Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen márkájú vajat, margarin...

Milyen márkájú vajat, margarint kentek 1 év körüli babátok kenyerére?

Figyelt kérdés
2015. dec. 25. 15:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Penny, Budget margarint veszünk, ezt kapj a lányom is.

Tudom, hogy gagyik, de drágábbat nem tudok megvenni.

2015. dec. 25. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
32%

Pedig a kókuszolaj nagyon is egészséges :p

Amúgy magyar vajat szoktunk venni ;)

2015. dec. 26. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
A kükuszolaj hogy lenne már egészséges, amikor 90%-ban csak telített és többszörösen telített zsírsavakat tartalmaz, és semmilyen omega zsírsavat? Valamint hidrogénezett és transzzsírokat is.... ennél egészségtelenebb zsiradékot keresve sem találsz.
2015. dec. 26. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
59%
Margarint nem hasznàlunk. A vaj màrkàja mindegy de ne legyen light az fontos.
2015. dec. 26. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
25%
Fentebb már leírtuk, hogy miért egészségtelen. Ha nem értesz hozzá legalább másokat ne vezess félre. Ha van valamilyen ellenérved, szívesen meghallgatom, ha nincs inkább maradj csendben légyszíves.
2015. dec. 26. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
43%

Vajból bármilyet, általában saját márkásat, igazából nincs különbség egy tesco vaj meg egy mondjuk magyar vaj között. Egy Kerrygold, na az már minőségi ugrás lenne, de hát azt meg fizesse az, aki akarja :D

Margarinból főleg Ligát szoktunk venni, de amúgy meg amilyen éppen van a boltban.

A vajat jobban szeretjük, de mindig van itthon margarin is.

2015. dec. 26. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 István1979 válasza:
34%

Kizárólag vajat. Abból ha bolti, akkor magyar, ha nem, akkor csinálok.

Olvass utánna a margarinok megjelenése és a szívbetegség kapcsolatára.

2015. dec. 30. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
45%

Én már olvastam telített vs telítetlen zsírsav összehasonlításában pont az ellenkezőjét az eddig felhozott érveknek.Azaz, hogy a telített zsírsavak sokkal stabilabbak, kevésbé bomlanak hő, fény...stb hatására, így kevésbé keletkeznek szabad gyökök, mint az instabil telítetlen zsírsav molekulák esetén.

A margarin hidrogénezett növényi zsiradék, ami lehet, hogy telítetlen zsírsavat tartalmaz, de transz zsírtól nem mentes, ami megint csak nem túl egészséges. Na itt legyen okos bárki!

ÁM én azt gondolom, hogy mértékkel fogyasztva szerintem tök mindegy, a szervezet számára szükségesek a zsírok, olajok, de mértékkel.

Egyébként mi egész egyszerűen azért eszünk vajat, mert nem szeretjük a margarin ízét.

2016. jan. 3. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!