Milyen szavakat mond mar egy masfel eves kisfiu, mert az enyem csak annyit apa, pa-pa, baba, mama nagy ritkan, nem tul keves?
Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 15:51
1/10 anonim válasza:
Nekem 2 éves a fiam,ő annyit mond,hogy apa,apu,anya,mama,papa,kuta,cica,tűtű. A fiúk általában lassabban 2-3 kor között kezdenek el beszélni :)
2/10 anonim válasza:
Lehet hogy túl kevés, de egyik napról a másikra megindulhat a fejlődés. Nekem a kislányom csak halandzsázott eddig, na jó azt mondtam már 10 hónapos korától, hogy ló, mama, baba, vau-vau , labda , de ennyi most egyik hétről a másikra sok szót megtanult és ismétli ha mondok valamit pl .a könyvből. Nem tudsz vele mit csinálni, ha beszélsz hozzá és mesét olvasok, könyvet nézegettek, akkor metteszel minden tőled telhetőt.
3/10 anonim válasza:
Az öcsém mindössze mutogatott,kisfiam tő mondatokban beszélt 1,5 évesen,változó.
4/10 anonim válasza:
20 hónapos a fiam, mondja, hogy apa, anya (ezt nagyon ritkán) papa, mama, va-va (kutya), cissz (cica), pá-pá, tá (tánc), keresztanyám becenevét, lámpa, nem, kapcs ( ha el akarja kapcsolni a tévét), baba, keksz, hamm (ilyenkor enni akar), kár-kár ( a varjúra) és még pár dolgot, ami most nem jut eszembe. Ő az elmúlt 2-3 hónapban kezdett el jobban szavakat mondani.
5/10 anonim válasza:
Az enyém sem mondott ennyi idősen többet.
6/10 anonim válasza:
4-es vagyok. Eszembe jutott még pár szó: ez, ott, labda, fa, hó. Mostanában szinte napról napra bővül a szókincse.
7/10 anonim válasza:
13 hónapos kislány.Ezeket mondja már:
apa,anya,baba,mama,papa,hejte,nyam-nyam,
kaka,titi(cici),kell,adide(add ide),pápá,
nem,iden(igen),nana,dádá.
8/10 anonim válasza:
7-es!
Szerintem a kérdés nem véletlenül a kisfiúkra vonatkozott, ők rendszerint később kezdenek beszélni.
9/10 anonim válasza:
17,5 hónapos kisfiam az alábbikat mondja: apa, anya (ritkán), hamm (éhes), glu (szomjas-gluggyból jött), vu-vu (kutya), szisz (cica, de volt már, hogy kimondta, hogy cica), kukk, hoppá, ette (este), amma (alma), Ata (Anita-barátnőm), egy (felismeri az egyes számot, és ha meglátja valahol, akkor mondja, hogy egy), ezen kívül hangutánzókat használ még tik-tik (óra), kop-kop (ha hallja, hogy valami kopog), puf-puf (kalapács, húsklopfoló), ssssssssz (mikor a légfrissítő fúj egyet), bim-bim (harang). Kb. ennyi még a szókincse, de nagyon ügyesen ki tudja fejezni magát az "Ó" és az "U" magánhangzók segítségével.
10/10 anonim válasza:
8-as! Miért baj az, ha valaki leírja, hogy milyen szavakat mond a kislánya? És miért kell lepontozni? Azt sem tudom, hogy honnan veszed, hogy az a normális ha a fiúk később beszélnek, akkor ezek szerint az én gyerekeim nem tartoznak a normális kategóriába, ugyanis mindkét fiam hamarabb kezdett el beszélni, mint a lányom. Minden gyerek más, ez az leginkább az egyéntől függ és nem a nemtől, vagy a szülőktől. A kérdésre válaszolva pedig azt gondolom, hogy nem kell emiatt aggódni, 1,5 éves korban ez még teljesen normális. Ismertem olyan 2 éves gyerekek akik még ennyit sem mondott, aztán pár hónap alatt annyit fejlődött, hogy semmilyen szinten nem volt lemaradva a hasonló korú gyerekektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!