Tényleg kevés egy két hónaposnak karácsonyra csak egy ajándék?
Egy kedves ismerősöm megkérdezte,hogy mit kap Karácsonyra a 4 éves fiam. Elmondtam, erre rákérdezett,hogy a kicsi. A kicsi most 10 hetes. Mondtam,hogy vettem egy ilyen falra kivetítős teknőst. Elkerekedett szemekkel kérdezte,hogy csak ennyit? Hogy nem érzem gáznak,hogy nagy ennyi mindent kap, a kicsi pedig csak ezt, pedig igazán megtehetnénk, mert jól állunk. Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam.
Tényleg kellene még vennem valamit a kicsinek?
Nekem 8 hetes volt, én egy kedves játékbabát vettem neki. Persze, még vagy egy évig csak dísz volt. de ennyi...:)
Annyira túlzásba viszik az ajándékozást sokan..
Nem vagyok Karácsony párti, de elég szomorú, hogy egyébként a szeretet ünnepe csak arról szól másoknak, hogy ki mit és mennyiért, na meg hány db ajándékot vett.
Nem kell, teljesen felesleges. :) 10 hetes, bőven elég neki.
Szerintem elég ez, ő még úgy sem fogja fel.
Azért egy 2 hónapos és egy 4 éves között óriási különbség van.
Gondolom a kicsi is megkap mindent, amire szüksége van, felesleges elhalmozni.
Kedves ismerősöd mit venne egy ilyen kisbabának? Játékkonyhát meg lego-t? De most komolyan...
Szerintem nem felesleges az ajándék,de a földön kell maradni,nem kell elhalmozni a gyereket,mert egyszer csak rájön az ember,hogy mindene meg van a gyereknek mi a fenét vegyek neki,és egyre drágábbat és drágábbat vesz.
Szerintem nem az a lényeg minél több és minél drágább legyen. Kisfiam 8 hónapos volt az első karácsonyán kicsi apróságokat vettem neki kb 2-3 dolgot,és a családban is mindenki visszafogta magát,mindig mindenkivel lebeszéltem,hogy nem kell elhalmozni,volt hogy babakonyhát kapott 2,5 évesen amit együtt vettünk mindenkivel együtt azóta is imádja ha azt vesszük 1 ajándék ráadásul azon kívül néhány apróságot kapott a nagyszülőktől.
Nekünk úgy tűnik jövő karácsonykor lesz a második kb 5 hónapos,még nem tudom mit kap majd de tuti hogy néhány apróságot,de az fontos,hogy ne legyen több csomagja mint a nagynak pl ha fiad kap 1 ajándékot a kicsi 1-2 db-ot simán jó,mert kisebb,de ha veszel a fiadnak 8 ajándékot a kicsinek meg egyet a nagy azt hiszi,hogy valamiért a kicsi nem érdemel többet. Becsomagolod a teknőst, meg becsomagolsz egy popsitörlőt meg mondjuk egy pelust és kész meg van oldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!