Hány hónapos kortól normális a babát a nagyszülőkre hagyni napokra (nem vészhelyzetben)?
Mivel nem egyformák a gyerekek, így egységes válasz sincs erre.
Függ a nagyszülő megbízhatóságától, a gyerek habitusától, attól is, hogy a táplálása megoldott-e (tápszeres babánál ez nem gond, anyatejesnél macerásabb).
Nem utolsósorban a szülők hitrendszerétől és itt most nem vallásra gondolok. Hanem arra, hogy mindenkinek van a fejében egy forgatókönyv arról, hogy a szerinte jó szülő mit tesz/nem tesz.
Ebben a kérdésben az "5 éves koráig egy percet nem volt nélkülem" és a "már pár hetesen is gond nélkül elvolt a nagyszülőkkel" között mozog a skála.
A péntektől vasárnapig szitut akkor tudom elképzelni 4-5 éves korban, ha a gyerek stabil, a nagyszülőt jól ismeri, a nagyi egészsége(fizikai-szellemi) engedi.
A kérdésben felmerülő "hány hónapos" nálunk szóba sem került ottmaradósra.
Napokra, pl hétvégén 3 éves kora előtt semmiképp...akkor is csak abban az esetben, amit előttem írtak: ha a gyerek boldogan marad, és a nagyszülő 100%ig beszámítható testileg-lelkileg.
Én tegnap hagytam először a nagyszülőkre a fiamat, összesen 3 óra erejéig, amiből 2-t átaludt, 7 hetes ma. Neki még nem számít, hogy kitől kapja az ételt, a tiszta pelust és a babusgatást. :) Később kezdenek majd Anyásak lenni, amikor senki más nem tudja majd megnyugtatni, csak én. Na akkor nem tenném ki ilyennek...de lehet, hogy Ő pont nem lesz ilyen.
Na elkanyarodtam. Szóval 3 éves kortól.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!