Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájás oka. ti gondoltatok...

Hasfájás oka. ti gondoltatok volna erre?

Figyelt kérdés

Leírom az 5 hetes babám történetét mert úgy gondolom erre nem sokan gondolnak. Tápszeres a babám, 4 tápszert írt fel az orvosa, egyik sem volt jó. Próbáltunk mindent ami létezik és semmi nem hatott. Majdnem 4 hetes volt amikor úgy éreztem elég volt, bevittem a kórházba. Uh készült ami vesetágulatot mutatott. Egészségügyis anyám kérdezte, hogy nem volt ezzel tenyésztés? Mondom nem. Gyerekorvos azt mondta 3 hónaposan kontroll kell majd. Mindenkitől a tanácsok, hogy "minden baba hasfájós", "majd kinövi" stb.. tegnap újra bementünk mert a babám egész délelőtt visított. Mondom ebből tényleg elég, nem létezik, hogy semmi sem használ és normális. Ezúttal nem engedtek minket haza, anyám konkrétan azt kérdezte hogy minden héten ügyeletre fogjuk vinni? Mondom ez szép.. Ezúttal készült vérkép ami negatív lett, megint uh az is negatív lett. Ma az osztályos orvos már azt mondta ne adjunk neki éjszaka enni, gondolom magamban na ez egyre jobb. De ma készült vizelettenyésztés is.. amiben gyennyet találtak, a babámnak húgyuti fertőzése van. Már ma a viziten mondták, hogy ez is lehet a hasfájás oka.. 3-5 napos antibiotikumos kezelést kap. Hétfőn lesz 6 hetes és másfél hónap szenvedést megúszott.

Nem is tudom miért írtam le.. Azt hiszem nem az én babám az egyetlen. Gyanús, amikor semmi sem használ, bárcsak az orvosa is gondolt volna erre és nem egyből a következő tápszert írja fel. Ha van valaki hasonló cipőben, járjon ennek is utána, a picibaba csak azt tudja jelezni, hogy fáj. És sajnos lerázzák az embert azzal, hogy úgy is kinövi.

Azért egy kérdésem csak lenne.. mitől kapott ő el fertőzést?

2015. nov. 3. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
kisfiú vagy kislány baba?
2015. nov. 3. 16:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Kisfiú
2015. nov. 3. 16:49
 3/5 anonim ***** válasza:
akár attól is lehet, hogy az orvosinál nem megfelelően fertőtlenítették a pelenkázót vagy a vizsgálóasztalt.
2015. nov. 3. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősöméknél is ugyanez volt, csak 5 évvel ezelőtt.

A baba állandóan sírt, gyerekorvos ráfogta, hogy hasfájós. De mivel semmi nem segített, másik gyerekorvoshoz is elvitték és ott derült ki, hogy húgyuti fertőzése volt. Egyébként Ő is kisfiú.

2015. nov. 3. 21:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát,nálunk is van fura sztori...

Hasfájás,egyre erősödő reflux,anyatej elutasítása,mindezek mellett fokozódó felsőlégúti panaszok (orrfolyás,köhögés stb).Ott tartunk,hogy 1,5 éves és eddig összesen 3 hetet volt teljesen egészséges... (amikor nem folyt az orra sem és semmi más baja nem volt)

Szóval nálunk sem vették észre,hogy mi baja is van.

Eleinte sem szerette az anyatejet,kapott tápszer,én tejleadó lettem(próbáltam a tej-tojás mentes diétát,nem jött be).

Olyan beteg lett,hogy más nem evett,nem ivott szinte semmit,de a sav jött vissza és sugárban hányt.

Vittük persze korábban is háziorvoshoz,magán gasztrora,de mindenki szerint rendben volt: nem csökken a súlya,a reflux meg majd elmúlik meg a hasfájás is.

8 hónaposan ott tartottunk,hogy éjjel már 10-15 percenként kelt büfizni(ekkor már csak levegő jött)

Ekkor már biztos voltam benne,hogy baj van.

Ügyeleten is voltunk,láza is volt,persze antibiotikumot írtak ott is,ahogy addig mindig.

Bementünk egy nagyobb város gyerek gaszto ügyeletére,bent is fogtak minket 3 napra.Ott is gyógyszerek,de egy ultrahangot nem csináltak,mondván,ha tapintásra,nyomásra nem fáj a hasa,akkor nincs baj.

Haza küldtek minket,teli antibiotikumos recepttel.

Elegem volt.Eddig is,azután is bújtam a netet és megtaláltam,hogy merre induljunk.

Pécsen vállalták az országban leghamarabb a vérvizsgálatot magán úton(étel intolerancia és ellenanyag is benne volt),közben kerestem másik gasztos dokit is szintén magán úton (ide 1 hónapra kaptunk időpontot) és elvittem én ultrahangra.

Kiderült,hogy enyhén tejfehérje allergiás,vettem neki neocate tápszert mert még a magánorvoshoz nem jutottunk el ugye napokon belül (utána fel is írták)

A vérvizsgálat és a széklettenyésztés,illetve a reflux alapján végre kapott gyógyszert is a háziorvostól(nem antibiotikumot végre),később a gasztos doktornőnk kiírt még 2 fajtát az emésztése és a bélperforációja miatt; ez már az ultrahangon derült ki.

Szóval ha nem vittem volna magán orvoshoz nem tudom meddig szenvedtünk volna még,mert a belei nem jöttek volna maguktól helyre,ahogy a reflux sem,mert a gyomra is beteg volt.Állítólag; így utólag egy egyszerű gyomor és bélhuruttal indult,amit hiába vittem orvoshoz,nem vettek észre.Persze aztán felvilágosítottak,hogy a reflux sem egy normális dolog,különösen hónapokon át ilyen mértékben.

Reméltem,hogy "állami" rendszerben is ellátják rendesen,de sajnos azt tapasztaltam,hogy az általános megoldásokat keresik.Mondjuk senki nem gondolná egy időre,egészségesen született babáról,hogy a gyomra és a belei betegek és ez okoz felsőlégúti tüneteket (is)

2015. nov. 4. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!