Aki hipoallergén tápszerről váltott sima tápszerre annak lett valami a babájával? Hasfájás, széklet változása? Eddig milupa milumil HA 1 optimát kapott és most ugyanezt csak nem HA-s.
uhh nekünk volt gond... 2 hónapig csak anyatej,3 hónapnál anyatej+tápszer humana ha vagy ha+ tápszer, 4 hónaptól csak tápszer.
Egyszer csak hétvége, a tápszer elfogy, tescoba be és néztem mit lehet neki... A milumil tápszert vettünk 4 hónaptól adható nekik.
Adtuk szerette mindig mind megette és egyszer csak jött a hasmenés... napi 8-10 alkalommal (kiszáradás szélén állt a Fiam) gasztrora vittük mondtam hogy nincs hozzátáplálás csak hipp gyümölcslé és tea+ tápszer. kérdezte a nő, hogy mi, hogy volt elmondtuk és mondta, hogy a babaáknak a ha tápszer után olyan a sima tápszer, mintha most egyszer csak átváltasz valódi tehéntejre a kicsinek... Van olyan akinek semmi baja nem lesz és van olyan baba aki tej érzékeny lesz. Visszakellett állni a ha tápszerre és harmadnap már nem volt hasmenés. Egyszer se.
Figyelni kellett neki nagyon a kajára. A hozzátáplálásnál is mindenre. A felvágottak (csirkemell májkrémek vaj) tejszármazéktól mentesek kellettek hogy legyenek. Májkrémből ilyen csak a gyulai van. Aztána hozzátáplálásnál meg mindig pestre utazgatás és a gyereknek bevásárlás hogy tudjak neki főzni. Mikor teljesen helyre jött a szójás cuccokról leálltunk és jött a kísérletezés. Hogy tejérzékeny-e vagy "csak" tejcukor mert az a kisebbik baj.. a tejfőlből csak laktózmentest vettem és úgy kevertem az ételébe (nem volt baj) akkor jött a laktózmentestej a szójatej helyett és így sorba mindent. 1 évesen már úgy mentünk a kontrollra gasztróra, hogy tudtam, hogy a gyerek tejcukor beteg, le is igazolták és mondták, hogy a diétával így tovább szűrjem neki a tejcukrot és helyre jön. 3 évesen elmúlt neki.
Nekem még azt megjegyezte a doki, hogyha valaki ha tápszert ad a gyereknek utána arról nem szabad leállni hanem a korának megfelelő ha tápszert kell neki venni, nehogy úgy járjon, mint ahogy mi jártunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!