Tényleg sokszor van ilyen, hogy az anyatejes babánál elmúlik a hasfájás, ha tápszerre váltanak?
Az enyém erősen tejfehérje allergiás, és egyenesen kikészült volna, mert a HA-s tápszer is tehéntejből van.
Ha enyhe érzékenysége van a babádnak bizonyos dolgokra, amiket eszel, akkor lehet hogy segít a tápszer, mert az ugye nem tartalmazza az adott dolgot.
Én mégis azt mondanám, hogy 100x gondold meg, és inkább figyeld a babádat, hogy mitől lesz baja és mitől nem.
Vezess táplálkozási naplót, írd fel mikor mit ettél/ittál, és azt is, hogy a babának mikor milyen tünete (problémája) van és milyen a széklete.
Ez akár néhány hét alatt is sikerre visz, kiderül hogy mi az, amit (egyelőre) nem tolerál.
Amik bajt okozhatnak:
-tejtermékek és tejszármazékot tartalmazó ételek
-szójafehérje (majdnem minden készételben van)
-zöldségek és gyümölcsök ("k betűsek", kukorica, borsó, paradicsom, paprika, hüvelyesek, citrusfélék)
-kakaó
Az is lehet, hogy csak a valamiből fogyasztott nagyobb mennyiség okoz galibát. Ki kell tapasztalni.
Nem hiszem, hogy sokszor fordul elő de egy ismerősöm mesélt ilyet.
Viszont azt mondják a hasfájós babák nagyobb része tápszeres.
Igaz én nem sokáig tudtam szoptatni de sikerült nem egy olyan ételt/italt megfejteni, ami okozott a babámnál hasfájást. Majd pár héttel később (cumizavar miatt) mikor teljesen tápszeres lett, még jobban fájt a hasa. Az anyatejet meg tudják emészteni míg a tápszert nem teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!