Ezek közül a nevek közül nektek melyik (egy vagy akár két) utónév tetszene?
A neveink:
Tamara, Petra, Leila, Léna, Gitta, Tekla, Hanna, Míra, Kamilla, Izabella, Blanka, Mirella.
Van köztük olyan, ami csak nekem tetszik, de Apa is meggyőzhető lenne róla, no meg persze olyan is, ami egyelőre csak Apának tetszik inkább, de hajlandó lennék kompromisszumra. :) Pl.: ha 2 nevet kapna a kiscsajszi; egy olyat, ami Apának tetszett jobban, meg egy olyat, ami inkább nekem volt kedvencem. :)
Direkt nem írtam oda, hogy melyik név van Apától és melyik tőlem, nehogy bárkit is befolyásoljon esetleg a dolog, így mindenki leírhatja szabadon, neki melyik név tetszik jobban a felsoroltak közül. :)
Szóval Ti melyik nevet adnátok szívesebben? Vagy ha 2 utónevet szeretnénk adni, akkor ezek közül melyik kettőt választanátok?
Előre is köszönjük szépen a válaszokat! :)
A mi kislányunknak az egyik lehetséges neve szerepel a ti listátokon is, így azt választanám, ez a név a Blanka. Ami kifejezetten tetszik még a listátokról az a Petra. Jó még a Tamara és a Kamilla is, a többi nekem nem tetszik.
Szóval ha egy nevet választanék akkor Blanka
Ha két nevet akkor Blanka Petra
Köszönjük szépen a gyors választ! :)
Amit írtál, az pont olyan, amiből lehetne kompromisszum! :D A Blanka név tőlem van, a Petra név pedig Apától. :) A vezetéknevünkhöz is jól illene szerintem. Úgyhogy tényleg köszönöm a tippet. :)
De várok még egy kicsit, mert szívesen meghallgatok másokat is, minden véleményre kíváncsi vagyok. :)
U.I.: Elnézést, valószínűleg figyelmetlenségből, de a listánkról véletlenül lemaradt még egy név: Anna!
Ez is játszik, ha valaki esetleg erre szavazna. :)
Az én kislányom Petra, szóval nekem ez tetszik a legjobban!
Tetszik még: Hanna, Mira, Blanka és az Anna is. Ezek közül leginkább a Hanna és az Anna.
Én szívem szerint Annát adtam volna, de nem nagyon passzolt a vezetéknevünkhöz, mert így csupa mély magánhangzó lett volna benne és úgy túl komolyan hangzik. És ráéreztem, mert a lányomhoz nem illet volna. Petra, kis tűzről pattant, eleven, mosolygós kislány. :)
mi a vezetéknév? sokat számít milyen az összhangzás...
A lányom Anna Tünde, Pankának becézzük
Tetszik még a listátokról a Léna, Izabella, Hanna.
Blanka, Mirella, Míra, Petra számomra semleges, de a Tekla, Gitta, Tamara, Leila, Kamilla egyáltalán nem tetszik.
ez nyilván totál szubjektív :)
A vezetéknevünk eléggé "tucat", ha szabad így fogalmaznom. :) Fekete. Magyarországon ez a 20. leggyakoribb vezetéknév, legalább is a Wikipedia listája szerint. :D
ok. tehát Fekete.
a Tekla gáz lenne hozzá első névként, mert fekeTETEkla - rosszul hangzik. a Tamara hasonló hangzású lenne végeredményében, összemondva az sem jó
a Fekete Kamilla szerintem kizárt, mert jelentéssel bíró név mindkettő, rögtön vizualizálódna egy fekete színű virág: irreleváns
második névként használva ezekkel sincs gond egyébként, csak kell közé valamit találni amit használnátok is (de akkor meg minek a második név, főleg ha trükközni is kell vele mert magában nem lenne jó?)
szerintem a pattogós hangzású családnévhez egy lágyabb keresztnév lenne megfelelőbb pl Léna, Hanna stb
a Perta a tr, a Míra a ír miatt nem kellemes összanhzású a családnévvel együtt mondva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!