Ha úgy alakulna, hogy a születendő gyereketek születésnapja és névnapja csupán néhány nap távolságra lenne egymástól, akkor megváltoztatnátok a nektek nagyon tetsző nevet amit egyébként már jóval a terhesség előtt kiválasztottatok a pároddal?
Mi azért nem adtuk az első lányunknak a férjem kedvenc nevét, mert 3 hét lett volna közte.
Megkapta a hugi, akinek 5 hét van a szülinapja és a névnapja között. Hát sokat nem nyertünk vele. :D
Én biztos nem adnám, ha csak pár nap lenne a két dátum között...
Nem változtatnám.
De amúgy ez lehet egy jó indok, ha le kell állítani a rokonokat. Nálunk anyu nagyon sztárolt egy nevet, és nem bírta megérteni, hogy nekünk ez nem tetszik. Aztán felhoztuk, hogy nem kéne kicseszni a gyerekkel, hogy ugyanaznap legyen a névnapja, mint a szüli (aznapra voltam kiírva), ez hatott :)
Nekünk pont így alakult. Kétszer is.
Az elsőnél semmi más névben nem tudtunk megegyezni, előbb született 3 héttel és 3 nap van a szülinapja és a névnapja között. Nem bánom.
A második időre jött, nem tudtunk megegyezni a nevekben. Aztán a szülőszobán én engedtem, az lett a neve, amit az apja nagyon akart. Nem néztem meg, mikor is van az a névnap. 5 nap van a szülinapja és a névnapja között.
Ezt sem bántam meg.
Ha egy bizonyos név lenne az álmunk már régóta, akkor emiatt nem változtatnám meg.
Ha több név lenne, ami tetszik, akkor lehetséges, hogy befolyásolna a döntésben, de nem csupán ezen szempont alapján döntenénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!