebben nem tudunk dűlőre jutni.
2016. márc. 7. 10:14
 14/19 anonim ***** válasza:
Szia..Nekem 9 hós a kislányom, de simán tudja már hogy ha sír akkor kiveszem a kiságyból..Ez a dolog már odáig fajult hogy nem aludt egész nap mert kikapkodtam..Se cicin se sehogy nem akart aludni, csakis kézben lenni..Önállóan nem találta fel magát, stb, stb..2 hete leteszem ebéd után és amíg nem alszik nem veszem ki..Tehát hagyom sírni..Oda megyek, simizem, verselek neki, de semmilyen szín alatt nem veszem fel..Amikor tiszta a pelus, evett, és játszottam vele, akkor leteszem a szőnyegre, játékokkal, és addig sír, míg rájön hogy játszhat is..Ez egy 10 perc alatt meg szokott történni, és lassan fél órákat eljátszik, vagy többet..Persze van amikor tudom hogy azért sír mert fáj a foga mondjuk, akkor próbálom elterelni a figyelmét..Én nem hiszek már abban hogy ennyire szigorúan kellene venni azt hogy nem szabad hagyni..Szerintem nagyon el lehet kapatni, és erre saját példám van..Már mikor minden a feje tetejére állt, és majd 8 hónapja étterembe menüzünk mert nem lehetett magára hagyni hogy megfőzzek, és hulla fáradtan veszekedtem mindenkivel mert semmire nin időm, rájöttem hogy igeni következetesnek kell lenni, és nem hagyni hogy a gyerek legyen a főnök..Imádom, és ő a mindenem, de nekem kell irányítani, és napirendet kialakítani, még ha ez neki eleinte nem is teszik..Kiegyensúlyozott, boldog gyermeket szeretnék, nem egy hisztis, kiállhatatlan, elkényeztetett kis lurkót..Attól független tisztelem azokat akik amellett hogy nem hagyják írni egy percet sem, teljes életet tudnak élni, és tudnak napirendet tartani..Sajna nekem ez nem ment..Egyébként mi is vitáztunk a párommal rengeteget, de be kell lássam hogy sokszor igaza van..Mert nem attól leszel jó anya ha mindig felkapkodod..de ez csak egy vélemény..Mindenki maga dönti el..Bocsi ha picit hosszú lett..
2016. márc. 7. 14:10
 15/19 A kérdező kommentje:

Erre azt mondom hogy minden gyerek más! ő is csinàlja ezt de csak akkor ha már álmos vagy fáradt , ha jóllakott és még van energiája akkor eljátszik a szőnyegen!

De a drága nővérem nekem mondja hogy hagyjam sírni mert hisztizik. hagyja sírni a sajátját és tartsa tiszteletbe azt hogy èn hogyan nevelem a gyerekem! te mit tettél volna ha más karjában ordít a gyereked?

2016. márc. 7. 14:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Anyósomnál mindig ordít a gyerek..Olyankor annyira rossz hallgatni..Apósomat meg imádja..Mondjuk ő a nyugalom szigete..Úgy belelátnék a fejébe hogy mi alapján dönti el hogy ki a szimpi neki..Mert anyósomat én sem szeretem..:D

Amúgy tény és való..Azt semmi szín alatt nem hagyom hogy olyannál legyen akit nem fogad el..

2016. márc. 7. 14:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Az én anyósomnál is ordit, az anyukámnál nem! én nem birom az anyósom az!
2016. márc. 8. 08:56
 18/19 anonim ***** válasza:

a siras elkerulesere nekunk 3 dolog valt be:

-Beto hinta, ha nyugos inkabb hintazzon mint kezben kegyen, mellette lehet vegezni a haz dolgait is

-tanulo kutyus, 2x hosszan enekeli az osszes dalt es maris alszik a baba.

-yutub, bogyo baboca/magyar nepmesek, ugyanugy lekoti.

ezek mellett csakis akkor sir ha gorcsol a hasa vagy faj a foga.

2016. márc. 8. 09:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem 3 gyerek van (4 év alatt jöttek, nem ikrek) és sose hagytam sírni őket. Sőt, addig alhattak az ágyunkban, ameddig igényelték.(évekig). Ölelgetés is mindig volt/van.Szerintem ez is hozzájárult , hogy egyik sem produkált "nehéz" kamaszkort, tök normális volt mindig mindegyikük, jelenleg egyetemisták,egy rossz szavam nem lehet egyikükre sem.
2016. márc. 14. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!