Igény szerinti szoptatásnál mi van akkor ha túl ritkán eszik a baba? Nem apad el a tej idővel?
A babám 2 és fél hetes és erre a kérdésre sehol nem találok választ.
Az elején 3 óránként szoptattam napközben, éjszaka csak akkor ha jelzett. Most a védőnő szerint nagy ütemben hízik ezért ne ébresszem pluszban 3 óránként, csak ha ő kér.
Na igen, de elvan 4-5 óráig is egy evéssel. Ma éjszaka pl. 7 és fél órát végig aludt.
Igaz, hogy jó sokat is eszik egyszerre 100-120 grammot, de nem tudom hogy ez normális-e.
Amikor nézegetős kedve van, nem alszik egyből szopi után, akkor meg van, hogy 1-1,5 óra múlva megint cicizne...ezért nem is merem leszívni, mert ilyenkor meg félek, hogy nem lesz cici mire felébred...(ha lehet nem akarom cumisüvegből etetni)
Találkozott valaki hasonló problémával?
Nekem is a nem létezőm ki van attól, hogy mindenki ezzel a mágikus "kereslet-kínálattal" jön, s akinek mégse jön össze, az biztos "éjjel tápszerrel tömte", "nem tett meg mindent"...stb., = szaranya.
Épphogy csak be nem pelenkáztam magam, hogy még arra az időre se kelljen felállnom a gyerek mellől. A gyerek feje felett ettem-ittam, szoptatási tanácsadó nálam is járt, a kicsinek remek volt a technikája, míg aludt fejtem (szaporító fejés. Vagy épp vele aludtam), a lakás szaladt, 3,5 hónapot kínlódtunk így... és mégse állt be a kereslet-kínálat, nem sikerült utolérnem a gyerek igényét.
A legrosszabb az volt benne, hogy imádtam szoptatni őt, s ő is imádta. Az első pár napot leszámítva sose fájt, egyszer-kétszer kisebesedett, de annyi, hamar gyógyult, hamar megedződött. Csodálatos érzés volt összebújni vele, látni az elégedett arcocskáját, amikor eltelve lecuppant.
De a 0-24-es összeragadás ellenére egyre többször nem volt elégedett. Eleinte csak este kezdett nyűglődni. Nem, nem kapott rögtön tápszert, elmentünk a végsőkig. Ő tízperceket aludt éjjel, én semmit. Később már kora délután elkezdődött a "cirkusz". A súlya stagnált, nyúzott volt, ordított, nem aludt. A két hónapos oltáson félve kérdezte a többi anyuka, hogy "beteg?". Jött a döntés, pótlás.
De ám azt is SNS-ből szoptatás közben kapta, hogy nehogy megzavarja, közben is meglegyen az inger. Nem adtuk fel, folytattuk.
A "vicc" az volt, hogy a mérlegelések szerint eleget szopott, jóval többet, mint amit a súlya, kora indokolt volna. 4 kiló alatti csecsemőként 800-at, plusz 400-at fejve, mégse volt elég.
Később derült ki a "turpisság", a reflux egy fajtája. Látványos bukások nélkül, csendben eresztett látszólag kis mennyiséget, de összesen sokat. A nutritonos előetetés nem használt, a szoptatásnak lőttek. Fejtem, sűrítettem, kapta a gyógytápszert... de ez már egy másik történet.
Na,a vége nálam is az lett,hogy tegnap estére már kevesebb volt a tejem. Nem tudtam jòl lakatni szegényt,óránkènt raktam cicre,de alig volt benn 20-30ml...ennyit a kereslet kìnàlatról...
Ma megint kezdhettük előröl a "cicibedurrantást"
Lehet hogy az is baj volt,hogy mindig csak 1 mellből szoptattam?
Látom,sokan küzdenek ezzel a problémával,azt hittem csak én vagyok ilyen "béna". Nem hittem hogy a szoptatás ilyen sok munkával jár...:(
Én 1 mellből szoptatok. Elejétől. Ha két mellből szoptatsz, arra kell figyelni, hogy az elsőt jól kiürítse (ez is érdekes,mert azt mondják, hogy a mell nem ürül ki... :/ :O ) és utána a másik (ez kb. 20 perc, bár attól is függ, milyen ütemben szopik a baba).
Elvileg gyakori mellre tétellel szaporodik a tej.
Én is szoptattam sokszor óránként. Sok kicsi sokra megy. Két másik gyerek mellett annyira nem volt egyszerű egész nap szoptatni... ahhoz önműködő gyerekek kellenének... :/
Most is össze-vissza szoptatok. Lehetetlen bárhova is elmenni... nem vagyok híve a nyilvános szoptatásnak... itthon se tudom hagyni, mert az igény szerinti szoptatás miatt ki tudja, mikor kell szoptatni... 7 hetes a legkisebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!