Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jogosan zavar, hogy tőlünk...

Jogosan zavar, hogy tőlünk többet kértek ajándéknak karácsonyra, mint amit nekünk adnak?

Figyelt kérdés

Párom nővérének két gyereke van. Az egyiknek kért egy IKEÁS hinta rénszarvast, ami kb 12e ft. Én mondtam a páromnak, egy picit soknak tartom az ajándékot, mert akkor nyilván a másik gyereküknek is ilyen értékben veszünk. De ő azt válaszolta, erről szól a karácsony és ne csináljak problémát belőle, biztosan mi is akkor ekkora értékben fogunk kapni majd.

Akkor készítettünk a párommal egy listát, hogyha már ekkora értékben kapunk ajándékot, akkor ne olyat kapjunk amiből már van 3, és akkor nyugodtan tudnak válogatni a listáról. Erre hallom a páromtól, hogy a nővére egy olyan ajándékot választott a listáról, ami 6e ft értékű.

Tudom nem erről szól a karácsony, csak engem valahol akkor is zavar, hogy mi rájuk költünk 24ezret és ők a mi gyerekünkre 6-ot.

Ja és egymásnak nem veszünk semmit az ő javaslatukra, csak valami ezer forintos jelképes dolgot.

Egy picit úgy érzem, mintha velünk akarnának bevásároltatni a gyereküknek. Hozzáteszem az én testvérem gyerekének kb 5e ft értékben veszünk és kapunk, ez évek óta így megy.

Természetesen nem fogok tenni semmit, nem akarok nézeteltérést ebből, csak szeretném tudni tényleg furcsa-e ez az aránytalanság.

2013. dec. 16. 10:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én nagyon nem értek egyet ezzel, hogy kiválasztják, mit lehet venni. Csak ismeritek egymást annyira, hogy tudtok meglepetést venni, nem? Évekig jártunk össze mi is egy rokon családdal, de soha nem kérdezték meg, hogy mit vegyenek, ill. mi sem. Valahogy mégis eltaláltuk, pedig ők 10-szer jobban állnak anyagilag, mint mi. Volt egy szinte ki nem mondott egyezmény, hogy 5.000 Ft-ig maximum és értelmes dolgot, nem bóvlit. Lehet az könyv, ruha, játék.
2013. dec. 16. 10:54
 12/24 anonim ***** válasza:
56%

Mi is megbeszéltük, hogy ki mit kap. És kb foeibtra megegyeznek az összegek. Erre mindig nagyon ügyelünk. Mondjuk nem lenne pofám duplaannyiért ajándékot kérni, mint amennyiért én tudok adni. Nem az ajándékozásról szól a Karácsony, de nem szeretek én sem olyat kapni, ami a fiók mélyére lesz süllyesztve. Ígyegalább mindenki örül.

Mondjátok meg, hogy bocsi de nem fér bebe ekkora értékű ajándék.

2013. dec. 16. 11:13
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem, biztos hogy a szarvast csak az egyik gyereknek kérték, mert a másiknak is akartak kérni valamit, csak nekem már volt egy pár hónapja megvett ajándékom, így mondtuk, hogy ezt szeretnénk adni.

Hát meglátom hogy alakul a végén, lehet, adnak még valamit mellé és alaptalan az aggodalmam.

De jó ötletet adtatok, jövőre majd igyekszünk úgy megbeszélni, hogy jelképes ajándékot adjunk, csak valami kis apróság és az együtt töltött idő a lényeg.

De velük mindig is ilyen volt a kapcsolatunk, mindig azért találkozunk mert rokonok vagyunk, kötelező szülinap, húsvét, egyéb ünnep van. Egy időben próbálkoztam jobb kapcsolatot kialakítani, meghívtuk őket párszor magunkhoz, de egyszer sem hívtak vissza így annyiban maradt az egész, maradt a minimális "szükséges" kapcsolat és már nem igyekszem jobb kapcsolatot kialakítani.

