Mi az, ami szerinttetek nem kell erről a listáról a baba 4 hónapos koráig (vagy egyáltalán)?
- mellszívó+ a hozzá járó cumisüveg
- tejtartótasak fagyasztóba
- tejtároló edény (3db, cumisüvegfej rátehető)
-szoptatóspárna
- orrszívó: porrszívóhoz
- orsszívó: szájjal kiszívható útközbenre, és éjszakára +orrmosó is egyben
- merev aljú pelenkázófeltét
- Mam cumisüveg melegentartó táska/termosz
- sterilizálófolyadék
- pelenkázó alátét (összecipzárózható kisméretűre, elfér benne egy adagnyi pelenkáznivaló)
- hálózsák
- ikeás vízlepergetős előke
- babakád
Nekem speciel egy dolog, de ezt tényleg csak nekem a sterilizáló folyadék. A fiamnál anno vettem, de nekem még öblítés után is olyan szaga volt a cumisüvegnek, és valahogy idegennek tartottam. Én kifőztem inkább.
Ja, és csak porszívós orrszívónk volt. Kaptunk kézit, most dobtam ki. Bárhova utaztunk, porszívót azért mindenhol tudtunk keríteni. Volt,hogy kicsit náthásan mentünk, de a szállodába is bekészítették.
Tejtartó tasakot és tejtároló edényt én csak akkor vennék amikor kiderül, hogy van e annyi tejem, hogy legyen bennük mit tárolni. Elég kezdésnek az az egy cumisüveg amit a mellszívóhoz adnak. Felesleges szerintem előre többet venni.
Szerintem a cumisüveg melegen tartó felesleges, főként ha anyatejes lesz baba. Ha mégis szükséged lenne rá mert tápszeres lesz, ráérsz akkor megvenni.
Én pl szoptatós párnát se használok (bár erről megoszlanak a vélemények). Mi az ágyon fekve "étkezünk". Nekem is a picinek is kényelmesebb.
Én ezeket nem használtam sose:
Szoptatóspárna
Szájjal szívható orrszívó: semmit se ér
Hálózsák sztem felesleges, mi kaptunk nem is szerette a lányom
Előke majd hozzátápláláskor kell.
Sterilizálófolyadék, termosz szerintem felesleges.
Amúgy szerintem egy csomó mindenen buksz, ha itthon akarsz mindent megvenni. Mert így minden eshetőségre fel kell készülni. Példa: van a listán egy csomó tápszerezéshez kellő dolog (cumisüveg, termosz), meg egy csomó szoptatáshoz (tejtartó, tároló). Holott nagy valószínűséggel csak az egyik fog kelleni. Ahelyett, hogy mondjuk cumisüveget meg termoszt csak akkor vennél kinn, ha tényleg kell. Pontosabban csak azt vennéd meg, amelyik kell.
A mellszívó jöhet. Szoptatóspárna helyett jó egy sima nagypárna, belegyűrve egy angliai méretű párnahuzatba.
Amit én sosem használtam az a sterilizálófolyadék. Kifőztem és kész. Nem használtam még tejtároló edényt és tejtartótasakot sem (de én nem tudtam szoptatni csak nagy kínnal 3 hétig), a szoptatós párnát utáltam, semmire nem jó.
Amit ezek közül a mai napig áldok, az a hálózsák. Már 3,5 éves a fiam, de még mindig abban alszik és ez így is lesz, amíg szereti.
Az előke majd később kell, nem 4 hónaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!