Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7-8 hónapos babátokat mennyi...

7-8 hónapos babátokat mennyi ideig hagyjátok egyedül?

Figyelt kérdés

Ha pl. főznötök,takarítanotok kell.A kislányunk 7 hónapos,de semmit nem tudok csinálni mellette.A járókája ott van a lenti nappaliban,de hogyha beleteszem és látja,hogy csinálnám a dolgom,akkor rögtön elkezd nyöszörögni.

Szinte semmit nem tudok csinálni akkor,ha ébren van.Néha az ebédet/vacsorát is rendeljük valahonnan,mert annyira igényli,hogy mellette legyek.

De egyébként nem szokott sírni,csak akkor,ha beraknám a járókába vagy a kiságyba aludni.Csak úgy alszik el,hogyha ott ülök az ágya mellett.De van,hogy akkor sem alszik el,csak kiköpi a cumit vagy ha a járókában van,akkor kidobálja az összes benne lévő játékot.

Ha a párom anyukája nem jönne hozzánk vasalni meg a takarítónő nem járna hozzánk,akkor már szerintem megfulladtunk volna a ruhák között,meg a portól.

A ti babátok is ezt csinálja?Ha igen,hogy csináljátok a napi dolgaitokat?

2011. ápr. 28. 16:29
1 2
 11/20 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

"Sokan írják, hogy 1 gyerek mellett patyolat a házuk, és minden nap főznek, na nekem ez nem megy!Ha 1 percre eltűnök pisilni, akkor már nyavalyog a kis drága, hogy hova mentem:)"

Ez csak mázli. Barátnőm sógornőjének az első babája volt olyan, hogy letette és békésen elnézegette a kezecskéjét, gügyögött. Anyuka nem is értette, mit panaszkodtunk, meg amikor megkérdeztük hogy hogy bírja. Mit hogy bír? Mos, főz, vasal, mi ebben a nehéz? Aztán megszületett a második gyereke és megértette.... Totál ki van készülve, 3 óránál többet egyhuzamban nem aludt, káosz minden.

2011. ápr. 30. 14:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez a helyzet.Most is hisztizik :) :(

Már reggel 9kor felporszívóztam,kimostam,elmosogattam de még mindig szalad a lakás.Járókában ő is alig van el.Utál már hanyatt feküdni,minden áron ülne (még nem tud stabilan).Igényli hogy tologassam a babakocsiba,igy a lakásba van fent egy esernyő kocsi,néha kiviszem az erkélyre és eltoszigálom.De azt is megunja egy idő után.Igényli a társaságot,az enyémet főleg.Ugyan ez van nálunk is,ha már látja hogy kimegyek már kiveri a hisztit.Pár perc múlva abba hagyja,de akkor úgy sír mintha fájna neki valami.és mind emellett csapkodja a kezét épp amit ér.Kényszer megoldásként hordozóban a tv elé ültetem és bekapcsolom neki a minimaxot.Igy egy darabig elvan.De tudom ez nem a legjobb megoldás.De sajnos nekem nincs senki aki tudna rá vigyázni,se az én családomból se pároméból.Párom d.u. 5-ig dolgozik általában ha nem tovább,igy egész nap én vagyok a gyerekkel,minden nekem kell megcsinálnom,sajna nem futja takarítónőre,de lényegesen megkönnyítené a dolgom.Párom ritkán segít,sajna nincs ideje.Már várom hogy ülni tudjon legalább mert akkor már valamivel könnyebb lenne....szerintem.

7 hónapos kisfiú anyukája

2011. ápr. 30. 14:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Azt epp nem mondanam,hogy patyolat a lakas,de barki jon hozzank,nem kell szegyenkeznem.

6,5 hos a fiam,egyedul vagyok vele,a ferjem kulfoldon dolgozik,1 honapban 4 napot latom :(.Nem epp egy mintababa,ami azt jelenti,hogy nagyon eleven,es elegge hisztis.Mivel legtobbet csak kettesben vagyuk,nagyon hozzam van nove,megis eltudom vegezni a dolgomat mellette.O is nyuszog,morog,mikor magara hagyom,de nem akarom elkapatni,hogy folyton rajtam csungjon.Nagytakaritast is tudok mellette vegezni,amelyik szobaban epp vagyok,oda viszem magammal,es zenet hallgatunk,eneklek neki,o addig a hordozoban van,vagy a jatszoszonyegen.Nagyon jol feltalalja magat,de 3 percnel tovabb semmi nem erdekli.

