Forgatja babátok a csuklóját? Olyan mintha leakarna tekerni valamit v mintha motorozni akarna. + Nektek is ki be csukogatja az ujjacskáit? Mint mikor a nagyobb babák integetnek?
az én kisfiam is csinálja, olyan, mintha motorozna :-)
szerintem ez teljesen normális, rájött, hogy a csuklóját külön is tudja mozgatni, és szerintem nagyon édes :-D
Az én kislányom 7 hónapos és nem akarlak titeket megijeszteni, de a neurológusunk szerint nem normális ez a motorozás. Nálunk úgy néz ki, hogy háton fekve amint elejti a játékát nem keresi, hanem elkezdi tekergetni a csuklóját és a lábfejét is. Sokszor ezzel szórakoztatja magát akár percekig is.
A neurológus elküldött pszichológushoz, aki korai fejlesztőt javasolt.
A védőnőm szerint viszont több ilyen baba is van és nem kell vele foglalkozni, majd kinövi.
Úgyhogy nem tudom mit tegyek :( Remélem ír még valaki, akinek van tapasztalata. Esetleg kinőtte a babája...
3. vagyok
Az én lányom kinőtte. Már 3 éves és kutya baja, nem kellett neurológus. Soha egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy ez a "motorozás" kóros dolog lenne, hiszen tényleg szinte az összes környezetemben lévő baba csinálta egy ideig.
Első vagyok.
Akkor most mit tegyünk?Egyébként én is gondoltam már rá,hogy valami pótcselkvés neki,mert csak akkor csinálja,ha üres a keze,de akkor egyfolytába....na majd én is rákérdezek a védőnőnél...de remélem csak valami átmenet,de amint írtam nálunk ez már 4-5 hónapja megy...
Jaj, nem ezért vittük neurológushoz, hanem mert balra tartja a fejét. Kiderült, hogy hipotón. Akkor látta a motorozást és nem tetszett neki.
18:42-es
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!