Jogosan zavar, hogy tőlünk többet kértek ajándéknak karácsonyra, mint amit nekünk adnak?
Párom nővérének két gyereke van. Az egyiknek kért egy IKEÁS hinta rénszarvast, ami kb 12e ft. Én mondtam a páromnak, egy picit soknak tartom az ajándékot, mert akkor nyilván a másik gyereküknek is ilyen értékben veszünk. De ő azt válaszolta, erről szól a karácsony és ne csináljak problémát belőle, biztosan mi is akkor ekkora értékben fogunk kapni majd.
Akkor készítettünk a párommal egy listát, hogyha már ekkora értékben kapunk ajándékot, akkor ne olyat kapjunk amiből már van 3, és akkor nyugodtan tudnak válogatni a listáról. Erre hallom a páromtól, hogy a nővére egy olyan ajándékot választott a listáról, ami 6e ft értékű.
Tudom nem erről szól a karácsony, csak engem valahol akkor is zavar, hogy mi rájuk költünk 24ezret és ők a mi gyerekünkre 6-ot.
Ja és egymásnak nem veszünk semmit az ő javaslatukra, csak valami ezer forintos jelképes dolgot.
Egy picit úgy érzem, mintha velünk akarnának bevásároltatni a gyereküknek. Hozzáteszem az én testvérem gyerekének kb 5e ft értékben veszünk és kapunk, ez évek óta így megy.
Természetesen nem fogok tenni semmit, nem akarok nézeteltérést ebből, csak szeretném tudni tényleg furcsa-e ez az aránytalanság.
Mi is megbeszéltük, hogy ki mit kap. És kb foeibtra megegyeznek az összegek. Erre mindig nagyon ügyelünk. Mondjuk nem lenne pofám duplaannyiért ajándékot kérni, mint amennyiért én tudok adni. Nem az ajándékozásról szól a Karácsony, de nem szeretek én sem olyat kapni, ami a fiók mélyére lesz süllyesztve. Ígyegalább mindenki örül.
Mondjátok meg, hogy bocsi de nem fér bebe ekkora értékű ajándék.
Nem, biztos hogy a szarvast csak az egyik gyereknek kérték, mert a másiknak is akartak kérni valamit, csak nekem már volt egy pár hónapja megvett ajándékom, így mondtuk, hogy ezt szeretnénk adni.
Hát meglátom hogy alakul a végén, lehet, adnak még valamit mellé és alaptalan az aggodalmam.
De jó ötletet adtatok, jövőre majd igyekszünk úgy megbeszélni, hogy jelképes ajándékot adjunk, csak valami kis apróság és az együtt töltött idő a lényeg.
De velük mindig is ilyen volt a kapcsolatunk, mindig azért találkozunk mert rokonok vagyunk, kötelező szülinap, húsvét, egyéb ünnep van. Egy időben próbálkoztam jobb kapcsolatot kialakítani, meghívtuk őket párszor magunkhoz, de egyszer sem hívtak vissza így annyiban maradt az egész, maradt a minimális "szükséges" kapcsolat és már nem igyekszem jobb kapcsolatot kialakítani.
Az ajándékozás ma már presztizskérdés. Minél drágább, minél trendibb.
Szinte mindenhol előre megbeszélik, hogy mi legyen.
Én ettől teljesen elzárkózok. Veszek, ami eszembe jut, és jó ötletnek tartok. A gyerekeimnek sem veszek ajándékba több tízezres dokgot, hiszen ev kózben is kapnak tőlünk játékokat. A rokonoknak max.ötleteket adok, de konkret dolgot nem mondok. Mindenki annyiért vesz, amennyiért akar. Felnőttek vagyunk, a gesztus a fontos, nem az ajándék.
A gyerekeimet pedig próbálom arra nevelni, hogy a kis dolgok ugyanolyan fontosak, mint a drága ajándékok.
Akkora problémát csinál ebból mindenki, hogy elveszik a lenyeg a sok pénz mögótt.
Mondjuk alapból le@arom, hogy ki mit kap, vagy vesz, és mennyiért.
Régen azt hittem, hogy vicc a szemelyi kólcson ajándekokra, de mar rájóttem, hogy ez a valósAg. Szomorú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!