Teljesen el vagyok már keseredve. Kisfiam 1 éves mult pénteken. Nagyon kinlodás az evés kb 2 hónapja. Előtte azért szó-szó megyegetett. Adnátok valami jó tippeket, ötleteket?
Átlagban ez a napirendünk
7 körül kel - 1 üveg kakaó
van mikor eszik kis gyümit , vagy rágcsizik ropit vagy pár katonát az én reggelimből
11 körül alszik 1-1 1/2 órát
utánna probálom az ebéddel kinálni és nem 1 óra felé 2 óra felé is max pár pici kanál pl tegnap is semmi
aztán 4-5 körül alszik egy órácskát felkel hisztitve és bevág egy kis tál tejbegrizt vagy májkrémes kenyeret (ez már kb fél 6- 6 körül )
7 kor fürdés
8 kor vacsi 1 üveg tejci (kb 180ml tej 60 táp -ez csak azért mert van még egy pár napra való )
és 9- 9: 30 körül alvás
Mit csinálok rosszul min változtassak ?
Csak a nasi megy szinte rudi , ropi bármikor megy - menne egész nap.
Illetve van hogy 3 üveg teát is megiszik egy nap.
Köszönöm a segítségeteket.
Hááát, nem akarlak elkeseríteni, de mi is efelé haladunk. Ma is három féle kajával kínáltam, mert nem nagyon akart enni tízórait. Evett egy kis tejpépet (már ezzel is bepróbálkoztam, hátha), majd amikor már nem kellett neki, próbáltam körözöttes kenyeret, abból is csak pár falat, aztán kunyizott tőlem egy kis virslit... és ez így megy már pár napja, egyszerűen nem tudom, milyen fogára való dolgot adjak. A piskóta tallér (olyan mint a babapiskóta, csak kerek alakú és nem cukrozott), meg a kuki, meg a háztartási keksz menne ezerrel, de nem ehet azt egész nap.
Tegnap viszont örültem, mert egy akkora adag resztelt májat bevágott krumplipürével, amekkorát én nem bírtam volna megenni. De a tízórai és az uzsi szenvedés nálunk is. Hála az égnek gyümölcs bármilyen mennyiségben jöhet, meg a reggeli-esti tápit is megissza. Én viszont most reggelre csak valami tejitalt fogok adni neki, az egy kicsit hígabb, nem olyan laktató, mint a tápszer, hátha így jobban megéhezik tízóraira.
Barátnőm szerint életkori sajátosság, és náluk még mindig tart ez a mizéria, pedig már lassan 2 éves lesz a kisfia.
a 3 üveg tea és a nassolás, édesség elveszi az étvágyát.
te magad írtad le.
rossz evő babáknak semmi ilyesmit nem kellene adni, vagy max. ritkán. tudom, mről beszélek, az enyém is rossz evő.
Én is probálkozom mindennel már.
Gondoltam kihagyom a 1 órait és akkor jobban eszik ebédre ha felkel hát ez a tervem sem jött be.
Tényleg nem tudom már mitévő legyek.
Nekem is volt olya hogy 3 féle ebéddel is probáltam már kinálni.
Köszi hogy irtál azért :)
Egyébként nem hiszem, hogy a 3 üveg tea lenne a ludas. Kisfiam vizet iszik, hozzáteszem elég sokat, de eddig evett rendesen, most kezdődött csak pár napja ez a nemakarokenni-dolog.
Én én pl. nem szoktam adni neki nasit. Ha már tízóraira meg uzsira semmit nem bírok "belediktálni", semmit nem akar enni, akkor is az van, ha kap a kezébe egy olyan tallért, az gond nélkül lecsúszik. Tehát csak úgy nem nasiztatom, soha nem is volt a szokásom.
Első voltam.
IGEN, MERT JÓL TUDJA, HOGY HA NEM ESZIK MEG SEMMILYEN RENDES KAJÁT, akkor megkapja a tallért.
átmentem ezen én is.
Hát ez így van. Nincs rossz evő gyerek, csak egyszerűen nem várjuk meg amíg éhes lesz!
Miért kell egész nap tömni valamivel?
Ha nem éhes, ne egyen, majd szól ha szeretne enni, akkor meg azt kapja ami rendes étel, szerintem ha párszor kihagyjátok a tízórait meg az uzsit, akkor simán működni fog.
Én emlékszem, az oviban mi egy kiflit kaptunk egy iskolatejjel tízóraira, uzsonnára meg egy darab vajas kenyeret zöldhagymával (ma is imádom.) Nem volt semmilyen rudi meg tallér,meg cukorka, ellenben mozogtunk egész nap, amitől megéhezik az ember:)
Szóval nem kell tömni, mert elveszíti az egészséges éhségérzetét, és csak megszokásból fog enni, mert ott az ideje, ezért meg túlsúlyos lesz.
Ha reggelire megiszik egy üveg üveg kakaót, az úgy telíti a gyomrát, hogy alvás utánig azzal ellesz. Alvás után várj egy kicsit, lehet rögtön nem tud enni. Délután gyümölcsöt adj neki, este jöhet a májkrémes kenyér és társai. Ha kéri fürdés után tej, ha nem akkor ennyi.
Egy évesen átesnek ilyenen a gyerekek, majd változik. Éhen nem fog halni. Az is gond ekkora korban, hogy a szülő 3óránként akarja etetni, mint régen, de neki már ennyi evésre nincs szüksége. Te sem eszel 3óránként.
Esetleg tea helyett víz, nasi semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!