Viszont te nehogy azt hidd,hogy nem szeretik kihasznalni a johiszemusegunket,ravaszabbak,mint gondolnad.Nem kell nagy tragediat csinalni belole,ha kicsit sir,es nyugi,nem fog elete vegeig haragudni rad,amiert neha magara is hagyod.Viszont ha te megteheted,hogy kajat rendelsz,es takarittatod a hazat,akkor csak igy tovabb.

2011. ápr. 30. 14:29
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem három gyerekem van,nincs takarítónőm és nagyi se aki segítene.szinte minden nap főzök,de legalábbis minden másnap.Igaz a nagy már sulis,de a két kicsi (3éves,10 hós)itthon vannak.Reggel amíg ők még szunyókálnak megfőzöm az ebédet,igaz nem kétfogásos menüt!A takarítást együtt intézzük el,kicsit lassan megy de elkészül.Ilyenkor alszanak akkor megcsinálom a macerásabb házimunkát(vasalás)+pihizek(netezek)egy kicsit!

Amióta a kicsi is mászik azóta jön utánam,amíg nem mászott akkor beletettem a pihenőszékébe és vittem magammal még a fürdőbe is.Y

2011. ápr. 30. 15:53
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

Én meg pl. azt furcsállom, hogy nem tudtok semmit csinálni 1 gyerek mellett.

Írtad, hogy ne hagyod egy mp. sem sírni. Pont ez ami miatt nem tudsz semmit csinálni, mert a kicsi akarata érvényesül és ez később is így lesz. Később meg még kitartóbb is lesz és akkor teljes lesz a káosz.

Az előttem író 3 gyerekes anyukához hasonlóan én is mindent meg tudok csinálni és tanulok is + külön órára járok péntekenként 2 órát. Ez az egyetlen 2 óra a héten mikor anyukám vigyáz a 2 gyerekemre (1 és 3 évesek), de olyan rohanás van, hogy nekem ez a legfárasztóbb nap. Otthon 240 nm ház, 1050 kert jó negyede veteményes, gyümölcsös, apa sosincs itthon, állandó túlóra.

Úgy 85%-ban rend van és haladok mindennel. Görgetem magam előtt amit el kell végeznem. Meg lehet csinálni.

Meg miért foglalkozol azzal, hogy ki mit fog szólni ha sír a bébid??! Ha valaki akar úgyis beléd fog kötni...

2011. ápr. 30. 17:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Olvasom Raschburg Jenő volt gyermek pszichológus Szülők Könyve c. könyvét. Azt mondja hogy 6-8 hós korig bármennyit van kézben, ölben a baba nem lehet elkényeztetni sőt ki kell elégítenie ezt az igényét és akkor 2-3 évesen kevesebbet fog ölbe kérezkedni és kiegyensúlyozottabb lesz. Viszont 6-8 hó után már tudatosan kell ölbe kapkodni mert innentől a szülő az aki elrontja a gyereket!!! És lesz belőle egy elkényeztetett gyerkőc.

tehát a helyedben nem kapkodnám fel.

3 hós baba anyukája

2011. ápr. 30. 19:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Megakadt a szemem rajta, hogy nagyon sok játéka van elöl mégsem játszik el velük. Nekünk gyógypedagógus mondta, hogy gyakran azért nem játszik a rengeteg játékkal a gyerek, mert unja őket és nem tudja ennyi felé megosztani a figyelmét.

Maximum 5 különböző játék legyen elöl, a korának megfelelő darabok. Pl. 1 db baba, mókakocka, valami zenélős-nyomkodós, labda ha már közlekedik, esetleg játszószőnyeg, kiskönyv.

A többi játékot el kell pakolni, úgy hogy egyáltalán ne legyen szem előtt és 2-3 naponta cserélgetni a játékokat.

Azért nyöszörög érted, mert unatkozik.

Szerintem kicsi még a járókához, én egy nagy plédet tettem le és miközben főztem énekeltem, mondókáztam neki.

Próbáld meg, hogy napról napra mindig kicsit többet hagyd egyedül, először 5 perceket napi többször, közben mesélj neki, hogy hallja a hangod aztán növeld az időt.

2011. ápr. 30. 21:15
 18/20 anonim ***** válasza:

én is azok táborába tartozom, aki nem veszi fel 5 percenként a gyerekét, de üvölteni én sem hagyom. egy kicsit egyedül is kell lenniük, egyedül kell felfedezni dolgokat. ha még nem kúszik, mászik, lehet ösztönözni egy távolabbra pakolt tárggyal, hogy próbálja elérni, vagy a lakás több pontjában is lehet kis játéksarkot kialakítani, így fél óránként lehet a helyszíneket váltogatni.

valóban nem jó, ha egy helyen sok játék van. majd jön a dobálós korszak, amikor mást sem csinál, csak nagy rumlit az egész házban, mert nem játszik a játékokkal, csak rámol, szét dobál mindent stb.

