kanalat a kezébe már 7-8 hónaposan kapott, azóta is minden evéshez, de még mindig nem érdekli csak játszik vele (16 hónapos). Villával most kezdett el enni.
üdv
2010. márc. 28. 13:02
12/23 anonim válasza:
19 hós és csak olyat tud egyedül enni kanállal ami száraz dolog vagyis nem folyik pl: rizs , de joghurt meg hígabb társai nem.
2010. márc. 28. 13:15
13/23 anonim válasza:
15 hónapos. Már kanállal egyedül eszik kb. 50%-os hatékonysággal. Nálunk nincs mit tenni, mert, ha én próbálom etetni, szájzárat kap. :)
2010. márc. 28. 14:05
14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lányom 11 hónapos lesz. Eddig csak párszor adtam neki kanalat, mert csak játszik, ismerkedik vele, még ügyetlen. Ez addig ok, míg üres, de ha teli a kanál, akkor... Ismeritek a helyzetet (finommotorika). Lehet nyáron megpróbálom, hogy ő is többször használhassa a kanalat, akkor kevesebb a ruha :)
Remélem ő is ellesi az unokatestvérétől (akit szinte minden nap lát), hogyan kell szépen enni.
2010. márc. 28. 16:47
15/23 anonim válasza:
A kisfiam 17 hónapos, mi 2 kanállal eszünk. 5 próbálkozásból 3 betalál a szájába, azért a kaja többségét én adom neki az én kanalammal:) Inkább a főzelékekkel ügyeskedik, a rizs is megy. A leves a legnehezebb neki, a darabokat inkább kézzel halássza ki belőle, miután megunta:)
2010. márc. 28. 18:17
16/23 anonim válasza:
Mi vettünk olyan előkét ami műanyag és olyan mint egy kis tunika, hátul tépőzáras, hosszú ujja van. Így nem lesz koszos a ruhája. Így próbálkozhat nyugodtan, kiránduláshoz is visszük magunnkal, lényegében mindenhová.
Valamelyik korábbi hozzászóló voltam.
2010. márc. 28. 20:37
17/23 anonim válasza:
a kisfiam, kb 1,5évesek kezdett kanállal enni. addig csak villával meg kézzel ment neki. a darabos kajákkal nagyon sokáig szenvedtünk csak. de már profin megy neki - két éves. na jo azért még vannak balesetek főleg e levesnél, de annyi baj legyen :)
2010. márc. 31. 10:18
18/23 anonim válasza:
Kislányom 8 hónaposan kikövetelte, hogy ő is kapjon kanalat, 1 évesen már szépen evett, alig ment neki mellé valami. Kb. 15 hónapos korától egyáltalán nem engedi, hogy etessék, teljesen egyedül eszik és tisztán, most 19 hónapos...az előkét letépi magáról, így nem is adok rá, mégsem kell ruhát cserélni evés után. szerintem egyáltalán nem gond, ha maszatos lesz a gyerek evés közben, hisz víz, mosópor és az aki kimossa, még van. bizony a finom-motorikát is tanulni kell...a gyakorlás nagyon sokat segít. minél később kap kanalat, annál később fog megtanulni vele enni, hisz akkor is először maszatolni, játszani fog vele és csak hosszú gyakorlás után fogja rendeltetésszerűen használni.
2010. márc. 31. 10:19
19/23 anonim válasza:
10:18as vagyok, hagytam vlna h egyen már korábban is kanállal de nagyon nem érdekelte.
2010. márc. 31. 10:19
20/23 anonim válasza:
Mi 6 hónaposan kezdtük a kóstoltatást, és már akkor kapott a kisfiam is külön kanalat, és azóta is minden etetésnél két kanállal eszünk. Vagyis ő rágcsálja, kardozik, kopácsol az övével, és meg etetem a másikkal. Viszont az előkét ő is tépi le magáról, így azt nem is használunk, de szinte soha nem maszatolja össze magát, nagyon kis ügyes :)) Most 1 éves.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!