Mikortól hagyjátok egyedül enni "próbálkozni" babáitokat?
Mikortól elég ügyes már a kezük, hogy egyedül is elkezdhetnek enni és nem csak szét kenik az egészet? :)
Kisfiam 13 hónapos, és villával már elég ügyesen beteszi a falatokat a szájába, de felszúrni még nem tudja rá a kajcsit, abban én segítek. Na de a főzelékek kanalazása nehezebb feladat! :) Ezt kérdezném, hogy nálatok hogy van/volt. Kanállal eddig a mozdulatot utánozza, és felém nyújtja, engem etet. :)
lányom 14 hós.
kenyér, sajt kockákat, barack kockákat egyedül csipeget föl. főzeléket én szoktam kanalazni, de van, hogy kér ő is 1 kanalat, akkor ő is próbálkozik. villás ételt én szoktam adni.
Egy éves kora után már próbálkozott, neki is volt, kanala, nekem is.
18 hónapos korától tök egyedül eszik.
Ha kéri, adni kell a kanalat is, ha nem kéri magától, fel kell kínálni.
Próbálkozzon, azzal ügyesedik! Ahol eszik, ott viszont legyen minden mosható, legjobb a konyhában a csempe, de ha festett a fal, akkor is lehet rá öntapadós tapétát tenni. És a gyerekre is adni kell olyan előkét, amelyiknek ujja is van.
Szia!
Lányom 15 hónapos kora óta egyedül eszik, ha etetem akkor inkább nem is eszik egy falatot sem. Most 20 hónapos és már a levest is ügyesen bekanalazza a szájába. Persze néha vannak balesetek, de erre van a mosógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!