Valami baja van, vagy csak ilyen természet?
Második gyermekemmel azt gondoltam, egyszerűbb lesz tapasztalt anyaként a helyzet.
Sajnos a kicsi lassan pokollá teszi a hétköznapjainkat.
Rettenetesen akaratos, hisztis, ha nem úgy történik valami, ahogy ő akarja, veri a fejét a földbe, őrjöng, ijesztő az egész család számára.
Ő egész kisbaba kora óta ilyen sírós baba, 10 hónapig le sem lehetett rakni, mert egyből üvöltött, a kendőt nem bírta, így rá is ment a hátam, mert folyamatosan ölben volt. Most már annyira nem igényli (14 hónapos), de a rohamszerűen rátörő hisztiktől már kivan mindenki.
Szóltam a védőnőnek is, a körzetinek is erről, elvileg egészséges, nincs semmi baja.
Nem lehet megnyugtatni, ha rátör a cirkusz, sem simogatással, szoptatással (harap is olyankor), nyugalommal, semmivel, képes akár 1 órán át is őrjöngeni.
El vagyunk keseredve, a férjem már menekül a kicsi elől, inkább mindent megcsinál, csak ne neki kelljen rá vigyázni. A nagyobb lányom szereti, de őt is kikészíti ez a napi eszement 4-5 cirkusz.
Mi a megoldás? Mit tehetnénk?
Amikor ilyen őrjöngés van, ki-mit tesz, hogy lenyugtassa? Próbáltátok már a semmit?
Meglepő módon nálunk ez vált be. A semmin értsd azt, hogy semmit. Még csak rá sem nézünk. Őt sem lehet simogatni, nyugtatni,stb. Nincs értelme, akkor a végtelenségig húzódik.
Amikor rákezd, akkor elkezdek olvasni valamit, apa elpakol a konyhában, most csak példát mondok. És megszűnik létezni, mintha eltűnt volna. Igen, veri a fejét a földbe, és hasonlók. A végén összeszedem és átnézem, mit kell kezelni. Semmi maradandót nem csinált még, amúgy. Csak a füstje nagy, a lángja nem.
De mi ilyenkor még csak arra sem nézünk, felé sem szólunk semmit sem. Mára már heti 1-2re korlátozódott a korábbi gond. Most lassan 2 éves, és tök kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!