Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7-8 hónapos babátokat mennyi...

7-8 hónapos babátokat mennyi ideig hagyjátok egyedül?

Figyelt kérdés

Ha pl. főznötök,takarítanotok kell.A kislányunk 7 hónapos,de semmit nem tudok csinálni mellette.A járókája ott van a lenti nappaliban,de hogyha beleteszem és látja,hogy csinálnám a dolgom,akkor rögtön elkezd nyöszörögni.

Szinte semmit nem tudok csinálni akkor,ha ébren van.Néha az ebédet/vacsorát is rendeljük valahonnan,mert annyira igényli,hogy mellette legyek.

De egyébként nem szokott sírni,csak akkor,ha beraknám a járókába vagy a kiságyba aludni.Csak úgy alszik el,hogyha ott ülök az ágya mellett.De van,hogy akkor sem alszik el,csak kiköpi a cumit vagy ha a járókában van,akkor kidobálja az összes benne lévő játékot.

Ha a párom anyukája nem jönne hozzánk vasalni meg a takarítónő nem járna hozzánk,akkor már szerintem megfulladtunk volna a ruhák között,meg a portól.

A ti babátok is ezt csinálja?Ha igen,hogy csináljátok a napi dolgaitokat?

2011. ápr. 28. 16:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Az fiam 6,5 hós, és én is így vagyok vele:(

Mármint nagyon szeretek vele lenni, de alig tudok csinálni akármit mikor ébren van.Panelban lakunk, szóval esélytelen, hogy kimenjek a konyhába mikor a földön játszik a nappaliban.Ha odaadok neki valami izgi játékot talán el tudok rohanni 2 perce, hogy kidobjam a szárítóra a ruhákat.

Jaa és egyszerre csak fél órát alszik, napi 3szor, szóval főzni nagyon nehéz!Takarításba apa segít, anyáék meg szoktak küldeni kaját, a többit meg valahogy megoldom, de nehéz!

Sokan írják, hogy 1 gyerek mellett patyolat a házuk, és minden nap főznek, na nekem ez nem megy!Ha 1 percre eltűnök pisilni, akkor már nyavalyog a kis drága, hogy hova mentem:)

2011. ápr. 28. 16:37
 2/20 anonim ***** válasza:
Hát igen,ezt én is tapasztaltam.járókában sem volt el,szobában nem hagyhattam magára,wc-re sem tudtam nyugodtan kimenni,csak ha aludt.de én próbáltam olyanokat fozni,pl.húst paníroztam stb.amit megtudtam úgyis csinálni,hogy a kezemben volt,vagy ha komolyabb kaját akartam,akkor amikor hazajott a férjem,megfoztem másnapra.A takarítással úgy voltam,hogy amelyik szobában éppen takarítottam,oda raktam neki játékokat amiket szeret,beszéltem hozzá,énekeltem stb.és valahogy sikerult.de persze nekem is konnyebb volt ha jott valaki.a nagytakarításokat pedig hétvégenkét,amikor az anyum vagy anyósom eljott és elvitte vagy ott játszott vele.
2011. ápr. 28. 16:38
 3/20 anonim ***** válasza:

ekkora korában vígan játszott egyedül délelőtt kb.1 órát evések közt, délután kevesebbet, este igényelte a jelenlétemet. így is szoktattuk, hogy a sok játékot a járókában tartjuk. reggel hatalmas örömmel látta, hogy megint játszhat.

most 9,5 hós, állandóan állni, lépegetni próbál és folyton mellette kell lennem, mert mellettem érzi biztonságban magát.

2011. ápr. 28. 16:51
 4/20 anonim ***** válasza:
10 hónaposom mellett ugynez van:(((És a pláne,hogy 2 szintes a ház és a lenti szinten nagypapa lakik,és ott a konyha is.Pici konyha,pici előszoba van lent.Nagypapa szobája tabu,úgyhogy ha nincs itthon a férjem akkor esélyem sincs lemenni a konyhába ténykedni,mert az etetőszékben ülve max. 10 percet bír.Így csak akkor főzök ha apa itthon van(12 órázik,és néha van szabadnap),üveges kaját eszik a babám.Nagypapával nincs el,meg Ő nincs is itthon általában.Még pisilni is úgy megyek,hogy a komp a fürdőszoba ajtó előtt "lakik" és abba belevágom:D!Aludni csak úgy alszik,hogy ott ülök mellette(nem így szoktattam),ezt 3 hónapja csinálja.Így még mikor alszik sem tudok csinálni semmit:(((
2011. ápr. 28. 17:02
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,örülök,hogy nem csak mi vagyunk így! :D

Nekünk is nagy házunk van (5 hálószoba csak hármunknak...),de ha nem járna heti 2-szer hozzánk a takarítónőnk,akkor nem tudom,hogy mi lenne velünk.

