Milyen márkájú vajat, margarint kentek 1 év körüli babátok kenyerére?
Penny, Budget margarint veszünk, ezt kapj a lányom is.
Tudom, hogy gagyik, de drágábbat nem tudok megvenni.
Pedig a kókuszolaj nagyon is egészséges :p
Amúgy magyar vajat szoktunk venni ;)
Vajból bármilyet, általában saját márkásat, igazából nincs különbség egy tesco vaj meg egy mondjuk magyar vaj között. Egy Kerrygold, na az már minőségi ugrás lenne, de hát azt meg fizesse az, aki akarja :D
Margarinból főleg Ligát szoktunk venni, de amúgy meg amilyen éppen van a boltban.
A vajat jobban szeretjük, de mindig van itthon margarin is.
Kizárólag vajat. Abból ha bolti, akkor magyar, ha nem, akkor csinálok.
Olvass utánna a margarinok megjelenése és a szívbetegség kapcsolatára.
Én már olvastam telített vs telítetlen zsírsav összehasonlításában pont az ellenkezőjét az eddig felhozott érveknek.Azaz, hogy a telített zsírsavak sokkal stabilabbak, kevésbé bomlanak hő, fény...stb hatására, így kevésbé keletkeznek szabad gyökök, mint az instabil telítetlen zsírsav molekulák esetén.
A margarin hidrogénezett növényi zsiradék, ami lehet, hogy telítetlen zsírsavat tartalmaz, de transz zsírtól nem mentes, ami megint csak nem túl egészséges. Na itt legyen okos bárki!
ÁM én azt gondolom, hogy mértékkel fogyasztva szerintem tök mindegy, a szervezet számára szükségesek a zsírok, olajok, de mértékkel.
Egyébként mi egész egyszerűen azért eszünk vajat, mert nem szeretjük a margarin ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!