Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogosan zavar, hogy tőlünk...

Jogosan zavar, hogy tőlünk többet kértek ajándéknak karácsonyra, mint amit nekünk adnak?

Figyelt kérdés

Párom nővérének két gyereke van. Az egyiknek kért egy IKEÁS hinta rénszarvast, ami kb 12e ft. Én mondtam a páromnak, egy picit soknak tartom az ajándékot, mert akkor nyilván a másik gyereküknek is ilyen értékben veszünk. De ő azt válaszolta, erről szól a karácsony és ne csináljak problémát belőle, biztosan mi is akkor ekkora értékben fogunk kapni majd.

Akkor készítettünk a párommal egy listát, hogyha már ekkora értékben kapunk ajándékot, akkor ne olyat kapjunk amiből már van 3, és akkor nyugodtan tudnak válogatni a listáról. Erre hallom a páromtól, hogy a nővére egy olyan ajándékot választott a listáról, ami 6e ft értékű.

Tudom nem erről szól a karácsony, csak engem valahol akkor is zavar, hogy mi rájuk költünk 24ezret és ők a mi gyerekünkre 6-ot.

Ja és egymásnak nem veszünk semmit az ő javaslatukra, csak valami ezer forintos jelképes dolgot.

Egy picit úgy érzem, mintha velünk akarnának bevásároltatni a gyereküknek. Hozzáteszem az én testvérem gyerekének kb 5e ft értékben veszünk és kapunk, ez évek óta így megy.

Természetesen nem fogok tenni semmit, nem akarok nézeteltérést ebből, csak szeretném tudni tényleg furcsa-e ez az aránytalanság.

2013. dec. 16. 10:28
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Én sem vagyok a listázás híve. Én terveztem nekik venni ajándékot, igaz nem ilyen értékben (nagyobb leárazásokkor előre meg szoktam venni a játékokat az egész családban mindenkinek, sokkal olcsóbb mint karácsony előtt, mikor felverik az árakat). Erre egyszer csak jön egy e-mail tőle, hogy ezt szeretnék a kislányuknak (igaz úgy írta, hogy ha nagyon akarjuk van egy olcsóbb valami is, de igazából a rénszarvasnak örülnének).

És erre akkor már adtunk mi is egy listát (direkt nem csak egy dolgot, hogy tudjanak választani a különböző értékű dolgok között), hogy akkor már ilyen értékben olyan dolgot kapjunk, amire tényleg szükség van.

Egyébként egyet értek, hogy sokkal inkább a hangulat a lényeg és százszor jobban örülök én is egy személyre szóló ajándéknak, csak sajnos ez nem így működik. Tavaly én készítettem nekik egy DM-es naptárat az ő képeikből, tehát ők és a gyerekeik voltak rajta, de különösebben nem voltak meghatva a személyes ajándékomtól...

2013. dec. 16. 15:25
 22/24 anonim ***** válasza:
Ezt én sem tudnám díjazni.
2013. dec. 16. 16:55
 23/24 anonim ***** válasza:
Felettébb ismerős szituáció, annyi különbséggel, hogy mi a szüli- és névnapokkor is így járunk. A férjemen ugrálnak mindenért, hogy hát ő a keresztapa, virítson (ezt így mondták szószerint!!!!!), de az hogy a mi kisebbik gyermekünknek meg ők a keresztszülei, az persze nem jelent semmit. Rosszul vagyok az ilyentől, de sajnos az ember a házastárssal megkapja hátszélnek a családját is. Nálunk ez megy 7 éve, lassan már megszokom. Kitartást! Nálatok hátha beválik a karácsony a szeretet ünnepe, a lényeg az együtt töltött idő. A mi esetünkben sajnos a gyerekek is úgy vannak nevelve, hogy az ajándék értékét nézzék! :( Szép karácsonyt!
2013. dec. 17. 07:09
 24/24 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy KÉR?!

Vesztek valamit és azt kap. Vegye meg ő ennyiért az a vackot! Igaz, hogy máshol 1e-rt lehet kapni hasonlót, de az nem "Márka"'....

2013. dec. 17. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!