Mi tápszerezünk az üveges mellett(csak az üvegeset eszi meg bébiételből),de arra az időre,amíg csinálom neki,addig sincs el egyedül,pedig a szobájában annyi játék van,hogy lépni nem lehet,ha mind elő van véve.

A "kedves" nagyi (aki egy hónapban ha 1x látja a lányunkat) folyton azt mondja,hogy hagyjuk,had sírjon.De nem tudjuk a párommal sírni hagyni,hiszen mit fog rólunk utána gondolni?!Már ha látom rajta,hogy görbül a szája vagy ha csak nyöszizik,már akkor is felveszem,még nem hagytam sírni,egyszer sem.

2011. ápr. 28. 17:11
 6/20 anonim ***** válasza:
Amíg nem mászott, addig max pár percre hagyhattam ott, ha nagyon muszáj volt. Amióta mászik (8 hónapos kora óta, most 9 hónapos), mindig ott kell lennem mellette, mert félek, hogy beveri a fejét vagy más veszélyes dolgot csinál, de most annyiban jobb a helyzet, hogy ha átmegyek egy másik szobába, jön utánam :) és így könnyebb szemmel tartani. Ritkán főzök, ha ébren van, inkább amikor alszik, de mindig több a tennivaló, mint az alvásidő... Hozzánk is jár 2 hetente takarítónő, addig én próbálom tisztán tartani a házat.
2011. ápr. 28. 18:06
 7/20 anonim ***** válasza:
nekünk nincs járóka, akár főzök, mosogatok, pakolok, teregetek... a gyerek ott van a lábamon, és húzza a nacimat, v "segít"...mi így szoktuk meg. ha nyöszörög, akkor közben rúgdosom neki a labdát... ha porszívózok, akkor teszem kompba. amúgy mindig kint van.
2011. ápr. 28. 20:37
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

A kommented utolsó mondata a kulcs szerintem. (Már ha látom rajta,hogy görbül a szája vagy ha csak nyöszizik,már akkor is felveszem,még nem hagytam sírni,egyszer sem.)

Én is nagyon szeretem a babámat, DE ha tele a pocija, megszeretgettem, tiszta a pelusa, és nincs melege, nem fázik... akkor a szép kis járókában a szép kis játékaival fel kell hogy találja magát:) Ezt is meg kell tanulnia, az elején én is kínlódtam vele, de nagyon szépen megtanulta, hogy nem csünghet rajtam egész nap. Ha nincs baja kicsit játszhat, sírhat is, csak belószok a szobába, hogy: itt vagyok, mosogatok. 8 hós anyukája vagyok. Azért mert anyuka vagy nem kell a gyerek rabjává válni, más dolgot is lehet pl. házimunka.

2011. ápr. 28. 22:21
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó hozzászólóval nagyon egyetértek. Az én fiam 7 hónapos lesz, de ő is mindig görbít, ha észreveszi, hogy kifelé indulok a szobából. Nekünk nincs járóka, a kiságyban csak este van el, napközben nem szereti, van egy játszószőnyege, amin ott a sok játék. Csak értük kéne nyúlni és játszani, de mindig azzal kezdi, hogy megpróbál rám hatással lenni nyekergéssel, pityergéssel. Ha kb 10 percig bírom, hogy nem veszek róla tudomást, ill. csak mosolyt küldök felé, de nem megyek oda, akkor érdekes módon rájön, hogy "jéé: van itt egy csomó érdekes mellettem". Nem lehetek folyton vele, mert elszalad a ház és éhenhal a férjem.:)
2011. ápr. 29. 10:35
 10/20 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Ez az időszak ilyen, teregettem és mosogattam úgy, hogy a kicsi a hátamra volt kötve. Főzésnél, zuhanyozásnál meg ide-oda vittem az etetőszéket, a tálcára szórtam ki zizit, vagy kapott babakekszet, játékokat és akkor nézhette amit csinálok.
2011. ápr. 30. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!