Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak teljesen el...

Mit csináljak teljesen el vagyok keseredve?

Figyelt kérdés

Havi bevételünk kb 170 ezer. Ebből kellene fizetni: törlesztő+rezsi kb 120ezer, kaja, manónak a cuccok. Hogy lehet ennyiből megélni?

Eddig több volt de most kb 50 ezerrel kapunk kevesebbet. Teljesen el vagyok keseredve. Mit csináljak? Még nagyon pici a manó, így dolgozni se tudok elmenni.

2010. márc. 26. 12:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is el vagyok keseredve az anyagiak miatt. Minden hónap végén (utolsó hét) már úgy húzzuk át magunkat a következő hónapra. Nagyon sz.. érzés. Már próbálunk eladni dolgokat, amik nekünk nem kellenek, de előbb utóbb ezek is elfogynak. Ez a válság mindenkit tönkretesz.
2010. márc. 26. 13:03
 2/15 anonim ***** válasza:
marad kb. 50.000. az nem sok. sőőőőt rohadt kevés. mennyi idős a babád? szopik/tápszeres? hozzátáplálsz már? mert ezek is súlyos pénzekbe kerülnek. leírnád ezeket? hátha így könnyebb lenne kiokoskodni vmit.
2010. márc. 26. 13:03
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

Átvészelitek ezt is, fel a fejjel!

próbálj a rezsin spórolni! Fogj vissza minden kiadást, ne vegyél semmit, főzni csak e legegyszerűbbet: krumplit, tésztát, babot, azt is akciósat! Csak átmeneti időről van szó.Főzz a kicsinek is bátran krumplit, répát, grízt,almát, mindent megkap az olcsóból is.Ne vegyél pelenkát, hanem végy 6 db textilpelenkát, és mosd ki mindig, amint levetted. Most egy óra alatt megszárad.

Próbáljatok pluszsbevétel után nézni, addig meglesztek a szigorú megszorításokkal. Mosóport csak a legolcsóbbat, öblítőnek, tisztítószernek ecetet, tusfürdőt effélét ne vegyél, egy szappan 30 ft.

Igazából egy baba elvan szinte pénz nélkül is. Tudom, hogy nagyon sokat költünk rá, de az nagyrészt a kényelmet szolgálja. Amit ő igényel, az a pár szem krumpli, répa, megvan egy ezresből.

Ez csak átmeneti megszorítás, amint lehet, engedtek rajta!

Nézz utána, mivel tudnál otthonról pénzt keresni, akár alkalmi munkát, kis összeget is. Pl. nem tudnál palántákat nevelni, s eladni? Minden ft jó.

Mekkora az a pici?

Nem lehetne a hitelt halasztani? kérdezd meg! Menj be az önkormányzathoz, milyen segélyt tudnak adni. Akár egyszerit.

2010. márc. 26. 13:08
 4/15 anonim ***** válasza:

pontosan ennyiből élünk mi is hárman, ugyanennyi hitellel+diákhitel.

meg lehet szokni simán.

nálunk a szülők segítenek, ha minden kötél szakad

2010. márc. 26. 13:08
 5/15 anonim ***** válasza:

Mi épp ugyanígy vagyunk. NEM LEHET ENNYI PÉNZBŐL KIJÖNNI. A párom 80 e ft -ot keres (vicc) és hónapok óta a nagymamájától kuncsorogja a plusz 30 e ft-ot, mert akárhogy spórolunk, nem jövünk ki.

Nincs előfizetéses telefonunk, se kocsink, se semmink az interneten kívül, csak az albérlet és a rezsi és a kisfiúnk, aki már nem szopik, hiszen 15 hónapos. Minden ruháját mi használtan vesszük, egyéb segítségünk, mint a kuncsorgás nincs. Mindennap sírok, tiszta ideg vagyok, hogy mi lesz velünk. Borzasztó érzés ez. És én max gyedet kapok, mégis ez van.

Én csak együttérezni tudok veled, segíteni sajnos nem.

2010. márc. 26. 13:09
 6/15 anonim ***** válasza:
Készíts bevásárló listát,írd össze mit főzöl és csak SZIGORÚAN azt vedd meg ami a papíron van!Többször nézd át mi nem fontos ,húzd le!!! Nálunk működik,jelenleg hetente 6 ezer forintot költünk,sok mindenről lemondtunk,eljárok bababörzére ott veszek ruhákat,bálába is.Keresem az akciókat ,ahhoz igazítom a főzést,húst kevesebbet eszünk,tejtermék is kicsit kevesebb.Így is nagyon nehéz tudom,mi is csak reménykedünk hogy páro fizuja újra a "régi"lesz,fizetjük a törlesztőt,az fontos!!! Sokszor elkeseredem de itt a 3! gyerkőc,18,7,2 évesek,a nagy most érettségizik és még az is biztosnak látszik hogy nem tudjuk megtartani a bankettet:( ő is keres diák munkát de az sincs,úgyhogy 2 sulis egy aprómanó,5-en vagyunk egy kis keresettel. Remélem hamar végeszakad ennek a pénztelenségnek,ha már tudnék váltócipőt venni a gyerekeimnek az is jó lenne...:) Örülök h van fedél a fejünk felett! Igényeld a krízis támogatást mi megkaptuk pedig ft hitelesek vagyunk,írtam mellé levelet!! 50000.-et kaptunk,feladtam az eltolt csekkeket:) Kitartást és jóegászséget kívánok!:)
2010. márc. 26. 13:11
 7/15 A kérdező kommentje:

10 hónapos. most fogok végezni az egyetemen, tehát államvizsga előtt állok. Eszik mindent.

Sajnos kérni nem tudok senkitől kölcsön, nem is ebben látom a megoldást. próbáltam több helyen is, hátha kaphatok valami melót, de sehol semmi. Próbáltam: korrepetálást, eladó, áru feltöltő (akár éjszaka is) de sehol semmi. Mindenhol elutasítanak. Az önkormányzathoz adtam be támogatásra igényt azt is elutasították, mert túllépjük a megengedettet 630 valahány forinttal. Ez vicces nem?????

2010. márc. 26. 13:15
 8/15 anonim ***** válasza:
Mi ettől is sz@arabba vagyunk, albérletben, havi kb.130ezer ft-tal.40 albi, rezsi, hitelek....sokszor nem fizetjük a számlát,hogy legyen kaja...mindez azért mert a férjem munkahelye csődbe ment,maszekba senki nem hívja, az új munkahelye kemény 60ezerft -ot fizet,plusz a gyesem.Most,hogy valahogy helyre jöjjünk ő külföldre megy dolgozni, aminek én nem örülők, de nincs más....
2010. márc. 26. 13:16
 9/15 anonim ***** válasza:

13:03-as vagyok. ruhaügyben szólj a védőnőnek, ők tudnak segíteni ingyen csomagokkal, ha arról van szó. esetleg családsegítő, önkormányzat, egyszeri támogatással. kaja: olcsót vegyél: tészta, ilyesmik. főzelékek esetleg. a babának irass fel receptre mindent: popsikrém, ilyesmi... törlőkendő helyett: melegvizes vatta. attól nem lesz semmi baja. pelusból átmenetileg jó lehet a kék tescos is.

hirtelen most ennyi jutott eszembe.

2010. márc. 26. 13:17
 10/15 anonim ***** válasza:
ja! és ami még eszembe jutott: moss olcsó mosószerrel, most nekünk is ilyen van:) öblíteni én nem is szoktam, csak sima vízzel. takarítás, felmosás: ecetes vízzel.
2010. márc. 26. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!