Ha úgy alakulna, hogy a születendő gyereketek születésnapja és névnapja csupán néhány nap távolságra lenne egymástól, akkor megváltoztatnátok a nektek nagyon tetsző nevet amit egyébként már jóval a terhesség előtt kiválasztottatok a pároddal?
Mi változtattunk. eredetileg az Éva névben egyeztünk meg (egyikünknek sem volt abszolút kedvenc), de Karácsonyra voltam kiírva, inkább kerestünk más nevet.
az első gyerek neve abszolút szerelem volt, azt nem változtattam volna meg
Nálunk egészen véletlenül a fiú és a lánynév is pont a szülinaphoz közel volt. Úgy terveztük, hogy vagy Alex, vagy Polett lesz a babánk, és február közepére voltam kiírva. Mind a két névnap februári, az egyik pont a kiírt napra esett. Végül nem Alex, hanem Alexander lett, de nem azért, hogy elkerüljük az "ütközést", hanem más megfontolásból. De ez a névnap van februárban, márciusban és májusban is, úgyhogy mi májusban fogjuk tartani. Tudom, hogy az a szokás, hogy a szülinaphoz legközelebbit "kell" tartani, de ez szerintem hülyeség, miért tartanánk ugyanabban a hónapban, mint amikor a szülinapja van? Vagy egy hónappal később? Jó lesz ez így, februárban szülinapja lesz, márciusban a tesónak lesz a névnapja, április az én szülinapom, májusra meg eddig úgysem volt még semmi :)
Egyébként a legtöbb névnek több napon is van névnapja, lehet találni olyat, ami picit messzebb van.
De ha mondjuk csak egyetlen egy névnap lett volna, és pont a szülinap környékén, akkor csak emiatt nem változtattunk volna, élnek ilyen felállással emberek jópáran, még bele nem halt soha senki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!