2013. dec. 16. 11:16
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Ez elég gáz. Mármint hogy így kéritek egymástól a karácsonyi ajándékot. Nálunk úgy megy, hogy választunk valamit, és ha nem vagyunk benne biztosak, megkérdezzük hogy jó lesz-e. De max 3-4000 Ft / ajándék. Meg is sértődnék ha drágábbat vennének, senki sem milliomos a rokonságból :)
2013. dec. 16. 11:36
 15/24 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk ez úgy működik a családban hogy pár ezer ft értékben vásárolunk csak ajándékokat,mert nem az érték és az ajándék a lényeg,hanem hogy együtt legyen a család és finomakat együnk,mert azért kb 10-15 emberre ha egy tizest is számolunk az már több mint száz ezer,ennyi pedig nem mindenkinek van.Pár családtag megmondta hogy kb 2-3 ezret szán,gondoljam ki mit szeretnék a nagyobbik gyereknek.Mi pedig hasonló értékben veszünk ajándékot.
2013. dec. 16. 11:36
 16/24 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk azért az tényleg durva,hogy 24 ezerért kérnek és 6 ezerért vesznek ők. Azért ehhez kell már bőr.
2013. dec. 16. 11:38
 17/24 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk apum húga ilyen. Ő bevàsárol, majd nyújtja a szàmlát. Általában mindkét gyrreknek 5000 körüli összeget költ, nekünk meg max 2000 fejenként. Jó, mi màr nem vagyunk kicsik, de pofàtlanság, hogy ő ötezret se költ a mi ajándèkunkra, nekünk meg sokszor tìzezer fölött kell költeni az ő gyerekeire. Ki se tudjuk vèdeni a helyzetet, mert ő veszi meg az ajándèkot, és amikor szóltunk, hogx kevesebbet költsön, az sem èrdekelte.
2013. dec. 16. 11:38
 18/24 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom, csak az én családom olyan, hogy meg lehet beszélni velük a dolgokat? Ha nincs annyi, megmondom, h sorry válasszon mást (ha már választott volna valamit) Illetve ismerem annyira őket, hogy tudjam kb. ki-minek örülne. Mi se ajándékozunk horribilis összegekért, nálunk mondjuk senki nem is várja ezt el. Sokfelé kell költenünk, de vissza is hasonlóan kapunk. Idén mondjuk elég sokat költöttem szó mi szó, de ezt a benyújtom a listát ki mit kér, ez kiverné a biztosítékot. Anyósom nyilván megkérdezi mit vegyen a gyerekeknek, együtt mentünk vásárolni, 1300 Ft-os építőt választottam a fiamnak, lányomnak kis könyvet vett. Ha e mellé még vesz valamit, akkor vesz, ha nem, akkor nem, nincs ebből gond. Nekem vett egy Dove ajándékcsomagot 2100 körül volt, vissza rakattam vele, mondtam ha ennyire ragaszkodik hozzá, akkor legyen inkább egy szemceruza, az mindig kell nekem..:) 650 ft. Kiegyeztünk. Én inkább annak a híve vagyok, hogy a lehető legkevesebből is olyan ajándék legyen inkább aminek tényleg örülök/örülünk.
2013. dec. 16. 12:27
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Az ajándékozás ma már presztizskérdés. Minél drágább, minél trendibb.

Szinte mindenhol előre megbeszélik, hogy mi legyen.

Én ettől teljesen elzárkózok. Veszek, ami eszembe jut, és jó ötletnek tartok. A gyerekeimnek sem veszek ajándékba több tízezres dokgot, hiszen ev kózben is kapnak tőlünk játékokat. A rokonoknak max.ötleteket adok, de konkret dolgot nem mondok. Mindenki annyiért vesz, amennyiért akar. Felnőttek vagyunk, a gesztus a fontos, nem az ajándék.

A gyerekeimet pedig próbálom arra nevelni, hogy a kis dolgok ugyanolyan fontosak, mint a drága ajándékok.

Akkora problémát csinál ebból mindenki, hogy elveszik a lenyeg a sok pénz mögótt.

Mondjuk alapból le@arom, hogy ki mit kap, vagy vesz, és mennyiért.

Régen azt hittem, hogy vicc a szemelyi kólcson ajándekokra, de mar rájóttem, hogy ez a valósAg. Szomorú...

2013. dec. 16. 13:05
 20/24 anonim ***** válasza:
Nagyon szomorú dolognak tartom, hogy ennyire a pénzről szól már a karácsony is. Ez a szeretet ünnepe, és soha nem annak kéne a fontosnak lenni, hogy ki mennyiért vesz ajándékot hanem, hogy ki milyen szeretettel adja azt amit a másiknak szánt. Arra is gondolni kell, hogy nem mindenki tud ugyanannyit sem szánni arra az ajándékra. Szóval ha nekem van rá 10000 forintom, hogy megvegyem a kinézett láncot az édesanyámnak de neki csak 2000 forintja van egy fényképes bögrére amin kedves üzenet van annak én ugyanúgy örülök mintha drágát vett volna hiszen szeretettel adta és ez a lényeg....
2013. dec. 16. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!