Jogosan zavar, hogy tőlünk többet kértek ajándéknak karácsonyra, mint amit nekünk adnak?
Párom nővérének két gyereke van. Az egyiknek kért egy IKEÁS hinta rénszarvast, ami kb 12e ft. Én mondtam a páromnak, egy picit soknak tartom az ajándékot, mert akkor nyilván a másik gyereküknek is ilyen értékben veszünk. De ő azt válaszolta, erről szól a karácsony és ne csináljak problémát belőle, biztosan mi is akkor ekkora értékben fogunk kapni majd.
Akkor készítettünk a párommal egy listát, hogyha már ekkora értékben kapunk ajándékot, akkor ne olyat kapjunk amiből már van 3, és akkor nyugodtan tudnak válogatni a listáról. Erre hallom a páromtól, hogy a nővére egy olyan ajándékot választott a listáról, ami 6e ft értékű.
Tudom nem erről szól a karácsony, csak engem valahol akkor is zavar, hogy mi rájuk költünk 24ezret és ők a mi gyerekünkre 6-ot.
Ja és egymásnak nem veszünk semmit az ő javaslatukra, csak valami ezer forintos jelképes dolgot.
Egy picit úgy érzem, mintha velünk akarnának bevásároltatni a gyereküknek. Hozzáteszem az én testvérem gyerekének kb 5e ft értékben veszünk és kapunk, ez évek óta így megy.
Természetesen nem fogok tenni semmit, nem akarok nézeteltérést ebből, csak szeretném tudni tényleg furcsa-e ez az aránytalanság.
Azért az elég durva, hogy karácsony előtt bevásárlólistát készítetek, hogy kinek milyen ajándékot kell venni karácsonyra.
Én azt gondolom, hogy a karácsony nem erről szól. A karácsony a szeretetről, az összetartásról szól, nem arról, hogy kinek milyen értékben vesz az ember ajándékot. Egyébként is a szándék a fontos. Amennyiben ez gondot jelent, úgy nem kell több tízezer forint értékben ajándékot venni a másnak a gyerekének, hanem pár ezer forintért vesz az ember, amúgy a gyerek ugyanúgy fog örülni a pár ezres ajándéknak is, neki az a fontos, hogy jön a "jézuska", nem az, hogy mennyi pénzért hozott ajándékot a "jézuska".
És ha a párod ezt nehezményezi, akkor meg kell kérdezni, hogy vajon a te testvéred gyereke miért csak ennyiért kap ajándékot, míg a te testvéred gyereke annyiért? És akkor majd szépen elgondolkoztok azon, hogy tényleg erről kell, hogy szóljon ez az egész.
Egyébként azt is elképzelhetőnek tartom, hogy talán a párod testvéréék nem állnak úgy anyagilag, hogy ugyanolyan értékű ajándékot vegyenek vissza, nem?
Én megértelek kérdező. Hasonló helyzetben vagyok azzal a különbséggel, hogy nekem gyerekem sincs. Barátnőm mindig legót kér a gyerekekének, ami 15 ezer alatt nincs meg, neki veszek egy kávét, párjának bort, én meg kapok egy bon bont vissza.
Idén nem kérdeztem meg mit szeretnének,nem hiszem hogy legot fogok venni.
Én ebben a szituációban azt csinálnám, hogy mi is veszünk ti gyerekeiteknek kb. 6000 Ft-ért, ti is vesztek a mieinknek nagyjából ugyanennyiért, a drága ajándékot meg mindenki vegye meg a saját gyerekének.
OFF. Soha nem kérném azt, hogy a megajándékozott pénzzel beszálljon az ajándékába. Elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!