Hasfájás ellen javaslat? Kéthetes babánk van. Első héten nem volt gond, a másodikon viszont rengeteget (napi 6-8 órát) sír hasfájás miatt, nehezen megy a puki, de ha sikerül, utána mindig megkönnyebbül.
Én sok jóval nem foglak kecsegtetni, mert nálunk 3 hónapos és még mindig van. Mi mindent végig próbáltunk. Tápszer csere, ami segített. De nem úgy,hogy teljesen elvágták, még most is van sírás szinte minden este, de kb. fél óra alatt lezajlik. Próbáltuk a Infacolt, Colief cseppeket, Angol vizet, BioGaia-t. Komolyan, szerintem mi hoztuk az adott patika bevételének a 30%-át! :) Nálunk az is a baj,hogy hiába oldódott meg a puki-gond, a tápszertől jött a szorulás. Egyébként nálunk végül az Espumisán vált be talán a legjobban.
Látom, nálatok anyatejes. Gondolom anyuka figyel arra,hogy mit eszik, bár van,aki bármit ehet, a babának kutya baja. Ők a szerencsések.
Szóval a tornán, simizésen kívül próbáljatok ki több fajta cseppet, hátha valamelyik beválik.
Szoptatod?
Ha igen, vonj ki az étrendedből minden tejterméket és tejszármazékot tartalmazó ételt (ami tejport stb. tartalmaz). Ha ez a baja, (mármint hogy érzékeny a tejfehérjére) 2-3 napon belül elmúlik.
Sajnos van mikor csak az idő oldja meg. Gyakran laktózzal van baj szóval a tejmentes étrend anyukánál bejöhet, vagy édeskömény tea, esetleg egy hónapos korától angol víz de leginkább az idő. Nálunk 2 hónapos korában sokat enyhült és most elmúlni látszik, 1 hete volt 3 hónapos. De egyik napról a másikra, nem is merem még elkiabálni szinte.
Kitartást!
Igen, szoptatunk, tej van szerencsére. Puffasztó dolgokat kerüljük, meg a tejet, tejtermékeket is, az nem lehet gond.
Büfiztetés nemigen sikerül, összesen talán háromszor ha feljött valami. Nem biztos, hogy jól végezzük, neten sokféle praktikát ír eredményes büfiztetésre, kinek mi jött be leginkább?
Nekem mindket babam hasfajos volt, a masodiknal mar nagyon tapasztalt voltam.
Sokat segit a meleg vizes furdo, maszirozas. Ha minel fentebb ultetve eteted uvegbol, ultetve majd a valladra teve bufizteted. Szoptatas kozben is bufiztettem.
Kulonbozo keszitmenyek, kinek melyik valik be.
Illetve ha uvegbol eszik erdemes olyat beszerezni, ami javasolt hasfajos babaknak. Mi MAM uveget vettunk, nagyon jo.
Illetve itt tudsz meg utana olvasni hasfajos dolgoknak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!