hozzánk is jár takarítónő 2 hetente, pedig panelben lakunk, és hétköznapra kaját rendelünk. a felszabadult időben inkább csavargunk, sokat vagyunk levegőn. persze azért így is van mit csinálni, napi szintű takarítás, pakolás mosás...stb. ami könnyedén elvégezhető és én sem vagyok így háztartási robot.

próbáld meg, hogy gyakran 20-30 percenként más helyiségbe viszed, mindenhol legyen valami érdekes, a konyhában pont jó egy-két színes műanyag "bödön", amibe lehet kisebb tárgyat tenni, így lehet zörögni, csörömpölni. jóknak tartom a zenei Cd-ket, a dalokat lehet együtt énekelni, de így távolabb is mehetsz, néha ültessd az etetőszékbe, vagy pihenőszékbe, adj a kezében csörgő-zörgő dolgokat, pl. a lányom imádott játszani az átlátszó műanyag irattartóval, ún. "bugyival", percekig gyűrte, gyömöszölte. nem is foglalkozott velem.

szóval hagyd kibontakozni egyedül is, játszatok sokszor "kukucs" játékot, ez segít annak elfogadásában, hogy anya ha el is tűnik néha, de visszajön.

nem kell minden nyöszögésére segíteni neki, felvenni, babusgatni. mi hosszú percekig hallgattuk, amikor mászni tanult, hogy mennyit nyög, nyüszög, még drukkoltunk is, hogy sikerüljön eljutnia A-ból B-be. persze ha keservesen sír, vagy éppen bújos napja van, azt tiszteletben kell tartani, és ki kell elégíteni ebbéli vágyát is, de ez nem jelenti azt, hogy még a WC-re sem lehet elmenni nélküle.

biztos van fűves területetek is, vidd le egy nagy pokrócra, legyetek kint sokat, ha az idő engedi.

a járókát pedig felejtds el, vagy csak egy helyszín legyen a sok közül...később úgysem marad el benne.

egyébként a lányunk 1 éves kora óta nem főzök hétköznap, amióta megtanult járni, nincs megállás egész nap, csak míg alszik. addig főztem minden nap, kivittem magammal a konyhába, vagy az etetőszékben ült, vagy letettem a földre egy pokrócra és főztem. vagy egyszerűen a szobájában hagytam a szőnyegen, szólt a zene, be-be énekeltem hozzá. persze nem főztem én sem 3 fogásos kaját, illetve ami 1 óra alatt kész szokott lenni, az ebben az időszakban 2-3 óra volt, de meg lehetett oldani.

nálunk azóta van "gáz", amióta megy, most 15 hós, talán most már képes egyhelyben maradni pár percre, leköti egy-egy játék, de egyébként rohangál a lakásban, mint egy mérgezett kisegér:-)

2011. ápr. 30. 21:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Én se tudok a 8hónapos kisfiamtól semmit se csinálni! Nem kapkodom fel, tök jól eljátszik/játszott eddig egyedül, de egyszerűen nem merem most már egyedül hagyni, mert ha csak 1-2percre akár a padlón, akár a kiságyban egyedül van, biztosan elvágódik hanyatt, hasra, veri mindenhová be a fejét. Sajnos olyan pici panel konyhánk van, hogy még egy etetőszék sem fér be, nemhogy járóka, hogy biztonságban kint legyen velem a konyhában.
2011. ápr. 30. 23:23
 20/20 anonim ***** válasza:

8 és fél hónapos, 1 hónapja mászik, és most már áll is és kapaszkodva elkezdett járogatni. Bár örömmel bújik, ha odamegyek, szépen eljátszik egyedül is (fôleg valami veszélyes tárggyal...), csak esik...

Járókában egyszerre 5-10 percet van el, mert nem lát ki a hálón és menni akar. Ha nagyon muszáj - mondjuk pisilnem kell vagy a kajáját kell csinálni - akkor hagyom max. 3-5 percet bôgni, de ha vígasztalan, akkor persze kiveszem, nagy tervek ide vagy oda. Sajnos betegség miatt nem emelgethetném, ráadásul már dolgozom is itthonról, úgyhogy marad az, hogy fél szemem rajta tartom vagy egész nap négykézláb kergetem :) és éjszaka dolgozom. Délelôtt édesanyám és hétvégén apa sokat segít. Saját kaját mi is rendelni szoktuk, takarítás hétvégén. Ja és napközben össze-vissza alszik: van, hogy 2 órát, van, hogy 20 percet összesen, persze inkább séta közben. Ha számítok rá, hogy most aludni fog, akkor biztos nem :)

2011. máj. 1. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!